Пошуковий запит: (<.>A=Сінат-Радченко Д$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 19
Представлено документи з 1 до 19
|
1. |
Буляндра О. Ф. Спрощений метод визначення тепловіддачі при плівковій конденсації водяної пари [Електронний ресурс] / О. Ф. Буляндра, Д. Є. Сінат-Радченко, Л. С. Гапонич // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 45. - С. 67-69. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_45_13 Наведено методику розрахунку тепловіддачі у разі плівкової конденсації сухої насиченої нерухомої водяної пари за ламінарного і змішаного режимів руху плівки з урахуванням поправок на хвильовий рух конденсату та змінність його фізичних властивостей з температурою. Для спрощення розрахунків запропоновано використовувати узагальнені температурні залежності комплексів теплофізичних параметрів конденсату в діапазоні температур насичення від 20 до 300 <$E symbol Р>C. Знайдено коефіцієнти a, b, c, d, e, f у цих залежностях для інтервалів температур насичення, характерних для конденсаторів - 20 - 100 <$E symbol Р>C, опріснювальних та випарних установок - 100 - 300 <$E symbol Р>C, а також апаратів харчових технологій - 60 - 160 <$E symbol Р>C. Граничні відносні похибки не перевищують 2,5 і 1,8 %. Рекомендовано використовувати одержані залежності під час розрахунків опріснювальних і випарних апаратів, конденсаторів та різноманітних теплообмінних пристоїв.
|
2. |
Сінат-Радченко Д. Є. Оцінка вмісту вимороженої води в продукції м’ясо-молочної промисловості [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, М. М. Масліков, М. О. Масліков // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 5. - С. 206-210. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_5_26 На підставі оброблення найбільш достовірних експериментальних даних запропоновано просту, але досить точну формулу для оцінювання вмісту вимороженої води в продукті лише за температурою продукту. Наведено приклади визначення для декількох видів м'ясопродуктів і сиру.
|
3. |
Сінат-Радченко Д. Є. Теплофізичні властивості розчинів nacl і cacl2 за кріоскопічної температури [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, М. М. Масліков, М. О. Масліков, К. М. Осадча // Харчова промисловість. - 2016. - № 20. - С. 6-12. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2016_20_3 Розглянуто властивості розчинів NaCl і CaCl2 як холодоносіїв. Запропоновано розрахункові формули оціненої точності для основних теплофізичних властивостей цих розчинів при кріоскопічній температурі, що зумовлена масовою концентрацією солі у розчині. Встановлено, що похибка даних, розрахованих за запропонованими формулами, порівняно з табличними не перевищує 5 %. Описано сучасні системи охолодження на основі розчинів солей.
|
4. |
Сінат-Радченко Д. Є. Теплоємність, ентальпія і ентропія кристалів моно- та дисахаридів [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, А. В. Форсюк, В. Ф. Мокляк // Цукор України. - 2013. - № 2. - С. 23-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2013_2_6
|
5. |
Сінат-Радченко Д. Є. Тепловіддача за вільним рухом повітря у великому об’ємі [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Цукор України. - 2016. - № 6-7. - С. 34-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2016_6-7_7
|
6. |
Сінат-Радченко Д. Є. Bплив довжини труби на тепловіддачу за різних режимів вимушеного руху рідини в трубах [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Цукор України. - 2015. - № 10. - С. 19-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2015_10_5
|
7. |
Сінат-Радченко Д. Є. Теплофізичні властивості цукрових розчинів як функції кількох параметрів [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, А. В. Форсюк, С. М. Василенко // Цукор України. - 2013. - № 7-8. - С. 31-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2013_7-8_9
|
8. |
Сінат-Радченко Д. Є. Теплообмін за вільного руху повітря в обмеженому просторі [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Цукор України. - 2016. - № 5. - С. 33-34. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2016_5_7
|
9. |
Сінат-Радченко Д. Є. Розчинність у воді моно- та дисахаридів [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, С. М. Василенко, Н. В. Іващенко // Цукор України. - 2015. - № 8. - С. 17-19. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2015_8_5
|
10. |
Сінат-Радченко Д. Є. Числа Архімеда цукрових утфелів [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, А. В. Форсюк, В. Ф. Мокляк // Цукор України. - 2013. - № 4. - С. 24-25. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2013_4_6
|
11. |
Сінат-Радченко Д. Є. Тепловіддача за вимушеного руху повітря в трубах, каналах і вздовж плоскої стінки [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Цукор України. - 2017. - № 6-7. - С. 30-32. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2017_6-7_7 На основі узагальнення даних з теплофізичних властивостей води та аналізу її тепловіддачі за вимушеного руху в трубах, каналах і вздовж плоскої стінки для інтервалу температур 0 - 130 <$E symbol Р>С та різних умов і режимів руху води запропоновано ряд простих, але досить точних формул (і числових прикладів їх використання) для розрахунку коефіцієнтів тепловіддачі без використання будь-яких таблиць та інтерполяції. Це полегшує та прискорює інженерні розрахунки і надає змогу використовувати формули у різноманітних комп'ютерних програмах.
|
12. |
Сінат-Радченко Д. Є. Наближена оцінка термінів зберігання заморожених харчових продуктів [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, М. М. Масліков // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 2. - С. 139-145. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_2_17 Сучасні технології холодильного оброблення харчових продуктів передбачають створення так званого холодильного ланцюга, щоб забезпечувати безперервний вплив холоду на продукт від вироблення до зберігання у споживача. Під час проектування такого ланцюга необхідно для кожної його ланки (заготівельні, виробничі, розподільчі, транспортні, торговельні, побутові холодильники, а також холодильний транспорт) передбачити умови зберігання, які б забезпечили прийнятну якість продукту з мінімальними втратами за мінімальних затрат коштів. Найважливішим регульованим параметром під час зберігання заморожених харчових продуктів є температура зберігання (tзб). Відомо, що її зниження призводить до зростання терміну зберігання <$Etau sub зб>), але знижувати tзб до евтектичної (<$E170~-~180~symbol Р roman C>), коли невимороженою лишається лише найміцніше зв'язана з білками вода, недоцільно через занадто великі енерговитрати на заморожування, подальше зберігання та розморожування продукту. Залежності між температурою та можливим терміном зберігання складні і різні для різних харчових продуктів через різні процеси, що у них відбуваються. Питання про залежність терміну зберігання від температури за збереження прийнятної якості продукту у світовій практиці називають проблемою трьох Т: Time - Temperature Tolerance. Проаналізовано існуючі способи визначення термінів і температур зберігання харчових продуктів, запропоновано спрощені формули для наближеного оцінювання термінів зберігання заморожених харчових продуктів, визначення співвідношення цих термінів за різних температур зберігання, вибору оптимальної температури зберігання за заданого його терміну. Ці формули можуть бути використані під час експлуатації холодильників і проектування холодильного ланцюга для харчових продуктів. Наведено приклади зазначених розрахунків.
|
13. |
Сінат-Радченко Д. Є. Теплообмін за вільного руху води в обмеженому просторі [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Цукор України. - 2018. - № 5-6. - С. 11-12. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2018_5-6_3
|
14. |
Сінат-Радченко Д. Є. Числа Льюіса водних розчинів цукрози [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, С. М. Василенко, Н. В. Іващенко // Цукор України. - 2012. - № 8. - С. 23-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2012_8_6
|
15. |
Сінат-Радченко Д. Є. Тепловіддача за вільного руху води у великому об’ємі [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Цукор України. - 2018. - № 7-8. - С. 8-10. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2018_7-8_3
|
16. |
Сінат-Радченко Д. Є. Тепловіддача повітря за поперечного обтікання труб і трубних пучків [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Цукор України. - 2017. - № 9-10. - С. 20-22. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2017_9-10_6
|
17. |
Сінат-Радченко Д. Є. Тепловіддача за вимушеного руху води в трубах, каналах і вздовж плоскої стінки [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Харчова промисловість. - 2019. - № 26. - С. 133-138. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2019_26_19 На основі узагальнення даних з теплофізичних властивостей води та аналізу її тепловіддачі за вимушеного руху в трубах, каналах і вздовж плоскої стінки для інтервалу температур 0 - 130 <$E symbol Р>С та різних умов і режимів руху води запропоновано ряд простих, але досить точних формул (і числових прикладів їх використання) для розрахунку коефіцієнтів тепловіддачі без використання будь-яких таблиць та інтерполяції. Це полегшує та прискорює інженерні розрахунки і надає змогу використовувати формули у різноманітних комп'ютерних програмах.
|
18. |
Сінат-Радченко Д. Є. Тепловіддача води за поперечного обтікання труб і трубних пучків [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Харчова промисловість. - 2020. - № 27. - С. 138-142. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2020_27_17 На основі узагальнення даних з теплофізичних властивостей води та аналізу її тепловіддачі за поперечного обтікання труб і трубних пучків для інтервалу температур 0 - 130 <$E symbol Р>С і різних умов та режимів руху води запропоновано ряд простих, але досить точних формул і числових прикладів) для розрахунку коефіцієнтів тепловіддачі без використання будь-яких таблиць та інтерполяції. Це полегшує і прискорює інженерні розрахунки та дає змогу використовувати формули у різноманітних комп'ютерних програмах.
|
19. |
Сінат-Радченко Д. Є. Зростання тиску в рідині при гідравлічному ударі [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, А. В. Форсюк, С. М. Василенко // Цукор України. - 2014. - № 11. - С. 20-22. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2014_11_5
|