Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=МІЛЬКЕВИЧ$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
|
1. |
Волощук М. Вплив меліорацій на зміну хімічного складу природних вод Центрального Прикарпаття [Електронний ресурс] / М. Волощук, У. Карбівська, І. Мельник, С. Мількевич // Меліорація і водне господарство. - 2013. - Вип. 100(2). - С. 63-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mivg_2013_100(2)__10
| 2. |
Обухова А. Л. Удосконалення технології роботи пункту комерційного огляду вантажної станції [Електронний ресурс] / А. Л. Обухова, Б. О. Мількевич // Збірник наукових праць Української державної академії залізничного транспорту. - 2014. - Вип. 150. - С. 56-59. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Znpudazt_2014_150_11
| 3. |
Мількевич В. М. Вплив густоти насадження рослин, площі живлення на технологічну якість цукрових буряків [Електронний ресурс] / В. М. Мількевич // Цукор України. - 2017. - № 5. - С. 38-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2017_5_8
| 4. |
Мількевич В. М. Фактори, які впливають на технологічну якість цукрових буряків при їх збиранні [Електронний ресурс] / В. М. Мількевич // Цукор України. - 2018. - № 5-6. - С. 34-37. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2018_5-6_7
| 5. |
Мількевич В. М. Зменшення втрат цукрози при зберіганні цукрових буряків [Електронний ресурс] / В. М. Мількевич // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2019. - Т. 25, № 3. - С. 206-214. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2019_25_3_24 Загальні втрати цукрози в коренеплодах під час зберігання зумовлені в основному біохімічними процесами, що пов'язані з диханням коренеплодів, і мікробіологічними процесами, які залежать від фізичного стану коренеплодів, умов і термінів зберігання. У перші дні після надходження буряків на завод втрати цукрози зумовлені біохімічними процесами. Тому на початку зберігання необхідно створювати умови для швидкого заживлення пошкоджень, що сприятиме зменшенню середньодобових втрат цукрози. Особливо важливим є визначення впливу факторів на інтенсивність дихання з тим, щоб розробити організаційно-технічні заходи щодо зменшенню втрат цукрози. Проведено аналіз факторів, які впливають на втрати цукрози під час зберігання цукрових буряків (ЦБ). Встановлено ефективність засобу "Корцид" на основі полігексаметиленгуанідину (ПГМГ). Рекомендовано шляхи, які надають можливість зменшити втрати цукрози, зберегти технологічні якості ЦБ під час їх зберігання. Для зменшення втрат цукрози за зберігання ЦБ необхідно: додержуватись технології вирощування, своєчасного внесення збалансованих норм мінеральних і органічних добрив, особливо азотних, збирання ЦБ проводити в оптимальні терміни, першочерговим фактором у разі визначеня строків збирання буряків має бути фактор технічної стиглості ЦБ; для зменшення негативного впливу кагатної гнилі під час зберігання буряків доцільно застосовувати сучасні біоцидні препарати, зокрема на основі полігексаметиленгуанідину (ПГМГ), за зберігання для зменшення температури в кагатах, втрат цукрози необхідно застосовувати активну вентиляцію зі зволоженням повітря. У разі відсутності вентиляційних майданчиків застосовувати самоплинну вентиляцію коренеплодів у кагатах, використовуючи для цієї цілі діючі гідротранспортери. Виконання цих заходів надасть змогу покращити збереження технологічних якостей буряків, знизити втрати маси і цукру під час зберігання та збільшити вихід цукру з кожної тони заготовленої сировини.
| 6. |
Мількевич В. М. Збереження технологічних якостей цукрових буряків під час збирання і зберігання – запорука одержання цукру високих категорій якості [Електронний ресурс] / В. М. Мількевич // Харчова промисловість. - 2019. - № 26. - С. 28-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2019_26_6 Проаналізовано фактори, які впливають на технологічну якість цукрових буряків при їх збиранні і зберіганні. Внесено пропозиції щодо оптимізації технологічних процесів, які надають можливість зменшити псування коренеплодів і зберегти технологічні якості вирощених цукрових буряків. Розроблено рекомендації, які надають можливість покращити ведення технологічних операцій бурякосіючими господарствами і цукровими заводами, зменшити втрати маси буряків і цукру та зберегти їхні технологічні якості. Показано, що для забезпечення цукрозаводів доброякісною сировиною в початковий період виробництва доцільно використовувати сорти скоростиглих гібридів цукрових буряків. Доведено, що загальні втрати цукрози в коренеплодах при зберіганні обумовлені, в основному, біологічними процесами, пов'язаними з диханням коренеплодів і мікробіологічними процесами, які залежать від їх фізичного стану, умов і термінів зберігання, величини зрізу гички та головки буряка, а механічні пошкодження коренеплодів є одним із основних факторів, які впливають на втрату цукрози при диханні. Показано важливість оброблення цукрових буряків біоцидними засобами, зокрема фунгіцидом "Кагатник".
|
|
|