Пошуковий запит: (<.>A=НАРУШЕВИЧ$<.>+<.>A=РУСЛАН$<.>+<.>A=АЛЬБЕРТОВИЧ$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 11
Представлено документи з 1 до 11
|
1. |
Нарушевич-Васильєва О. В. Поняття семантизації в мовознавстві й термінознавстві [Електронний ресурс] / О. В. Нарушевич-Васильєва // Термінологічний вісник. - 2013. - Вип. 2(1). - С. 108-115. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/terv_2013_2(1)__12
|
2. |
Русланова Н. Г. Соціальні та демографічні дослідження як інструмент підвищення ефективності посередницьких організацій ринку нерухомості [Електронний ресурс] / Н. Г. Русланова // Молодий вчений. - 2016. - № 3. - С. 166-170. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2016_3_41
|
3. |
Русланова Н. Г. Вирішення проблеми забезпеченняжитлом різних верств населення за допомогою посередницьких організацій ринку нерухомості [Електронний ресурс] / Н. Г. Русланова // Молодий вчений. - 2015. - № 9(2). - С. 24-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2015_9(2)__7
|
4. |
Нарушевич-Васильева О. В. Засади укладання "Зведеного словника-довідника термінів харчової промисловості [Електронний ресурс] / О. В. Нарушевич-Васильева // Мова. - 2016. - № 25. - С. 72-78. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mova_2016_25_16
|
5. |
Губина М. В. Ресурсный потенциал городских территорий со сложным рельефом и особенности их освоения под застройку [Електронний ресурс] / М. В. Губина, Н. Г. Русланова // Проблеми розвитку міського середовища. - 2012. - Вип. 8. - С. 71-74. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Prms_2012_8_13
|
6. |
Нарушевич-Васильєва О. В. Екстралінгвістичні та лінгвістичні чинники виникнення й формування української термінології харчової промисловості [Електронний ресурс] / О. В. Нарушевич-Васильєва // Записки з українського мовознавства. - 2017. - Вип. 24(1). - С. 140-148. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zukm_2017_24(1)__20 Розглянуто основні етапи формування української термінології харчової промисловості. Проаналізовано лексико-семантичні процеси, які супроводжують розвиток досліджуваної терміносфери, обгрунтовано їхню зумовленість тісною взаємодією екстралінгвістичних і лінгвістичних чинників. Окреслено особливості лексикографічного опрацювання термінології галузей харчових виробництв у різні періоди її функціонування.
|
7. |
Нарушевич-Васильєва О. В. Концептуальні засади розроблення пропозиційних моделей семантизації термінів харчової промисловості [Електронний ресурс] / О. В. Нарушевич-Васильєва // Термінологічний вісник. - 2015. - Вип. 3(2). - С. 140-156. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/terv_2015_3(2)__19
|
8. |
Нарушевич-Васильєва О. В. Типологія предикатів(на матеріалі дефініцій термінів харчової промисловості в ДСТУ) [Електронний ресурс] / О. В. Нарушевич-Васильєва // Мова. - 2018. - № 29. - С. 98-110. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mova_2018_29_20
|
9. |
Іващенко В. Л. Пропозиційні моделі семантизації термінів журналістики у словниках галузі [Електронний ресурс] / В. Л. Іващенко, О. В. Нарушевич-Васильєва // Мова. - 2018. - № 30. - С. 48-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mova_2018_30_9 Мета статті - виявити особливості семантизації термінів журналістики та розробити типологію її пропозиційних моделей у кореляції з типологією пропозиційних функцій. Обрано пропозиційні моделі семантизації журналістських термінів, зафіксованих в українськомовних словниках галузі, в їх кореляції з пропозиційними функціями. Предметом дослідження є віднаходження мінімальних інформаційних складників дефініцій понять журналістських термінів, лексикографованих в українських словниках, та їхня формалізація через конструювання моделей семантизації і пропозиційних функцій. Результатом проведеного дослідження є розроблення типології пропозиційних моделей семантизації термінів журналістики, зафіксованих в українських словниках. Зроблено висновок, що найтиповішими у словниках журналістських термінів є поліпропозиційні моделі семантизації, які можна схарактеризувати як такі, що увиразнюють одномісно-двомісні пропозиційні функції типу Р1 (Х) + P2(Y, Z) та одномісно-багатомісні пропозиційні функції типу Р1 (Х) + P2(Y, Z1, Z2, ...). Практична значущість наукової розвідки полягає в тому, що її результати можуть бути використані у навчальних курсах "Основи термінознавства", "Лексикологія", "Лексикографія", а також під час укладання словників журналістських термінів.
|
10. |
Нарушевич-Васильєва О. В. Явище семантизації в державних стандартах України (на матеріалі термінології харчової промисловості) [Електронний ресурс] / О. В. Нарушевич-Васильєва // Записки з українського мовознавства. - 2019. - Вип. 26(1). - С. 51-61. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/zukm_2019_26(1)__9 Розглянуто особливості семантизації української термінології харчової промисловості в державних стандартах України. Проаналізовано типові помилки, виявлені в дефініціях термінопонять науково-виробничої сфери. Зроблено висновок щодо необхідності усунення зазначених недоліків задля нормалізації національно-мовної форми вираження термінологічних одиниць та уніфікації їхнього логікопоняттєвого змісту.
|
11. |
Дерець О. Л. Дослідження динамічних режимів релейно-модальної системи керування електроприводом з пружним зв'язком [Електронний ресурс] / О. Л. Дерець, О. В. Садовой, Є. Ю. Нарушевич, М. А. Куманьов Р. К. Галькевич // Збірник наукових праць Дніпровського державного технічного університету. Технічні науки. - 2022. - № 2. - С. 115-123. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Znpddtu_2022_2_15
|