Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Чернадчук С$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 9
Представлено документи з 1 до 9
|
1. |
Захарієва З. Є. Біохімічні показники у щурів в умовах їх утримування на раціоні з підвищеним вмістом жирів та доданням кормових добавок з ріпаку [Електронний ресурс] / З. Є. Захарієва, О. К. Будняк, Н. Л. Федорко, С. С. Чернадчук, А. В. Сорокін, О. Л. Будняк, О. І. Данилова, О. В. Запорожченко // Вісник Одеського національного університету. Біологія. - 2012. - Т. 17, Вип. 4. - С. 17-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vonu_biol_2012_17_4_4 Вивчено вплив місячного годування щурів кормом з доданням ріпакових макухи, шрота та олії на показники активності піруват- та 2-оксоглутаратдегідрогеназних комплексів, сукцинатдегідрогенази, вмісту метаболітів аскорбінової кислоти та малонового діальдегіду в їх органах. Одержано дані, що кормові добавки з ріпаку викликали різнобічні зміни у активності дегідрогеназ оксокислот та сукцінатдегідрогенази в органах щурів. Додання до їжі ріпакової макухи зменшувало вміст дегідроаскорбінової кислоти, а ріпакової олії викликало підвищення вмісту малонового діальдегіду в печінці дослідних щурів.Вивчено вплив годування щурів кормом із підвищеною концентрацією жиру з додаванням ріпакових макухи або шроту на показники активності амінотрансфераз (АсАТ (К.Ф. 2.6.1.1) та АлАТ (К.Ф. 2.6.1.2)), вмісту аскорбінової кислоти, відновленого глутатіону та малонового діальдегіду в їх органах. Встановлений раціон збільшував вміст відновленого глутатіону в органах щурів та відсоткову частку аскорбінової кислоти від суми її різних форм у дванадцятипалій кишці. Відбувалось також зростання активності АлАТ в крові та АсАТ в печінці у разі її зменшення в крові. Додавання до жирної їжі ріпакової макухи та шроту не впливало на приріст маси щурів протягом дослідного періоду; зменшувало вміст відновленого глутатіону та підвищувало вміст саме аскорбінової кислоти в печінці та нирках; відсоткова частка аскорбінової кислоти від суми аскорбінових кислот збільшувалась у всіх органах, за винятком нирок; активність амінотрансфераз в крові дослідних щурів відновлювалась до контрольного рівня.
| 2. |
Чернадчук С. С. Стан процесів вільнорадикального перекісного окиснення у щурів з гострою крововтратою [Електронний ресурс] / С. С. Чернадчук, А. О. Рустамова, С. А. Петров, О. К. Будняк // ScienceRise. - 2015. - № 4(1). - С. 16-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/texc_2015_4(1)__4
| 3. |
Чернадчук С. С. Активність амінотрансфераз в органах щурів при гіпоксії замкненого простору за дією тіамінброміду [Електронний ресурс] / С. С. Чернадчук, С. А. Петров, О. К. Будняк, А. В. Сорокін, В. Є. Якимєнко, І. О. Кравчук // ScienceRise. - 2015. - № 5(1). - С. 27-30. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/texc_2015_5(1)__6
| 4. |
Будняк О. К. Регуляція аскорбіновою кислотою активності лактатдегідрогенази в органах щурів при гіпоксії замкненого простору [Електронний ресурс] / О. К. Будняк, С. А. Петров, С. С. Чернадчук, А. В. Сорокін, К. Ю. Ожерельєва, В. В. Хмельницька, І. О. Кравчук // ScienceRise. - 2015. - № 7(1). - С. 7-12. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/texc_2015_7(1)__2
| 5. |
Петров С. А. Влияние витамина В6 на активность некоторых ферментов цикла трикарбоновых кислот [Електронний ресурс] / С. А. Петров, С. С. Чернадчук, З. Е. Захариева, Н. Л. Федорко, А. В. Сорокин // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія : Біологія. - 2007. - № 768, Вип. 5. - С. 35-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VKhb_2007_768_5_8
| 6. |
Будняк О. К. Вплив ліпоєвої кислоти на вміст різних форм аскорбінової кислоти в органах чорноморських мідій Mytilus galloprovincialis [Електронний ресурс] / О. К. Будняк, І. В. Узлякова, С. С. Чернадчук, Т. А. Воробйова, С. А. Петров // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія : Біологія. - 2009. - № 878, Вип. 10. - С. 5-9. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VKhb_2009_878_10_3
| 7. |
Будняк О. К. Вміст метаболітів вітаміну С в органах щурів в умовах гострої крововтрати [Електронний ресурс] / О. К. Будняк, С. С. Чернадчук, А. В. Сорокін, К. Ю. Ожерельєва, С. А. Петров // Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Серія : Біологія. - 2018. - Вип. 30. - С. 14-20. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VKhb_2018_30_4
| 8. |
Будняк О. К. Вплив тіаміну та його катаболітів на величину електрофоретичної рухливості та ζ-потенціалу дріжджів Saccharomyces cerevisiae [Електронний ресурс] / О. К. Будняк, С. С. Чернадчук, А. В. Сорокін, С. А. Петров // Вісник Одеського національного університету. Серія : Біологія. - 2023. - Т. 28, Вип. 1. - С. 9-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vonu_biol_2023_28_1_3
| 9. |
Петров С. А. Система антиоксидантного захисту в тканинах антарктичного крилю Euphausia superba і чорноморської креветки Palаemon elegans [Електронний ресурс] / С. А. Петров, О. М. Андрієвський, О. К. Будняк, С. С. Чернадчук, А. В. Сорокін, Н. Л. Федорко, Ю. В. Караванський, В. В. Заморов, Д. А. Миронов, В. В. Подгорний // Гідробіологічний журнал. - 2022. - Т. 58, № 3. - С. 88-96. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gbj_2022_58_3_9
|
|
|