Пошуковий запит: (<.>A=Соколова К$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 41
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Решетніченко А. В. Управління розвитком комунікативної культури: філологічні аспекти [Електронний ресурс] / А. В. Решетніченко, К. В. Соколова // Вісник Академії митної служби України. Сер. : Державне управління. - 2011. - № 2. - С. 27-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vamcudu_2011_2_4
|
2. |
Цимбаленко Є. С. Трансформація журналістських жанрів (на прикладі інтернет-медіа) [Електронний ресурс] / Є. С. Цимбаленко, К. Соколова // Інформаційне суспільство. - 2013. - Вип. 17. - С. 80-83. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/is_2013_17_21
|
3. |
Соколова К. В. Меми як засіб комунікації в інтернет-середовищі [Електронний ресурс] / К. В. Соколова // Гуманітарний часопис. - 2012. - № 1. - С. 118-123. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gumc_2012_1_17
|
4. |
Соколова К. В. Комуникативні особливості сучасної мовної культури [Електронний ресурс] / К. В. Соколова // Гуманітарний часопис. - 2012. - № 2. - С. 44-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gumc_2012_2_9
|
5. |
Ткаченко Т. І. Теоретичні аспекти формування туристичного потенціалу підприємств [Електронний ресурс] / Т. І. Ткаченко, К. О. Соколова // Вісник Маріупольського державного університету. Сер. : Економіка. - 2011. - Вип. 1. - С. 107-112. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vmdu_ek_2011_1_18
|
6. |
Ткаченко Т. І. Територіальний маркетинг як чинник формування туристичної привабливості регіону [Електронний ресурс] / Т. І. Ткаченко, К. О. Соколова // Вісник Маріупольського державного університету. Сер. : Економіка. - 2011. - Вип. 2. - С. 100-107. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vmdu_ek_2011_2_16
|
7. |
Соколова К. А. Принцип роботи частотного перетворювача [Електронний ресурс] / К. А. Соколова // Автоматизация технологических и бизнес-процессов. - 2013. - № 15-16. - С. 38-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/avtib_2013_15-16_10
|
8. |
Соколова К. О. Феномен нечитання як чинник виникнення стереотипів у медіагалузі (на прикладі творчості маркіза де Сада) [Електронний ресурс] / К. О. Соколова // Інформаційне суспільство. - 2014. - Вип. 20. - С. 12-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/is_2014_20_5
|
9. |
Соколова К. Основні напрями досліджень ліберальних цінностей ХХ–ХХІ ст [Електронний ресурс] / К. Соколова // Соціальні виміри суспільства. - 2010. - Вип. 2. - С. 154-165. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/svs_2010_2_14
|
10. |
Соколова К. В. Особливості побудови й використання посібника "подаємо статистичні матеріали англійською" в професійній підготовці студентів економічних спеціальностей [Електронний ресурс] / К. В. Соколова, О. Г. Свириденко // Вісник Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. - 2011. - № 5(2). - С. 229-235. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vldubzh_2011_5(2)__42
|
11. |
Мавропуло Т. К. Стан лікворних просторів у недоношених дітей [Електронний ресурс] / Т. К. Мавропуло, І. Ю. Архіпова, К. Ю. Соколова // Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології. - 2015. - № 1. - С. 41-44. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/appatg_2015_1_12
|
12. |
Соколова К. О. Дослідження ліберальних цінностей (ліберально-авторитарний напрям досліджень) [Електронний ресурс] / К. О. Соколова // Актуальні проблеми соціології, психології, педагогіки. - 2011. - Вип. 13. - С. 92-97. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/apspp_2011_13_17
|
13. |
Соколова К. О. Концепт співучасті у соціальній журналістиці. Журналістика співучасті [Електронний ресурс] / К. О. Соколова // Інформаційне суспільство. - 2015. - Вип. 21. - С. 31-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/is_2015_21_7
|
14. |
Шашкіна Н. І. Природа та характер семантичної деривації в термінології будівельного машинобудування [Електронний ресурс] / Н. І. Шашкіна, Л. В. Дружиніна, К. В. Соколова // Наукові записки Національного університету "Острозька академія". Серія : Філологічна. - 2016. - Вип. 62. - С. 353-356. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nznuoaf_2016_62_128
|
15. |
Подплєтня О. А. Фітотерапевтичні лікарські засоби з нефропротекторною активністю (огляд) [Електронний ресурс] / О. А. Подплєтня, Н. В. Хомяк, К. В. Соколова, С. П. Кайдаш, О. В. Хомяк // Медичні перспективи. - 2017. - Т. 22, № 1. - С. 10-19. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mp_2017_22_1_4 Проанализированы особенности химического состава и фармакодинамики фитотерапевтических средств (монопрепаратов и комплексов), применяемых в лечении заболеваний почек и мочевыводящих путей. Проделан анализ основных фармакологических эффектов лекарственных растений и их комплексов, дана сравнительная характеристика фитопрепаратов по показаниям к применению при острых и хронических заболеваниях почек и мочевыводящих путей (пиелонефрит, цистит, уретрит, гломерулонефрит, почечнокаменная болезнь) и отечном синдроме различной этиологии. Проанализированы фармакологические особенности диуретического, нефропротекторного и нефролитолитического действия лиофилизированного порошка мякоти арбуза с учетом его состава (флавоноидов, макро- и микроэлементов, витаминов и пр.). На основании данных о широком спектре биологической активности, достаточной клинической эффективности в качестве препаратов адъювантной терапии, а также хорошей переносимости фитопрепаратов сделан вывод о целесообразности и перспективности поиска новых растительных нефропротекторных препаратов.
|
16. |
Соколова К. Ю. Термінологія і проблематика державного управління податковими ризиками [Електронний ресурс] / К. Ю. Соколова // Актуальні проблеми розвитку економіки регіону. - 2015. - Вип. 11(2). - С. 27-38. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/aprer_2015_11(2)__6
|
17. |
Соколова К. О. Поняття "соціального" у сучасній журналістиці: соціальна журналістика [Електронний ресурс] / К. О. Соколова // Наукові записки Інституту журналістики. - 2016. - Т. 3. - С. 80-86. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nzizh_2016_3_14
|
18. |
Залигіна Є. В. Дослідження поліфенольних сполук у складі густих екстрактів з незрілих плодів горіха волоського [Електронний ресурс] / Є. В. Залигіна, О. А. Подплетня, К. В. Соколова // Український біофармацевтичний журнал. - 2018. - № 2. - С. 70-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ubfj_2018_2_14 Фенольні сполуки - найбільш поширений клас біологічно активних речовин рослинного походження, які мають низьку токсичність, позитивно впливають на фізіологічні процеси в організмі людини, підвищуючи його резистентність. До полімерних фенольних сполук належать дубильні речовини (таніни), лігніни, меланіни, гумінові кислоти. В організмі людини і тварин ароматичні кільця не синтезуються, а надходять разом з рослинною їжею та включаються до складу багатьох життєво необхідних фенольних сполук - адреналіну, тироксину, серотоніну та ін. Більшість фармакологічних ефектів поліфенолів зв'язують з їх високою антиоксидантною активністю. Нині ведеться активний пошук нових джерел антиоксидантів рослинного походження, зокрема поліфенолів для фармацевтичної промисловості. Нашу увагу привернули густі екстракти із незрілих плодів горіха волоського, які виявляють антимікробну, гастропротекторну та протизапальну активність. Мета роботи - дослідити кількісний та якісний склад поліфенольних сполук густих екстрактів з незрілих плодів горіха волоського. Екстракт густий водний та екстракти густі водно-спиртові з концентрацією екстрагенту - спирту етилового 30 %, 70 % та 96 % були одержані на базі НФаУ під керівництвом професора В. А. Георгіянц шляхом комплексної переробки незрілих плодів молочно-воскової стиглості горіха волоського (Juglans regia L.). Визначення вмісту поліфенольних сполук у густих екстрактах із незрілих плодів ГВ проводили методом абсорбційної спектрофотометрії. Виявлено, що випробовувані розчини з екстракту густого водного та екстрактів густих водно-спиртових з концентрацією спирту етилового 30 %, 70 % та 96 % характеризуються наявністю максимуму поглинання за довжини хвилі 745 нм, що є близьким до максимуму поглинання розчину стандартної речовини пірогалолу, приготованого за таких же умов. Вміст танінів у перерахунку на пірогалол у відсотках для водного екстракту склав 1,94 %, а для водно-спиртових (30 %, 70 %, 96 %) - 2,02 %, 2,10 %, 1,42 % відповідно. Висновки: методом абсорбційної спектрофотометрії були виявлені поліфенольні сполуки у складі всіх досліджуваних густих екстрактів із незрілих плодів горіха волоського. Найбільшу кількість танінів вмішує водно-спиртовий 70 % екстракт (2,10 %), найменшу - водно-спиртовий 96 % (1,42 %). Кількість поліфенольних сполук у водному та водно-спиртових 30 %, 70 % екстрактах не має достовірних відзнак.
|
19. |
Дарзулі Н. П. Дослідження впливу допоміжних речовин на фармако-технологічні властивості порошкових мас при розробці технології таблеток екстракту грушанки круглолистої [Електронний ресурс] / Н. П. Дарзулі, Т. А. Грошовий, К. В. Соколова, О. А. Подплетня // Фармацевтичний часопис. - 2018. - № 2. - С. 32-40. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Phch_2018_2_7
|
20. |
Залигіна Є. В. Отримання густих екстрактів з незрілих плодів горіха волоського та дослідження кількісного вмісту юглону в їхньому складі [Електронний ресурс] / Є. В. Залигіна, О. А. Подплетня, В. Ю. Слєсарчук, К. В. Соколова // Фармакологія та лікарська токсикологія. - 2018. - № 3. - С. 86-93. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/flt_2018_3_13 Мета дослідження - одержати густий водний і водно-спиртові екстракти з незрілих плодів горіха волоського (ГВ), розробити методику визначення юглону, дослідити його кількісний уміст у складі цих екстрактів. Екстракти було одержано шляхом комплексної переробки незрілих плодів молочно-воскової стиглості ГВ. Розробку методики визначення, дослідження вмісту юглону в складі екстрактів проводили з використанням ВЕРХ. За допомогою методу ВЕРХ у густих екстрактах з незрілих плодів ГВ, де як екстрагент використано воду, 30 і 70 % спирт етиловий, юглону виявлено не було. У густому екстракті з незрілих плодів ГВ, де як екстрагент використано 96 % етанол, уміст юглону становить близько 1 мкг/г. Таким чином, було виготовлено густі екстракти з незрілих плодів ГВ з використанням різних екстрагентів, розроблено методику визначення юглону з використанням ВЕРХ і визначено кількісний уміст цієї речовини в складі досліджуваних екстрактів.
|
| |