Пошуковий запит: (<.>A=Діордієва І$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 30
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Парій Ф. М. Оцінка низькостеблових форм чотиривидових тритикале за основними господарсько–цінними ознаками [Електронний ресурс] / Ф. М. Парій, І.П. Діордієва // Вісник Уманського національного університету садівництва. - 2014. - № 1. - С. 74-78. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vumnuc_2014_1_18
|
2. |
Діордієва І. П. Господарсько–цінні ознаки чотиривидових форм тритикале [Електронний ресурс] / І. П. Діордієва, Ф. М. Парій // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Агрономія і біологія. - 2014. - Вип. 3. - С. 188-191. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_agro_2014_3_50
|
3. |
Діордієва І. П. Чотиривидові тритикале [Електронний ресурс] / І. П. Діордієва, Ф. М. Парій // Генетичні ресурси рослин. - 2014. - № 15. - С. 41-53. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/grr_2014_15_7
|
4. |
Діордієва І. П. Використання ознаки "стерильність – фертильність" для відбору пшенично-житніх хромосомнозаміщених форм тритикале [Електронний ресурс] / І. П. Діордієва, Ф. М. Парій // Селекція і насінництво. - 2015. - Вип. 107. - С. 45-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/selinas_2015_107_7
|
5. |
Діордієва І. П. Використання морфологічних ознак жита для виділення пшенично-житніх хромосомно заміщених форм тритикале [Електронний ресурс] / І. П. Діордієва, Ф. М. Парій // Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. - 2014. - Вип. 86(1). - С. 25-31. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zhpumus_2014_86(1)__6
|
6. |
Рябовол Я. С. Гібридна пшениця: проблеми, можливості, переваги, перспективи [Електронний ресурс] / Я. С. Рябовол, Ф. М. Парій, Л. О. Рябовол, І. Р. Заболотна, І. П. Діордієва // Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. - 2014. - Вип. 86(1). - С. 210-214. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zhpumus_2014_86(1)__36
|
7. |
Кубко В. П. Удосконалення корпоративного іміджу організації шляхом застосування ребрендингу [Електронний ресурс] / В. П. Кубко, І. В. Діордієва // Гілея: науковий вісник. - 2016. - Вип. 108. - С. 149-151. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gileya_2016_108_39
|
8. |
Діордієва І. П. Добір пшенично-житніх хромосомно заміщених форм тритикале за наявністю морфологічних ознак спельти [Електронний ресурс] / І. П. Діордієва, Я. С. Рябовол // Селекція і насінництво. - 2016. - Вип. 110. - С. 60-66. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/selinas_2016_110_9
|
9. |
Діордієва І. П. Урожайність та вміст клейковини в зерні сортів і гібридних популяцій пшениці спельти [Електронний ресурс] / І. П. Діордієва, О. В. Єщенко, Ж. М. Новак // Збірник наукових праць Уманського національного університету садівництва. - 2017. - Вип. 90(1). - С. 173-179. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zhpumus_2017_90(1)__25
|
10. |
Новак Ж. М. Крупність насіння сортозразків ячменю ярого колекції Уманського національного університету садівництва [Електронний ресурс] / Ж. М. Новак, І.О. Полянецька, С. П. Коцюба, І. П. Діордієва // Вісник Уманського національного університету садівництва. - 2017. - № 2. - С. 60-63. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vumnuc_2017_2_18
|
11. |
Діордієва І. П. Адаптивні особливості сортозразків пшениці спельти за кількісними ознаками якості зерна [Електронний ресурс] / І. П. Діордієва // Корми і кормовиробництво. - 2018. - Вип. 86. - С. 44-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/kik_2018_86_9
|
12. |
Діордієва І. П. Лінії пшениці спельти Уманського національного університету садівництва [Електронний ресурс] / І. П. Діордієва // Генетичні ресурси рослин. - 2018. - № 23. - С. 32-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/grr_2018_23_4
|
13. |
Акулюшина М. О. Удосконалення брендингової стратегії на інноваційному підприємстві [Електронний ресурс] / М. О. Акулюшина, І. В. Діордієва // Економіка. Фінанси. Право. - 2017. - № 12(2). - С. 16-18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecfipr_2017_12(2)__6
|
14. |
Діордієва І. П. Екологічна пластичність та стабільність нових сортозразків пшениці м’якої озимої за врожайністю [Електронний ресурс] / І. П. Діордієва // Збірник наукових праць Національного наукового центру "Інститут землеробства НААН". - 2018. - Вип. 4. - С. 142-151. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/znpzeml_2018_4_18
|
15. |
Діордієва І. П. Походження та агробіологічна характеристика сорту пшениці м’якої озимої Артаплот [Електронний ресурс] / І. П. Діордієва, Я. С. Рябовол, Л. О. Рябовол // Зернові культури. - 2019. - Т. 3, № 1. - С. 7-12. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/grcr_2019_3_1_3
|
16. |
Рябовол Я. С. Стійкість до хвороб зразків пшениці м’якої озимої, створених гібридизацією географічно віддалених форм [Електронний ресурс] / Я. С. Рябовол, Л. О. Рябовол, І. П. Діордієва // Передгірне та гірське землеробство і тваринництво. - 2019. - Вип. 65. - С. 124-133. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/pgzt_2019_65_13
|
17. |
Діордієва І. П. Агробіологічний потенціал та походження сорту тритикале озимого стратег [Електронний ресурс] / І. П. Діордієва, Л. О. Рябовол. // Наукові доповіді Національного університету біоресурсів і природокористування України. - 2019. - № 2. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nd_2019_2_14 Наведено результати досліджень зі створення нових високопродуктивних матеріалів тритикале озимого під час використання в селекційному процесі пшениці спельта (Triticum spelta L.). Вихідним матеріалом слугували сорти тритикале ярого Хлібодар харківський та озимого - Розівська 6 і зразок пшениці спельта з передгірських районів Карпат. Гібридне потомство F2-5 проаналізували за проявом морфологічних ознак та господарсько-цінних показників. Контрольне сортовипробування відібраних кращих зразків проводили впродовж 2012 - 2015 рр. У дослідах використовували систематичний метод розміщення ділянок. Облікова площа ділянки становила 10 м<^>2. Повторність досліду - чотириразова. Державну науково-технічну експертизу сорту проводили впродовж 2015 - 2018 рр. у 17 обласних Державних центрах експертизи сортів рослин різних областей України. Для створення сорту Наварра проведено гібридизацію сорту тривидового тритикале Розівська 6 з пшеницею спельта та наступне схрещування гібридів першого покоління з сортом тритикале ярого Хлібодар харківський. За умови використання багаторазового індивідуального добору серед нащадків відібрано зразок 491. Його проаналізували в конкурсному сортовипробуванні, де він істотно перевищував середній груповий стандарт за врожайністю (5,97 т/га) та не поступався за вмістом клейковини (21,7 %), масою 1000 зерен (47,8 г) та натурою зерна (690 г/л). 2015 р. зразок 491 було передано на Державну науково-технічну експертизу під назвою Наварра. За цей період середня врожайність сорту в зоні Полісся становила 5,46 т/га, що перевищувало середні за зоною показники на 1,0 т/га, а в зоні Лісостепу - 5,26 т/га. Сорт вдало поєднує високу продуктивність із високими показниками якості зерна (вміст білка в зерні - 13,1 %, маса 1000 зерен - 48,6 г) та стійкість проти несприятливих чинників навколишнього середовища. За результатами Державної науково-технічної експертизи сорт тритикале озимого Наварра занесено до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні в 2019 р. і рекомендовано до вирощування в зоні Полісся.
|
18. |
Діордієва І. П. Характеристика ліній пшениці м’якої озимої, створених за участю пшениці спельти [Електронний ресурс] / І. П. Діордієва // Генетичні ресурси рослин. - 2019. - № 24. - С. 57-58. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/grr_2019_24_6
|
19. |
Діордієва І. П. Агробіологічний потенціал та походження сорту тритикале озимого Наварра [Електронний ресурс] / І. П. Діордієва, Я. С. Рябовол, Л. О. Рябовол // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2019. - № 2. - С. 13-19. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2019_2_3 Наведено результати досліджень зі створення нових високопродуктивних матеріалів тритикале озимого під час використання в селекційному процесі пшениці спельта (Triticum spelta L.). Вихідним матеріалом слугували сорти тритикале ярого Хлібодар харківський та озимого - Розівська 6 і зразок пшениці спельта з передгірських районів Карпат. Гібридне потомство F2-5 проаналізували за проявом морфологічних ознак та господарсько-цінних показників. Контрольне сортовипробування відібраних кращих зразків проводили впродовж 2012 - 2015 рр. У дослідах використовували систематичний метод розміщення ділянок. Облікова площа ділянки становила 10 м<^>2. Повторність досліду - чотириразова. Державну науково-технічну експертизу сорту проводили впродовж 2015 - 2018 рр. у 17 обласних Державних центрах експертизи сортів рослин різних областей України. Для створення сорту Наварра проведено гібридизацію сорту тривидового тритикале Розівська 6 з пшеницею спельта та наступне схрещування гібридів першого покоління з сортом тритикале ярого Хлібодар харківський. За умови використання багаторазового індивідуального добору серед нащадків відібрано зразок 491. Його проаналізували в конкурсному сортовипробуванні, де він істотно перевищував середній груповий стандарт за врожайністю (5,97 т/га) та не поступався за вмістом клейковини (21,7 %), масою 1000 зерен (47,8 г) та натурою зерна (690 г/л). 2015 р. зразок 491 було передано на Державну науково-технічну експертизу під назвою Наварра. За цей період середня врожайність сорту в зоні Полісся становила 5,46 т/га, що перевищувало середні за зоною показники на 1,0 т/га, а в зоні Лісостепу - 5,26 т/га. Сорт вдало поєднує високу продуктивність із високими показниками якості зерна (вміст білка в зерні - 13,1 %, маса 1000 зерен - 48,6 г) та стійкість проти несприятливих чинників навколишнього середовища. За результатами Державної науково-технічної експертизи сорт тритикале озимого Наварра занесено до Державного реєстру сортів рослин, придатних для поширення в Україні в 2019 р. і рекомендовано до вирощування в зоні Полісся.
|
20. |
Діордієва І. П. Характеристика спельтоподібних форм пшениці, створених за гібридизації Triticum Aestivum L. х Triticum Spelta L. [Електронний ресурс] / І. П. Діордієва // Агробіологія. - 2020. - № 1. - С. 29-34. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agr_2020_1_6
|
| |