Пошуковий запит: (<.>A=Козар С$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 22
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Козар С. Ф. Ефективність застосування мікробного препарату АБТ в технології вирощування цибулі ріпчастої [Електронний ресурс] / С. Ф. Козар, В. М. Нестеренко, Т. А. Євтушенко, О. В. Фірсовський, Т. О. Усманова // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Сер. : Агрономія. - 2013. - Вип. 183(1). - С. 207-214. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_agr_2013_183(1)__42
|
2. |
Козар С. Ф. Професійна реалізація випускників природничого напрямку у дослідженні проблем сучасної сільськогосподарської мікробіології [Електронний ресурс] / С. Ф. Козар, Н. О. Кравченко, І. Г. Чучвага // Вісник Чернігівського національного педагогічного університету. Серія : Педагогічні науки. - 2014. - Вип. 120. - С. 63-64. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VchdpuP_2014_120_20
|
3. |
Халеп Ю. М. Економічна та енергетична ефективність застосування Бактопасльону в технології вирощування картоплі [Електронний ресурс] / Ю. М. Халеп, С. Ф. Козар, Т. О. Євтушенко // Сільськогосподарська мікробіологія. - 2013. - Вип. 17. - С. 159-169. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/smik_2013_17_18
|
4. |
Козар С. Ф. Вплив джерел біогенних елементів на ріст Bradyrhizobium japonicum і Azospirillum brasilense за їх сумісного культивування [Електронний ресурс] / С. Ф. Козар // Сільськогосподарська мікробіологія. - 2013. - Вип. 18. - С. 75-86. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/smik_2013_18_9
|
5. |
Козар С. Ф. Оптимізація середовища для сумісного культивування Bradyrhizobium japonicum і Azospirillum brasilense [Електронний ресурс] / С. Ф. Козар // Сільськогосподарська мікробіологія. - 2014. - Вип. 19. - С. 27-32. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/smik_2014_19_5
|
6. |
Козар С. Ф. Вплив мікробного препарату АБТ на якість урожаю цибулі ріпчастої [Електронний ресурс] / С. Ф. Козар, Т. А. Євтушенко, В. М. Нестеренко, О. В. Фірсовський // Овочівництво і баштанництво. - 2013. - Вип. 59. - С. 109-120. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Oib_2013_59_16
|
7. |
Козар С. Ф. Вплив комплексної бактеризації на продуктивність сої [Електронний ресурс] / С. Ф. Козар // Вісник аграрної науки. - 2015. - № 5. - С. 49-52. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vaan_2015_5_13
|
8. |
Козар С. Ф. Вплив Bradyrhizobium japonicum і Azospirillum brasilense на вертикальну міграцію сполук біогенних елементів за вирощування сої [Електронний ресурс] / С. Ф. Козар, І. М. Пищур, В. М. Нестеренко // Сільськогосподарська мікробіологія. - 2015. - Вип. 21. - С. 39-43. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/smik_2015_21_8
|
9. |
Козар С. Ф. Ріст Bradyrhizobium japonicum і Azospirillum brasilense у змішаній культурі в умовах in vitro [Електронний ресурс] / С. Ф. Козар, Т. О. Усманова, Т. А. Жеребор // Сільськогосподарська мікробіологія. - 2011. - Вип. 13. - С. 70-81. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/smik_2011_13_8
|
10. |
Нестеренко В. М. Особливості цистоутворення у Аzotobacter vinelandii і Аzotobacter chroococcum за впливу температури і вологості [Електронний ресурс] / В. М. Нестеренко, С. Ф. Козар, Т. А. Жеребор, Т. О. Усманова // Сільськогосподарська мікробіологія. - 2011. - Вип. 14. - С. 91-99. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/smik_2011_14_9
|
11. |
Козар С. Ф. Вплив стабілізаторів на ріст, життєздатність і функціональну активність Bradyrhizobium japonicum [Електронний ресурс] / С. Ф. Козар, В. В. Скорик, Т. О. Усманова, Т. А. Євтушенко // Сільськогосподарська мікробіологія. - 2012. - Вип. 15-16. - С. 58-70. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/smik_2012_15-16_7
|
12. |
Подгаєцький А. А. Особливості використання мікробних препаратів для розмноження сорту картоплі Анатан [Електронний ресурс] / А. А. Подгаєцький, С. М. Горбась, Л. В. Крючко, С. Ф. Козар, С. Б. Дімова // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Агрономія і біологія. - 2015. - Вип. 9. - С. 39-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_agro_2015_9_10
|
13. |
Нестеренко В. М. Ефективність бактеризації цибулі ріпчастої препаратом АБТ у різних модифікаціях [Електронний ресурс] / В. М. Нестеренко, С. Ф. Козар, Т. А. Євтушенко, О. В. Куц // Вісник Сумського національного аграрного університету. Серія : Агрономія і біологія. - 2015. - Вип. 9. - С. 182-186. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsna_agro_2015_9_44
|
14. |
Козар С. Ф. Міграція сполук біогенних елементів за використання комплексних інокулянтів для сої [Електронний ресурс] / С. Ф. Козар, Т. А. Євтушенко, Л. В. Потапенко, В. П. Горбань, О. П. Чмель // Сільськогосподарська мікробіологія. - 2016. - Вип. 24. - С. 24-28. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/smik_2016_24_6
|
15. |
Халеп Ю. М. Економічна та енергетична ефективність комплексної бактеризації при вирощуванні сої [Електронний ресурс] / Ю. М. Халеп, С. Ф. Козар // Сільськогосподарська мікробіологія. - 2016. - Вип. 23. - С. 24-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/smik_2016_23_6
|
16. |
Козар С. Ф. Вплив речовин різного хімічного складу на життєздатність діазотрофів на насінні сільськогосподарських культур [Електронний ресурс] / С. Ф. Козар, Т. А. Євтушенко, В. М. Нестеренко // Сільськогосподарська мікробіологія. - 2017. - Вип. 25. - С. 10-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/smik_2017_25_4
|
17. |
Козар С. Ф. Мікробіоценоз ризосферного грунту та продуктивність пшениці озимої за використання бактерій Agrobacterium radiobacter 204, активованих нанокарбоксилатами металів [Електронний ресурс] / С. Ф. Козар, Т. А. Євтушенко, Т. О. Усманова, Є. П. Симоненко // Сільськогосподарська мікробіологія. - 2017. - Вип. 26. - С. 17-23. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/smik_2017_26_5
|
18. |
Білоконська О. М. Збереженість бактерій роду Azotobacter на насінні Cucumis sativus L. за дії різних температур [Електронний ресурс] / О. М. Білоконська, С. Ф. Козар, Т. А. Євтушенко, Т. О. Усманова // Сільськогосподарська мікробіологія. - 2018. - Вип. 27. - С. 11-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/smik_2018_27_4
|
19. |
Козар С. Ф. Продукування фітогормонів Bradyrhizobium japonicum і Azospirillum brasilense за їх сумісного культивування [Електронний ресурс] / С. Ф. Козар // Сільськогосподарська мікробіологія. - 2018. - Вип. 28. - С. 33-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/smik_2018_28_6
|
20. |
Білоконська О. М. Економічна та енергетична ефективність бактеризації Аzotobacter сhroococcum 2.1 за вирощування огірка [Електронний ресурс] / О. М. Білоконська, Ю. М. Халеп, С. Ф. Козар // Агроекологічний журнал. - 2020. - № 2. - С. 69-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrog_2020_2_11 Наведено результати польових досліджень застосування нового високоефективного штаму Azotobacter chroococcum 2.1 для передпосівної й завчасної бактеризації насіннєвого матеріалу огірка, а також проведено оцінку економічної та енергетичної ефективності вказаного штаму. Інокулянт на основі азотобактера впливає на процеси біологічної трансформації органічної речовини, забезпечує фіксацію та перетворення атмосферного азоту в доступну для рослин форму, що сприяє підвищенню врожайності сільськогосподарських культур. За результатами проведених досліджень встановлено, що завдяки застосуванню інокулянта на основі A. chroococcum 2.1 підвищується рівень економічної ефективності виробництва овочевої продукції - ріст урожайності і відповідне збільшення грошової виручки із розрахунку на 1 га посівної площі є вищими за ріст витрат на застосування інокулянта. Тому в усіх варіантах з бактеризацією спостерігається зниження собівартості одиниці продукції та підвищення прибутковості виробництва (розміру прибутку із розрахунку на 1 га посівної площі та рівня рентабельності). До того ж окупність додаткових витрат прибутком становить 10,5 грн на 1 грн. Важливим у народногосподарському аспекті також є аналіз енергетичної ефективності, особливо з урахуванням того, що економічні показники не завжди можуть бути об'єктивними, оскільки перебувають під впливом низки зовнішніх чинників (інфляційні процеси, кон'юнктура ринку тощо). Встановлено, що передпосівна обробка насіння огірка клітинами A. chroococcum 2.1 відзначається і найвищими показниками енергетичної ефективності: збільшується енергоємність врожаю і коефіцієнт енергетичної ефективності. Доведено, що застосування інокулянта на основі A. chroococcum 2.1 сприяє підвищенню рівня як економічної, так і енергетичної ефективності виробництва огірка. За результатами проведених досліджень вказаний агрозахід можна рекомендувати для застосування у виробництві культури як за передпосівної бактеризації насіння, так і за завчасної залежно від конкретних організаційних та погодних умов, що є вкрай актуальним для господарників.
|
| |