![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Наукова періодика України ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Тематичний навігатор ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Авторитетний файл імен осіб
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Тишко Ю$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5
|
1. |
Сапон А. Ю. Моделювання процесу екстракції гуматів з бурого вугілля [Електронний ресурс] / А. Ю. Сапон, А. Р. Степанюк, Ю. А. Тишко // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2013. - Вип. 43(1). - С. 52-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2013_43(1)__13
| 2. |
Тишко Ю. А. Дослідження процесу вилучення гумінових кислот з торфу [Електронний ресурс] / Ю. А. Тишко, А. Р. Степанюк, А. Ю. Сапон // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2013. - Вип. 43(1). - С. 102-105. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2013_43(1)__26
| 3. |
Тишко Ю. А. Обгрунтування конструкцій для екстрагування гумінової кислоти з торфу [Електронний ресурс] / Ю. А. Тишко, А. Р. Степанюк, А. Ю. Сапон // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2013. - Вип. 43(1). - С. 105-109. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2013_43(1)__27
| 4. |
Сапон А. Ю. Процес перекристалізації калійних солей гумінових компонентів бурого вугілля [Електронний ресурс] / А. Ю. Сапон, А. Р. Степанюк, Ю. А. Тишко // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2013. - Вип. 43(1). - С. 137-139. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2013_43(1)__35
| 5. |
Тишко Ю. А. Формування та властивості гумінових субстанцій [Електронний ресурс] / Ю. А. Тишко, А. Р. Степанюк, А. В. Копиленко, Л. Г. Воронін // Вісник Вінницького політехнічного інституту. - 2015. - № 3. - С. 61-66. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vvpi_2015_3_11 Досліджено гуміновмісні речовини, їх формування. Проведено експериментальні дослідження з метою визначення їх властивостей. Їх формування описується декількома теоріями. Теорія 1 (теорія лігніну) - лігнін ще не повністю використаний мікроорганізмами, його залишок стає частиною грунтового гумусу. Теорія 2 і 3 (теорія поліфенолу) - фенольні альдегіди і кислоти, що вивільняються з лігніну в процесі мікробіологічного розпаду, проходять ферментивне перетворення в хінони, які в свою чергу полімеризуються за присутності або відсутності аміносполук, щоб сформувати гумінові макромолекули. Теорія 4 (згущення аміноцукорів) - редукуючі цукри і амінокислоти, утворені як побічні продукти мікробного метаболізму, піддаються неферментативній полімеризації з утворенням коричневих азотистих полімерів аналогічних виробленим під час дегідратації певним харчовим продуктам за помірних температур. Грунтуючись на властивостях гумінових речовин, проведених експериментальних дослідженнях, визначено залежності для визначення концентрації гуматів при їх екстрагуванні та оптимальний час екстрагування.
|
|
|