Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)Автореферати дисертацій (1)Реферативна база даних (5)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Шаран Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 13
Представлено документи з 1 до 13
1.

Бондар Н. П. 
Удосконалення технології м’ясних січених напівфабрикатів з використанням харчових волокон люпину [Електронний ресурс] / Н. П. Бондар, Л. О. Шаран, В. О. Губеня, Ю. С. Дитюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 5. - С. 214-221. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_5_28
Попередній перегляд:   Завантажити - 410.383 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Бондар Н. П. 
Використання базиліку сушеного у технології булочок для гамбургерів [Електронний ресурс] / Н. П. Бондар, Л. О. Шаран, І. М. Силка, В. О. Губеня, О. М. Люлька, О. О. Кравцов // Молодий вчений. - 2018. - № 1(1). - С. 413-418. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2018_1(1)__98
Попередній перегляд:   Завантажити - 360.153 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Махинько В. М. 
Вплив ізолятів рослинних білків на клейковинний комплекс пшеничного тіста [Електронний ресурс] / В. М. Махинько, А. В. Шаран, Л. О. Шаран, Л. М. Черниш // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 21-26. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_23_5
Вивчено вплив високобілкових рослинних добавок (ізолятів і сухої пшеничної клейковини) на клейковинний комплекс тіста з пшеничного борошна першого сорту. Використовували білкові ізоляти сої, гороху та рису. Встановлено, що ізоляти рослинних білків, які мають високу водопоглинальну здатність, погіршують процес утворення клейковини. Порівнювали розрахункові та експериментальні дані щодо кількості сирої та сухої клейковини. Виявили, що в обох випадках дослідні значення менші за розрахункові. Також в усіх зразках знижується гідратаційна здатність клейковини та підвищується її пружність. для пояснення цих змін було вивчено фракційний склад білкових речовин досліджуваної сировини. Встановлено подібність білкових фракцій добавок із зернової та бобової сировини, однак ізолят рисового білка не містить проламінів, які наявні в пшеничному борошні.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.705 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Бондар Н. П. 
Упровадження інноваційних способів організації робочого простору у закладах готельного господарства [Електронний ресурс] / Н. П. Бондар, Л. О. Шаран, В. О. Губеня, І. С. Підтілок // Молодий вчений. - 2019. - № 1(2). - С. 423-427. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2019_1(2)__42
Попередній перегляд:   Завантажити - 320.909 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Самойленко Н. О. 
Оцінка рівня якості туристичних послуг та напрями підвищення туристичного потенціалу міста Переяслав-Хмельницький [Електронний ресурс] / Н. О. Самойленко, Н. П. Бондар, Л. О. Шаран, В. О. Губеня // Географія та туризм. - 2018. - Вип. 46. - С. 90-99. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gt_2018_46_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 617.334 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Бархоленко І. О. 
Доцільність використання борошняних кондитерських виробів підвищеної біологічної цінності у закладах харчування при готелях [Електронний ресурс] / І. О. Бархоленко, Д. О. Бондар, Л. О. Шаран, Н. П. Бондар, А. В. Шаран, В. О. Губеня // Молодий вчений. - 2019. - № 1(1). - С. 176-178. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2019_1(1)__41
Попередній перегляд:   Завантажити - 186.727 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Бондар Н. П. 
Використання ламінарії у технології м’ясних котлет, збагачених йодом [Електронний ресурс] / Н. П. Бондар, В. О. Губеня, Л. О. Шаран, О. В. Геращенко // Молодий вчений. - 2019. - № 1(1). - С. 184-188. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2019_1(1)__43
Попередній перегляд:   Завантажити - 267.014 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Пушка О. С. 
Етнічна українська кухня як елемент гасторономічного туризму в Україні [Електронний ресурс] / О. С. Пушка, Л. О. Шаран, О. В. Арпуль, А. В. Шаран // Географія та туризм. - 2020. - Вип. 59. - С. 29-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gt_2020_59_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 517.978 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Бударіна К. О. 
Доцільність впровадження крафтової кав’ярні у закладі сфери гостинності [Електронний ресурс] / К. О. Бударіна, Л. О. Шаран, Н. П. Бондар, В. О. Губеня // Географія та туризм. - 2020. - Вип. 60. - С. 10-15. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gt_2020_60_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 688.927 Kb    Зміст випуску     Цитування
10.

Рольська Р. В. 
Впровадження спеціалізованих реабілітаційних послуг у готелі сімейного типу [Електронний ресурс] / Р. В. Рольська, Л. О. Шаран, Н. П. Бондар, В. О. Губеня // Географія та туризм. - 2019. - Вип. 52. - С. 17-23. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gt_2019_52_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 575.671 Kb    Зміст випуску     Цитування
11.

Маліневська О. О. 
Перспективи розвитку готелів-музеїв в Україні [Електронний ресурс] / О. О. Маліневська, В. О. Губеня, Н. П. Бондар, Л. О. Шаран // Географія та туризм. - 2019. - Вип. 54. - С. 25-31. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gt_2019_54_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.037 Mb    Зміст випуску     Цитування
12.

Шаран Л. В. 
Фітофармакологічне дослідження водорості Kappaphycus alvarezii (Doty) Doty ex Silva (Rhodophyta) для застосування при оральних захворюваннях [Електронний ресурс] / Л. В. Шаран, Дж. Дж. Венніла // Альгологія. - 2021. - Т. 31, № 2. - С. 170-199. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/algol_2021_31_2_8
Наведено результати дослідження фітофармакологічних властивостей морської червоної водорості Kappaphycus alvarezii, які можуть бути використані при захворюваннях порожнини рота. Ротові інфекції (гінгівіт та пародонтоз) і рак порожнини рота все частіше трапляються у країнах, що розвиваються. Продукти з протибактеріальною та протиоксидантною активністю можуть забезпечити комбінований підхід до лікування уражень ротової порожнини. Морські водорості є резервуаром багатьох біоактивних сполук і вважаються потенційними кандидатами для використання у природній фармацевтиці. Kappaphycus alvarezii - морська водорість, яка широко культивується для харчових потреб. Для екстракції біоактивних компонентів водорості використовували розчинники різної полярності (етанол, етилацетат та хлороформ), фітохімічний аналіз здійснювали методом газової хроматографії/мас-спектрометрії, також вивчали їх протиоксидантну, протимікробну та цитотоксичну активність. Всі екстракти К. alvarezii показали хорошу протиоксидантну активність та потенційну ефективність щодо патогенних мікроорганізмів ротової порожнини. Екстракт на основі етилацетату мав кращу протиоксидантну, протимікробну та цитотоксичну дію порівняно з хлороформними та етанольними екстрактами. Показано, що екстракти К. alvarezii є безпечними для нормальних клітин Vero, а їх інгібуюча активність на ракові клітини ротової порожнини (клітинні лінії КВ-3-1) виявилася низькою. Ці висновки свідчать про можливість використання К. alvarezii у стоматологічній практиці для боротьби з інфекціями порожнини рота.
Попередній перегляд:   Завантажити - 879.056 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
13.

Бондар Н. П. 
Cистема управління якістю для готельних підприємств з урахуванням вимог стандарту ДСТУ ISO 9001:2015 [Електронний ресурс] / Н. П. Бондар, Л. О. Шаран, В. О. Губеня, Л. В. Стахурська // Міжнародний науковий журнал "Інтернаука". Серія : Економічні науки. - 2022. - № 12. - С. 9-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/mnjie_2022_12_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.333 Mb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського