Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (15)Автореферати дисертацій (2)Реферативна база даних (6)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=МІЛЬКЕВИЧ$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
1.

Волощук М. 
Вплив меліорацій на зміну хімічного складу природних вод Центрального Прикарпаття [Електронний ресурс] / М. Волощук, У. Карбівська, І. Мельник, С. Мількевич // Меліорація і водне господарство. - 2013. - Вип. 100(2). - С. 63-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mivg_2013_100(2)__10
Попередній перегляд:   Завантажити - 185.197 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Обухова А. Л. 
Удосконалення технології роботи пункту комерційного огляду вантажної станції [Електронний ресурс] / А. Л. Обухова, Б. О. Мількевич // Збірник наукових праць Української державної академії залізничного транспорту. - 2014. - Вип. 150. - С. 56-59. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Znpudazt_2014_150_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 353.971 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Мількевич В. М. 
Вплив густоти насадження рослин, площі живлення на технологічну якість цукрових буряків [Електронний ресурс] / В. М. Мількевич // Цукор України. - 2017. - № 5. - С. 38-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2017_5_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.966 Mb    Зміст випуску     Цитування
4.

Мількевич В. М. 
Фактори, які впливають на технологічну якість цукрових буряків при їх збиранні [Електронний ресурс] / В. М. Мількевич // Цукор України. - 2018. - № 5-6. - С. 34-37. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2018_5-6_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 122.923 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Мількевич В. М. 
Зменшення втрат цукрози при зберіганні цукрових буряків [Електронний ресурс] / В. М. Мількевич // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 3. - С. 206-214. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_3_24
Загальні втрати цукрози в коренеплодах під час зберігання зумовлені в основному біохімічними процесами, що пов'язані з диханням коренеплодів, і мікробіологічними процесами, які залежать від фізичного стану коренеплодів, умов і термінів зберігання. У перші дні після надходження буряків на завод втрати цукрози зумовлені біохімічними процесами. Тому на початку зберігання необхідно створювати умови для швидкого заживлення пошкоджень, що сприятиме зменшенню середньодобових втрат цукрози. Особливо важливим є визначення впливу факторів на інтенсивність дихання з тим, щоб розробити організаційно-технічні заходи щодо зменшенню втрат цукрози. Проведено аналіз факторів, які впливають на втрати цукрози під час зберігання цукрових буряків (ЦБ). Встановлено ефективність засобу "Корцид" на основі полігексаметиленгуанідину (ПГМГ). Рекомендовано шляхи, які надають можливість зменшити втрати цукрози, зберегти технологічні якості ЦБ під час їх зберігання. Для зменшення втрат цукрози за зберігання ЦБ необхідно: додержуватись технології вирощування, своєчасного внесення збалансованих норм мінеральних і органічних добрив, особливо азотних, збирання ЦБ проводити в оптимальні терміни, першочерговим фактором у разі визначеня строків збирання буряків має бути фактор технічної стиглості ЦБ; для зменшення негативного впливу кагатної гнилі під час зберігання буряків доцільно застосовувати сучасні біоцидні препарати, зокрема на основі полігексаметиленгуанідину (ПГМГ), за зберігання для зменшення температури в кагатах, втрат цукрози необхідно застосовувати активну вентиляцію зі зволоженням повітря. У разі відсутності вентиляційних майданчиків застосовувати самоплинну вентиляцію коренеплодів у кагатах, використовуючи для цієї цілі діючі гідротранспортери. Виконання цих заходів надасть змогу покращити збереження технологічних якостей буряків, знизити втрати маси і цукру під час зберігання та збільшити вихід цукру з кожної тони заготовленої сировини.
Попередній перегляд:   Завантажити - 367.625 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Мількевич В. М. 
Збереження технологічних якостей цукрових буряків під час збирання і зберігання – запорука одержання цукру високих категорій якості [Електронний ресурс] / В. М. Мількевич // Харчова промисловість. - 2019. - № 26. - С. 28-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2019_26_6
Проаналізовано фактори, які впливають на технологічну якість цукрових буряків при їх збиранні і зберіганні. Внесено пропозиції щодо оптимізації технологічних процесів, які надають можливість зменшити псування коренеплодів і зберегти технологічні якості вирощених цукрових буряків. Розроблено рекомендації, які надають можливість покращити ведення технологічних операцій бурякосіючими господарствами і цукровими заводами, зменшити втрати маси буряків і цукру та зберегти їхні технологічні якості. Показано, що для забезпечення цукрозаводів доброякісною сировиною в початковий період виробництва доцільно використовувати сорти скоростиглих гібридів цукрових буряків. Доведено, що загальні втрати цукрози в коренеплодах при зберіганні обумовлені, в основному, біологічними процесами, пов'язаними з диханням коренеплодів і мікробіологічними процесами, які залежать від їх фізичного стану, умов і термінів зберігання, величини зрізу гички та головки буряка, а механічні пошкодження коренеплодів є одним із основних факторів, які впливають на втрату цукрози при диханні. Показано важливість оброблення цукрових буряків біоцидними засобами, зокрема фунгіцидом "Кагатник".
Попередній перегляд:   Завантажити - 406.745 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського