Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (6)Реферативна база даних (16)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Осьмак Т$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 20
Представлено документи з 1 до 20
1.

Скорченко Т. 
Якість згущеного вареного молока з глюкозно-фруктозними сиропами [Електронний ресурс] / Т. Скорченко, Л. Шпачук, Т. Осьмак // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 138-144. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2012_1_19
Визначено кількісну оцінку якості згущеного вареного молока. Показано доцільність заміни вуглеводної частини продукту на глюкозно-фруктозний сироп. Наведено результати досліджень згущеного вареного молока, виготовленого на основі глюкозно-фруктозних сиропів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 525.954 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Осьмак Т. 
Полікультурне виховання майбутніх педагогів [Електронний ресурс] / Т. Осьмак // Молодь і ринок. - 2014. - № 9. - С. 36-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mir_2014_9_10
Розглянуто питання щодо виховання полікультурності майбутніх педагогів засобами декоративного мистецтва народів світу. Визначено методи та способи мультикультурного впливу на становлення аксіологічних цінностей майбутніх фахівців. Проаналізовано суперечності між: потребою у впровадженні ідей полікультурності та полікультурної освіти до навчально-виховного процесу ВНЗ та їх недостатнім відображенням у національній та освітній політиці України; прагненням до осучаснення змісту виховної роботи зі студентами, її модернізації в розрізі ідей глобалізації, космополітизму та намаганням зберегти традиції й цінності української культури; потребою освітніх закладів у фахівцях, яким притаманні полікультурна грамотність та компетентність. Зауважено актуальність розробки теоретичного обгрунтування полікультурного виховання як складової процесу виховання, запровадженого в світовій педагогіці з 1960-х рр. Рассмотрены вопросы воспитания поликультурности будущих педагогов средствами декоративного искусства народов мира. Определены методы и способы мультикультурного влияния на становление аксиологических ценностей будущих специалистов. Проанализированы противоречия между: потребностью во внедрении идей поликультурности и поликультурного образования в учебно-воспитательном процессе ВУЗ и их недостаточным отражением в национальной и образовательной политике Украины; стремлением к осовремениванию содержания воспитательной работы со студентами, ее модернизации в разрезе идей глобализации, космополитизма и попыткой сохранить традиции и ценности украинской культуры; потребностью образовательных учреждений в специалистах, обладающих поликультурной грамотностью и компетентностью. Обоснована актуальность теоретической составляющей поликультурного воспитания, введенного в мировой педагогике с 1960-х гг. The article investigates the question of multicultural education of future teachers by means of Decorative Arts of nations of the world.
Попередній перегляд:   Завантажити - 238.465 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Осьмак Т. 
Соєвмісний білковий компонент – перспективний інгредієнт замороженого десерту [Електронний ресурс] / Т. Осьмак, Н. Рябоконь // Продовольча індустрія АПК. - 2014. - № 1. - С. 38-41. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2014_1_12
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.757 Mb    Зміст випуску     Цитування
4.

Рябоконь Н. 
Вплив вуглеводного складу на вміст вільної та капілярної вологи у згущених молочних консервах [Електронний ресурс] / Н. Рябоконь, Т. Осьмак // Продовольча індустрія АПК. - 2014. - № 2. - С. 19-22. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2014_2_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.621 Mb    Зміст випуску     Цитування
5.

Осьмак Т. 
Морозиво щербет з фруктозою та підвищеним вітамінним і мінеральним складом [Електронний ресурс] / Т. Осьмак, Н. Рябоконь // Продовольча індустрія АПК. - 2014. - № 3. - С. 9-12. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2014_3_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.493 Mb    Зміст випуску     Цитування
6.

Рябоконь Н. 
Технологія згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами за планом НАССР [Електронний ресурс] / Н. Рябоконь, Т. Осьмак // Продовольча індустрія АПК. - 2014. - № 5. - С. 28-32. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2014_5_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.125 Mb    Зміст випуску     Цитування
7.

Осьмак Т. 
Творча особистість майбутнього педагога: визначення, сутність, структура [Електронний ресурс] / Т. Осьмак // Молодь і ринок. - 2015. - № 2. - С. 103-106. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mir_2015_2_23
Попередній перегляд:   Завантажити - 310.726 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Рябоконь Н. В. 
Біологічна цінність згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами [Електронний ресурс] / Н. В. Рябоконь, О. В. Кочубей-Литвиненко, Т. Г. Осьмак // Харчова наука і технологія. - 2013. - № 2. - С. 48-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2013_2_16
Попередній перегляд:   Завантажити - 755.487 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Осьмак Т. 
Формування поліхудожньої компетентності майбутніх учителів образотворчого мистецтва [Електронний ресурс] / Т. Осьмак // Молодь і ринок. - 2015. - № 7. - С. 88-91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mir_2015_7_18
Проаналізовано вітчизняні та зарубіжні концепції формування поліхудожньої компетентності майбутніх учителів образотворчого мистецтва. З’ясовано, шо осягнення повноти сутнісного смислу, наявного в його художньому вираженні, є одним з чинників духовного становлення майбутнього вчителя. Зазначено, що компетентнісний підхід є необхідним у формуванні поліхудожньої компетентності майбутнього вчителя, яка полягає в здатності керуватися набутими естетичними знаннями і художніми вміннями, готовності використовувати одержаний естетичний досвід у самостійно-практичній, художньо-творчій діяльності згідно з універсальними загальнолюдськими естетичними цінностями.Проанализированы отечественные и зарубежные концепции формирования полихудожественной компетентности будущих учителей изобразительного искусства. Выяснено, что постижение полноты сущностного смысла, имеющегося в его художественном выражении, является одним из факторов духовного становления будущего учителя. Отмечено, что компетентностный подход необходим в формировании полихудожественного компетентности будущего учителя, которая заключается в способности руководствоваться приобретенными эстетическими знаниями и художественными умениями, готовности использовать полученный эстетический опыт в самостоятельной практической, художественно-творческой деятельности в соответствии с универсальными общечеловеческими эстетическими ценностями.The article analyzes the domestic and foreign Concept of polyartistic competence of future art teachers. It was found that comprehension of the essential fullness of meaning, existing in his artistic expression, is one of the factors the spiritual formation of the future teacher.
Попередній перегляд:   Завантажити - 259.098 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
10.

Осьмак Т. 
Декоративно-прикладне мистецтво народів світу як чинник формування полікультурності майбутніх педагогів [Електронний ресурс] / Т. Осьмак // Молодь і ринок. - 2012. - № 1. - С. 138-140. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mir_2012_1_31
Розглянуто питання щодо виховання полікультурності майбутніх педагогів засобами декоративно-прикладного мистецтва народів світу. Продемонстровано, що декоративно прикладне мистецтво народів світу - це залучення до культури народів світу, усвідомлення багатовимірної та глибинної історичної пам’яті народів світу. Зроблено висновок, що полікультурне виховання покликане підтримувати різноманіття великих і малих націй за умов глобалізації сучасного світу.
Попередній перегляд:   Завантажити - 254.849 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
11.

Рябоконь Н. В. 
Підвищення біологічної цінності згущених молочних консервів з цукром [Електронний ресурс] / Н. В. Рябоконь, Т. Г. Осьмак, O. A. Савченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 47. - С. 110-116. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_47_22
Обгрунтовано доцільність збагачення згущених молочних консервів з плодово-ягідною сировиною та вітамінно-мінеральними комплексами. Розраховано рівень забезпеченості добового раціону харчування людей різних вікових категорій у вітамінах та мінеральних речовинах за умов споживання згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами.
Попередній перегляд:   Завантажити - 204.369 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
12.

Осьмак Т. В. 
Полікультурність майбутнього вихователя: форми та методи роботи [Електронний ресурс] / Т. В. Осьмак // Нова парадигма. - 2015. - Вип. 126. - С. 115-122. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nopa_2015_126_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 437.854 Kb    Зміст випуску     Цитування
13.

Осьмак Т. В. 
Культурологічне виховання майбутніх педагогів: аксіологічний підхід [Електронний ресурс] / Т. В. Осьмак // Нова парадигма. - 2014. - Вип. 123. - С. 89-94. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nopa_2014_123_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 451.587 Kb    Зміст випуску     Цитування
14.

Осьмак Т. Г. 
Дослідження пінних характеристик молочних коктейлів з композицією натуральних стабілізаторів [Електронний ресурс] / Т. Г. Осьмак, М. А. Федонюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 3. - С. 211-216. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_3_27
Розроблено композицію натуральних стабілізаторів на основі аналізу пінних характеристик молочних коктейлів. Об'єкт дослідження - технологія молочних коктейлів. Дослідження проведено у декілька послідовних етапів, відповідно до яких на основі аналізу фізико-хімічних властивостей натуральних гідроколоїдів і пінних характеристик модельних систем обрано найбільш технологічно ефективні стабілізуючі композиції для розробки нових видів молочних коктейлів. Досліджено вплив розроблених стабілізаційних систем на індекс розчинності сухих десертних сумішей. Нові за складом сухі молочні суміші на основі натуральних компонентів рекомендовано до використання у закладах ресторанного господарства.
Попередній перегляд:   Завантажити - 357.207 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
15.

Осьмак Т. 
Технологія морозива з цукрозамінниками [Електронний ресурс] / Т. Осьмак, І. Михайлюк // Продовольча індустрія АПК. - 2013. - № 6. - С. 21-25. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Piapk_2013_6_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.016 Mb    Зміст випуску     Цитування
16.

Рябоконь Н. В. 
Оптимизация процесса охлаждения сгущенных молочных консервов с плодово-ягодными сиропами [Електронний ресурс] / Н. В. Рябоконь, Т. Г. Осьмак, О. В. Кочубей-Литвиненко // Вісник Національного технічного університету "ХПІ". Серія : Нові рішення в сучасних технологіях. - 2013. - № 38. - С. 172-177. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vcpinrct_2013_38_33
Попередній перегляд:   Завантажити - 235.404 Kb    Зміст випуску     Цитування
17.

Шевченко І. І. 
Вивчення структуруючих властивостей трансглютамінази у білок-вмісних системах [Електронний ресурс] / І. І. Шевченко, Г. Є. Поліщук, М. І. Філоненко, Т. Г. Осьмак // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2020. - Т. 26, № 2. - С. 212-219. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2020_26_2_22
Наведено результати досліджень щодо використання трансглютамінази (ТГ) у технології реструктурованих шинкових виробів як функціонального препарату, що регулює структуру та функціонально-технологічні властивості білоквмісних систем. Мета роботи - вивчення можливості регулювання структури реструктурованих шинкових виробів шляхом використання ферменту ТГ і молочних білків-субстратів. Об'єкт дослідження - технологія реструктурованих шинкових виробів. Методи досліджень - стандартні. Структурно-механічні показники визначали на універсальній установці "Instron 1122". Досліджено субстратну специфічність мікробіальної форми кальційнезалежного ферменту, що продукується бактеріями Streptoverticiltium mobamense до білкового препарату "Dripfreecas", казеїнату натрію "Dairy Co" та білків сухої маслянки. Вивчено вплив ферменту ТГ на функціональні властивості м'ясних систем із різними комбінаціями молочних білків у їх складі. Встановлено, що ТГ за рахунок здатності об'єднувати між собою амінокислоти білків тваринного походження утворює білкову матрицю, подібну природній білковій тканині шинкових м'ясних виробів. Доведено, що формування білкової структури шляхом ферментації надає можливість отримувати термостійкі системи та сприяє отриманню м'ясних продуктів високої якості. Доведено, що солерозчинні білки, екстраговані з м'ясної сировини, у поєднанні зі структуроутворювальними компонентами (СУК) забезпечують монолітність і міцність реструктурованим продуктам у порівнянні з контролем. Підтверджено вплив СУК із ТГ і молочними білковими препаратами на функціонально-технологічні властивості м'ясних систем, що надає можливість прогнозувати характер взаємодії структуруючих компонентів і регулювати якісні показники продукту.
Попередній перегляд:   Завантажити - 441.306 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
18.

Поліщук Г. Є. 
Порівняльний аналіз структуруючої здатності овочевих пюре у складі сумішей морозива [Електронний ресурс] / Г. Є. Поліщук, В. Я. Сапіга, Т. Г. Осьмак, І. І. Шевченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2021. - Т. 27, № 4. - С. 154-164. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2021_27_4_16
Проаналізовано роль в'язкісно-швидкісних характеристик сумішей у формуванні та стабілізації структури морозива. Доведено доцільність застосування овочів як функціонально-технологічних інгредієнтів у складі морозива. Мета дослідження - порівняльний аналіз структурувальної здатності (СЗ) овочевих пюре (ОП) різного ступеня оброблення у складі сумішей морозива. Досліджено СЗ ОП ферментованих гідролізованих термокислотним способом у складі сумішей молочно-овочевого морозива (МОМ), які не містять стабілізатор структури. Встановлено високу СЗ пектиновмісних пюре у складі сумішей у кількості 35 %, що надає змогу одержувати ефективну в'язкість у межах, рекомендованих у технології морозива. Серед досліджуваних ОП найефективнішими з технологічної точки зору є пюре з моркви, буряку, кабачків і броколі за високого вмісту в них розчинного пектину, який утворює структурувальні комплекси з молочними білками. Ефективна в'язкість практично незруйнованої структури молочноовочевих сумішей (МОС) із ОП, гідролізованими кислотним способом, дещо вища за суміші з пюре ферментованими, вміст розчинного пектину в яких вищий, що пояснюється розріджувальною дією пектинази на фрагменти оболонок рослинних клітин. Ефективна в'язкість відновленої структури МОС з ОП ферментованими виявляють високу тиксотропну здатність за рахунок не лише високого вмісту розчинного пектину, але й розм'якшених рослинних волокон. Такі суміші можна віднести до систем з вираженою коагуляційною структурою з виявленням тиксотропних властивостей. Гідролізовані різними способами ОП виявляють СЗ, підвищують тиксотропність сумішей МОМ і можуть знижувати потребу в стабілізаторах структури.
Попередній перегляд:   Завантажити - 360.546 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
19.

Михалевич А. П. 
Визначення оптимальних параметрів процесу визрівання сумішей нежирного кисломолочного морозива з β-глюканом вівса [Електронний ресурс] / А. П. Михалевич, Г. Є. Поліщук, Т. Г. Осьмак, У. Г. Кузьмик // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2022. - Т. 28, № 5. - С. 63-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2022_28_5_9
Хімічний склад низькожирного та нежирного морозива, зокрема на основі сироватки, суттєво відрізняється від традиційних видів цього продукту, що пов'язано з низькою в'язкістю сумішей під час визрівання та, як наслідок, виникненням вад консистенції та смаку готового продукту. Вказана проблема може бути вирішена за рахунок використання у складі морозива натуральних функціонально-технологічних добавок рослинного походження, що володіють вологозв'язувальною та структурованою здатністю. Мета дослідження - визначення оптимальних технологічних параметрів процесу визрівання сумішей нежирного морозива за варійованого вмісту <$E beta>-глюкану вівса. Визначено суттєвий вплив на процес визрівання сумішей нежирного морозива кисломолочного температури суміші, тривалості визрівання та масової частки <$E beta>-глюкану вівса. Відповідно до визначених параметрів проведено повнофакторний експеримент. Доведено адекватність отриманого рівняння регресії, що описує залежність динамічної в'язкості сумішей морозива нежирного кисломолочного від змінних умов процесу їх визрівання. Відповідно до цього рівняння, побудовано поверхні відгуку та одержано лінії постійних значень функції відгуку в математичному середовищі Mathcad 15, що підтверджують суттєвий вплив визначених параметрів процесу визрівання на динамічну в'язкість сумішей морозива. За допомогою методу крутого сходження визначено оптимальні параметри процесу визрівання та складу суміші морозива: масова частка <$E beta>-глюкану вівса - 0,5 - 0,6 %, температура суміші - 2 - 3 <^>oC, тривалість визрівання - 4 - 4,5 год. Дотримання визначених технологічних параметрів підвищує динамічну в'язкість суміші нежирного морозива в заданому діапазоні значень, що забезпечує належне структуроутворення сумішей і формування кремоподібної та стійкої структури морозива під час фризерування.
Попередній перегляд:   Завантажити - 903.195 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
20.

Михалевич А. П. 
Комплексна органолептична оцінка морозива з β-глюканом вівса [Електронний ресурс] / А. П. Михалевич, Г. Є. Поліщук, Т. Г. Осьмак, В. Я. Сапіга // Харчова промисловість. - 2022. - № 31-32. - С. 15-26. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2022_31-32_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.034 Mb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського