Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (8)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Сінат-Радченко Д$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 19
Представлено документи з 1 до 19
1.

Буляндра О. Ф. 
Спрощений метод визначення тепловіддачі при плівковій конденсації водяної пари [Електронний ресурс] / О. Ф. Буляндра, Д. Є. Сінат-Радченко, Л. С. Гапонич // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 45. - С. 67-69. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_45_13
Наведено методику розрахунку тепловіддачі у разі плівкової конденсації сухої насиченої нерухомої водяної пари за ламінарного і змішаного режимів руху плівки з урахуванням поправок на хвильовий рух конденсату та змінність його фізичних властивостей з температурою. Для спрощення розрахунків запропоновано використовувати узагальнені температурні залежності комплексів теплофізичних параметрів конденсату в діапазоні температур насичення від 20 до 300 <$E symbol Р>C. Знайдено коефіцієнти a, b, c, d, e, f у цих залежностях для інтервалів температур насичення, характерних для конденсаторів - 20 - 100 <$E symbol Р>C, опріснювальних та випарних установок - 100 - 300 <$E symbol Р>C, а також апаратів харчових технологій - 60 - 160 <$E symbol Р>C. Граничні відносні похибки не перевищують 2,5 і 1,8 %. Рекомендовано використовувати одержані залежності під час розрахунків опріснювальних і випарних апаратів, конденсаторів та різноманітних теплообмінних пристоїв.
Попередній перегляд:   Завантажити - 109.131 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Оцінка вмісту вимороженої води в продукції м’ясо-молочної промисловості [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, М. М. Масліков, М. О. Масліков // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 5. - С. 206-210. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_5_26
На підставі оброблення найбільш достовірних експериментальних даних запропоновано просту, але досить точну формулу для оцінювання вмісту вимороженої води в продукті лише за температурою продукту. Наведено приклади визначення для декількох видів м'ясопродуктів і сиру.
Попередній перегляд:   Завантажити - 333.817 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Теплофізичні властивості розчинів nacl і cacl2 за кріоскопічної температури [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, М. М. Масліков, М. О. Масліков, К. М. Осадча // Харчова промисловість. - 2016. - № 20. - С. 6-12. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2016_20_3
Розглянуто властивості розчинів NaCl і CaCl2 як холодоносіїв. Запропоновано розрахункові формули оціненої точності для основних теплофізичних властивостей цих розчинів при кріоскопічній температурі, що зумовлена масовою концентрацією солі у розчині. Встановлено, що похибка даних, розрахованих за запропонованими формулами, порівняно з табличними не перевищує 5 %. Описано сучасні системи охолодження на основі розчинів солей.
Попередній перегляд:   Завантажити - 404.32 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Теплоємність, ентальпія і ентропія кристалів моно- та дисахаридів [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, А. В. Форсюк, В. Ф. Мокляк // Цукор України. - 2013. - № 2. - С. 23-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2013_2_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.514 Mb    Зміст випуску     Цитування
5.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Тепловіддача за вільним рухом повітря у великому об’ємі [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Цукор України. - 2016. - № 6-7. - С. 34-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2016_6-7_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.704 Mb    Зміст випуску     Цитування
6.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Bплив довжини труби на тепловіддачу за різних режимів вимушеного руху рідини в трубах [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Цукор України. - 2015. - № 10. - С. 19-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2015_10_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.388 Mb    Зміст випуску     Цитування
7.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Теплофізичні властивості цукрових розчинів як функції кількох параметрів [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, А. В. Форсюк, С. М. Василенко // Цукор України. - 2013. - № 7-8. - С. 31-33. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2013_7-8_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.039 Mb    Зміст випуску     Цитування
8.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Теплообмін за вільного руху повітря в обмеженому просторі [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Цукор України. - 2016. - № 5. - С. 33-34. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2016_5_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.644 Mb    Зміст випуску     Цитування
9.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Розчинність у воді моно- та дисахаридів [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, С. М. Василенко, Н. В. Іващенко // Цукор України. - 2015. - № 8. - С. 17-19. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2015_8_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.48 Mb    Зміст випуску     Цитування
10.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Числа Архімеда цукрових утфелів [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, А. В. Форсюк, В. Ф. Мокляк // Цукор України. - 2013. - № 4. - С. 24-25. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2013_4_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.718 Mb    Зміст випуску     Цитування
11.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Тепловіддача за вимушеного руху повітря в трубах, каналах і вздовж плоскої стінки [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Цукор України. - 2017. - № 6-7. - С. 30-32. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2017_6-7_7
На основі узагальнення даних з теплофізичних властивостей води та аналізу її тепловіддачі за вимушеного руху в трубах, каналах і вздовж плоскої стінки для інтервалу температур 0 - 130 <$E symbol Р>С та різних умов і режимів руху води запропоновано ряд простих, але досить точних формул (і числових прикладів їх використання) для розрахунку коефіцієнтів тепловіддачі без використання будь-яких таблиць та інтерполяції. Це полегшує та прискорює інженерні розрахунки і надає змогу використовувати формули у різноманітних комп'ютерних програмах.
Попередній перегляд:   Завантажити - 272.032 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
12.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Наближена оцінка термінів зберігання заморожених харчових продуктів [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, М. М. Масліков // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2018. - Т. 24, № 2. - С. 139-145. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2018_24_2_17
Сучасні технології холодильного оброблення харчових продуктів передбачають створення так званого холодильного ланцюга, щоб забезпечувати безперервний вплив холоду на продукт від вироблення до зберігання у споживача. Під час проектування такого ланцюга необхідно для кожної його ланки (заготівельні, виробничі, розподільчі, транспортні, торговельні, побутові холодильники, а також холодильний транспорт) передбачити умови зберігання, які б забезпечили прийнятну якість продукту з мінімальними втратами за мінімальних затрат коштів. Найважливішим регульованим параметром під час зберігання заморожених харчових продуктів є температура зберігання (tзб). Відомо, що її зниження призводить до зростання терміну зберігання <$Etau sub зб>), але знижувати tзб до евтектичної (<$E170~-~180~symbol Р roman C>), коли невимороженою лишається лише найміцніше зв'язана з білками вода, недоцільно через занадто великі енерговитрати на заморожування, подальше зберігання та розморожування продукту. Залежності між температурою та можливим терміном зберігання складні і різні для різних харчових продуктів через різні процеси, що у них відбуваються. Питання про залежність терміну зберігання від температури за збереження прийнятної якості продукту у світовій практиці називають проблемою трьох Т: Time - Temperature Tolerance. Проаналізовано існуючі способи визначення термінів і температур зберігання харчових продуктів, запропоновано спрощені формули для наближеного оцінювання термінів зберігання заморожених харчових продуктів, визначення співвідношення цих термінів за різних температур зберігання, вибору оптимальної температури зберігання за заданого його терміну. Ці формули можуть бути використані під час експлуатації холодильників і проектування холодильного ланцюга для харчових продуктів. Наведено приклади зазначених розрахунків.
Попередній перегляд:   Завантажити - 376.988 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
13.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Теплообмін за вільного руху води в обмеженому просторі [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Цукор України. - 2018. - № 5-6. - С. 11-12. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2018_5-6_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 117.964 Kb    Зміст випуску     Цитування
14.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Числа Льюіса водних розчинів цукрози [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, С. М. Василенко, Н. В. Іващенко // Цукор України. - 2012. - № 8. - С. 23-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2012_8_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.426 Mb    Зміст випуску     Цитування
15.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Тепловіддача за вільного руху води у великому об’ємі [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Цукор України. - 2018. - № 7-8. - С. 8-10. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2018_7-8_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 133.612 Kb    Зміст випуску     Цитування
16.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Тепловіддача повітря за поперечного обтікання труб і трубних пучків [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Цукор України. - 2017. - № 9-10. - С. 20-22. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2017_9-10_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 309.633 Kb    Зміст випуску     Цитування
17.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Тепловіддача за вимушеного руху води в трубах, каналах і вздовж плоскої стінки [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Харчова промисловість. - 2019. - № 26. - С. 133-138. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2019_26_19
На основі узагальнення даних з теплофізичних властивостей води та аналізу її тепловіддачі за вимушеного руху в трубах, каналах і вздовж плоскої стінки для інтервалу температур 0 - 130 <$E symbol Р>С та різних умов і режимів руху води запропоновано ряд простих, але досить точних формул (і числових прикладів їх використання) для розрахунку коефіцієнтів тепловіддачі без використання будь-яких таблиць та інтерполяції. Це полегшує та прискорює інженерні розрахунки і надає змогу використовувати формули у різноманітних комп'ютерних програмах.
Попередній перегляд:   Завантажити - 391.836 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
18.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Тепловіддача води за поперечного обтікання труб і трубних пучків [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, Н. В. Іващенко, С. М. Василенко // Харчова промисловість. - 2020. - № 27. - С. 138-142. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2020_27_17
На основі узагальнення даних з теплофізичних властивостей води та аналізу її тепловіддачі за поперечного обтікання труб і трубних пучків для інтервалу температур 0 - 130 <$E symbol Р>С і різних умов та режимів руху води запропоновано ряд простих, але досить точних формул і числових прикладів) для розрахунку коефіцієнтів тепловіддачі без використання будь-яких таблиць та інтерполяції. Це полегшує і прискорює інженерні розрахунки та дає змогу використовувати формули у різноманітних комп'ютерних програмах.
Попередній перегляд:   Завантажити - 583.633 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
19.

Сінат-Радченко Д. Є. 
Зростання тиску в рідині при гідравлічному ударі [Електронний ресурс] / Д. Є. Сінат-Радченко, А. В. Форсюк, С. М. Василенко // Цукор України. - 2014. - № 11. - С. 20-22. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Cu_2014_11_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.75 Mb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського