Пошуковий запит: (<.>A=Кундєєва Г$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 25
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Кундєєва Г. О. Продовольча безпека: диференціація рівнів продовольчого забезпечення країни [Електронний ресурс] / Г. О. Кундєєва // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 49. - С. 139-145. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_49_27
|
2. |
Кундєєва Г. О. М’ясна промисловість у розв’язанні проблеми продовольчої безпеки [Електронний ресурс] / Г. О. Кундєєва // Агроінком. - 2013. - № 7-9. - С. 30-34. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agroincom_2013_7-9_9
|
3. |
Мостенська Т. Л. Суспільне здоров’я як об’єкт економічних досліджень [Електронний ресурс] / Т. Л. Мостенська, Г. О. Кундєєва // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 1. - С. 102-111. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_1_15
|
4. |
Кундєєва Г. О. Здоров’я в контексті розвитку економічної теорії [Електронний ресурс] / Г. О. Кундєєва, М. К. Римаренко // Вісник Житомирського державного технологічного університету. Серія : Економічні науки. - 2014. - № 3. - С. 139-143. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vzhdtu_econ_2014_3_22
|
5. |
Мостенська Т. Л. Харчування як складова продовольчої безпеки [Електронний ресурс] / Т. Л. Мостенська, Г. О. Кундєєва // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 3. - С. 113-122. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_3_15 Розглянуто питання безпеки харчування в контексті продовольчої безпеки. Проаналізовано питання конкретизації співвідношення понять "продовольча безпека" та "безпека харчування", що надало можливість розглядати безпеку харчування як належний рівень харчування з точки зору білків, калорій, вітамінів і мінералів для всіх членів домогосподарства в будь-який час. Здійснено аналіз харчування за калорійністю та збалансованістю по основним макронутрієнтам і встановлено зв'язок між безпекою харчування та тривалістю життя в Україні. Застосування регресійного аналізу надало можливість визначити залежність між тривалістю життя та калорійністю тваринного походження і між тривалістю життя та споживанням м'яса і м'ясопродуктів.
|
6. |
Кундєєва Г. О. Проблеми продовольчої безпеки: галузевий підхід [Електронний ресурс] / Г. О. Кундєєва // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2010. - № 35. - С. 123-127. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2010_35_27
|
7. |
Кундєєва Г. О. Стан, проблеми та перспективи інноваційної діяльності й тенденції розвитку інноваційної активності м'ясопереробної галузі [Електронний ресурс] / Г. О. Кундєєва // Вісник Східноєвропейського університету економіки і менеджменту. Серія : Економіка і менеджмент. - 2009. - № 1. - С. 164-177. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsuem_2009_1_21
|
8. |
Кундєєва Г. О. Людський капітал в контексті інноваційного розвитку економіки України [Електронний ресурс] / Г. О. Кундєєва, Н. І. Решетник, Р. В. Хусаінов // Інвестиції: практика та досвід. - 2013. - № 24. - С. 38-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ipd_2013_24_10
|
9. |
Кундєєва Г. Продовольча безпека: інноваційний розвиток і зміни у споживанні харчових продуктів [Електронний ресурс] / Г. Кундєєва // Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія : Економічні науки. - 2016. - Вип. 42(2). - С. 29-36. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Znpchdtu_2016_42(2)__6
|
10. |
Кундєєва Г. О. Стан та перспективи розвитку м’ясопродуктового підкомплексу АПК України [Електронний ресурс] / Г. О. Кундєєва, Л. А. Мартинюк // Теоретичні та прикладні питання економіки. - 2012. - Вип. 27(2). - С. 221-227. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tppe_2012_27(2)__32
|
11. |
Кундєєва Г. О. Маркетингова стратегія розвитку зернового комплексу аграрного сектору України [Електронний ресурс] / Г. О. Кундєєва, О. А. Куліш // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 81-88. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_12 Розглянуто питання стратегічного розвитку зернового комплексу аграрного сектору країни. Для забезпечення ефективності і конкурентоспроможності господарської діяльності зернопереробних підприємств запропонована маркетингова стратегія розвиту. Виокремлено особливості, які необхідно враховувати при розробці маркетингової стратегії агропромислових підприємств. Визначено, що правильно розроблена маркетингова стратегія підприємств зернового комплексу є фундаментальною основою їх розвитку та надає змогу державі збільшити експорт продукції з більшою доданою вартістю, що також сприяє зростанню ВВП країни за рахунок збільшення чистого експорту.
|
12. |
Кундєєва Г. О. Соціально-економічній підхід до аналізу категорії "здоров’я" [Електронний ресурс] / Г. О. Кундєєва, М. К. Римаренко // Науковий вісник Херсонського державного університету. Сер. : Економічні науки. - 2014. - Вип. 6(4). - С. 137-140. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nvkhdu_en_2014_6(4)__35
|
13. |
Кундєєва Г. О. Розвиток рослинництва і економічна самодостатність України [Електронний ресурс] / Г. О. Кундєєва, О. А. Куліш. // Ефективна економіка. - 2017. - № 3. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/efek_2017_3_43
|
14. |
Кундєєва Г. О. Інноваційний розвиток економіки України: капітал здоров’я [Електронний ресурс] / Г. О. Кундєєва // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 5. - С. 81-90. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_5_11
|
15. |
Кундєєва Г. О. Розвиток м’ясопереробних підприємств з позиції забезпечення продовольчої безпеки України [Електронний ресурс] / Г. О. Кундєєва, О. А. Топчій // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 4. - С. 72-82. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_4_9
|
16. |
Кундєєва Г. О. Здоров’я як чинник соціально-економічного розвитку країни: інтегрований підхід [Електронний ресурс] / Г. О. Кундєєва, О. М. Соломка // Інтелект XXI. - 2019. - № 6(1). - С. 105-110. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/int_XXI_2019_6(1)__21
|
17. |
Кундєєва Г. О. Капітал здоров'я як базовий компонент людського капіталу [Електронний ресурс] / Г. О. Кундєєва // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2020. - Т. 26, № 2. - С. 100-109. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2020_26_2_10 Проведено аналіз наукових надбань, що надало змогу визнати концепцію людського капіталу як основу для розробки програм розвитку систем освіти, науки та охорони здоров'я. Досліджено трансформацію людського капіталу в головний фактор розвитку суспільства, економіки та держави загалом через структуру, джерела зародження та формування капіталу здоров'я. Здійснено оцінку капіталу здоров'я як визначального стану людського капіталу, що включає структуру населення України, тривалість життя, народжуваність, рівень захворюваності та смертності населення країни та залежності між здоров'ям населення та динамікою ВВП країни. З огляду на необхідність багатоаспектного аналізу системи економічних відносин, пов'язаних із формуванням, розвитком і функціонуванням людського капіталу та капіталу здоров'я зокрема, використано загальнонаукові методи і прийоми пізнання, а також ряд специфічних методів і прийомів, що взаємно доповнюють один одного, а саме: системного підходу, структурно-функціонального та структурно-логічного аналізу, еволюційного, історичного підходів, методи аналогії, узагальнення, економіко-статистичного методу та моделювання. Визначено структуру та види людського капіталу, характер формування та втрат, основні чинники його відтворення і розвитку. Підкреслено необхідність опрацювання соціально-економічної проблеми капіталу здоров'я, визначення факторів, що впливають на його формування та розвиток. Розглянуто капітал здоров'я, з одного боку, як складову людського капіталу, з іншого - як самостійну категорію, зокрема в контексті суб'єктивних та об'єктивних факторів якості життя. Уточнено економічний зміст і природу категорії капіталу здоров'я нації як особливого ресурсу й основного активу людського капіталу. Визначено основні якісні характеристики капіталу здоров'я та проблеми його формування, що надало можливість окреслити нові підходи до аналізу процесу створення та накопичення цього специфічного виду капіталу. Встановлено існування щільного зв'язку між ВВП країни та тривалістю життя та кількістю померлих в Україні.
|
18. |
Кундєєва Г. О. Автаркія у вирішенні продовольчої безпеки [Електронний ресурс] / Г. О. Кундєєва, О. М. Соломка, Т. В. Швед // Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія : Економічні науки. - 2019. - Вип. 1. - С. 93-101. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VchuE_2019_1_14
|
19. |
Кундєєва Г. О. Капітал здоров'я як головний складник людського капіталу в сучасних умовах [Електронний ресурс] / Г. О. Кундєєва, О. М. Соломка // Вісник Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Серія : Економічні науки. - 2019. - Вип. 4. - С. 150-162. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VchuE_2019_4_18
|
20. |
Кундєєва Г. О. Інтеграційна модель забезпечення продовольчої безпеки за принципами автаркії [Електронний ресурс] / Г. О. Кундєєва // Вісник Черкаського університету. Серія : Економічні науки. - 2017. - Вип. 4(1). - С. 40-47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VchuE_2017_4(1)__7
|
| |