![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Наукова періодика України ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Тематичний навігатор ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Авторитетний файл імен осіб
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Шаран Л$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 13
Представлено документи з 1 до 13
|
1. |
Бондар Н. П. Удосконалення технології м’ясних січених напівфабрикатів з використанням харчових волокон люпину [Електронний ресурс] / Н. П. Бондар, Л. О. Шаран, В. О. Губеня, Ю. С. Дитюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 5. - С. 214-221. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_5_28
| 2. |
Бондар Н. П. Використання базиліку сушеного у технології булочок для гамбургерів [Електронний ресурс] / Н. П. Бондар, Л. О. Шаран, І. М. Силка, В. О. Губеня, О. М. Люлька, О. О. Кравцов // Молодий вчений. - 2018. - № 1(1). - С. 413-418. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2018_1(1)__98
| 3. |
Махинько В. М. Вплив ізолятів рослинних білків на клейковинний комплекс пшеничного тіста [Електронний ресурс] / В. М. Махинько, А. В. Шаран, Л. О. Шаран, Л. М. Черниш // Харчова промисловість. - 2018. - № 23. - С. 21-26. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2018_23_5 Вивчено вплив високобілкових рослинних добавок (ізолятів і сухої пшеничної клейковини) на клейковинний комплекс тіста з пшеничного борошна першого сорту. Використовували білкові ізоляти сої, гороху та рису. Встановлено, що ізоляти рослинних білків, які мають високу водопоглинальну здатність, погіршують процес утворення клейковини. Порівнювали розрахункові та експериментальні дані щодо кількості сирої та сухої клейковини. Виявили, що в обох випадках дослідні значення менші за розрахункові. Також в усіх зразках знижується гідратаційна здатність клейковини та підвищується її пружність. для пояснення цих змін було вивчено фракційний склад білкових речовин досліджуваної сировини. Встановлено подібність білкових фракцій добавок із зернової та бобової сировини, однак ізолят рисового білка не містить проламінів, які наявні в пшеничному борошні.
| 4. |
Бондар Н. П. Упровадження інноваційних способів організації робочого простору у закладах готельного господарства [Електронний ресурс] / Н. П. Бондар, Л. О. Шаран, В. О. Губеня, І. С. Підтілок // Молодий вчений. - 2019. - № 1(2). - С. 423-427. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2019_1(2)__42
| 5. |
Самойленко Н. О. Оцінка рівня якості туристичних послуг та напрями підвищення туристичного потенціалу міста Переяслав-Хмельницький [Електронний ресурс] / Н. О. Самойленко, Н. П. Бондар, Л. О. Шаран, В. О. Губеня // Географія та туризм. - 2018. - Вип. 46. - С. 90-99. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gt_2018_46_11
| 6. |
Бархоленко І. О. Доцільність використання борошняних кондитерських виробів підвищеної біологічної цінності у закладах харчування при готелях [Електронний ресурс] / І. О. Бархоленко, Д. О. Бондар, Л. О. Шаран, Н. П. Бондар, А. В. Шаран, В. О. Губеня // Молодий вчений. - 2019. - № 1(1). - С. 176-178. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2019_1(1)__41
| 7. |
Бондар Н. П. Використання ламінарії у технології м’ясних котлет, збагачених йодом [Електронний ресурс] / Н. П. Бондар, В. О. Губеня, Л. О. Шаран, О. В. Геращенко // Молодий вчений. - 2019. - № 1(1). - С. 184-188. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/molv_2019_1(1)__43
| 8. |
Пушка О. С. Етнічна українська кухня як елемент гасторономічного туризму в Україні [Електронний ресурс] / О. С. Пушка, Л. О. Шаран, О. В. Арпуль, А. В. Шаран // Географія та туризм. - 2020. - Вип. 59. - С. 29-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gt_2020_59_6
| 9. |
Бударіна К. О. Доцільність впровадження крафтової кав’ярні у закладі сфери гостинності [Електронний ресурс] / К. О. Бударіна, Л. О. Шаран, Н. П. Бондар, В. О. Губеня // Географія та туризм. - 2020. - Вип. 60. - С. 10-15. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gt_2020_60_4
| 10. |
Рольська Р. В. Впровадження спеціалізованих реабілітаційних послуг у готелі сімейного типу [Електронний ресурс] / Р. В. Рольська, Л. О. Шаран, Н. П. Бондар, В. О. Губеня // Географія та туризм. - 2019. - Вип. 52. - С. 17-23. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gt_2019_52_5
| 11. |
Маліневська О. О. Перспективи розвитку готелів-музеїв в Україні [Електронний ресурс] / О. О. Маліневська, В. О. Губеня, Н. П. Бондар, Л. О. Шаран // Географія та туризм. - 2019. - Вип. 54. - С. 25-31. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/gt_2019_54_6
| 12. |
Шаран Л. В. Фітофармакологічне дослідження водорості Kappaphycus alvarezii (Doty) Doty ex Silva (Rhodophyta) для застосування при оральних захворюваннях [Електронний ресурс] / Л. В. Шаран, Дж. Дж. Венніла // Альгологія. - 2021. - Т. 31, № 2. - С. 170-199. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/algol_2021_31_2_8 Наведено результати дослідження фітофармакологічних властивостей морської червоної водорості Kappaphycus alvarezii, які можуть бути використані при захворюваннях порожнини рота. Ротові інфекції (гінгівіт та пародонтоз) і рак порожнини рота все частіше трапляються у країнах, що розвиваються. Продукти з протибактеріальною та протиоксидантною активністю можуть забезпечити комбінований підхід до лікування уражень ротової порожнини. Морські водорості є резервуаром багатьох біоактивних сполук і вважаються потенційними кандидатами для використання у природній фармацевтиці. Kappaphycus alvarezii - морська водорість, яка широко культивується для харчових потреб. Для екстракції біоактивних компонентів водорості використовували розчинники різної полярності (етанол, етилацетат та хлороформ), фітохімічний аналіз здійснювали методом газової хроматографії/мас-спектрометрії, також вивчали їх протиоксидантну, протимікробну та цитотоксичну активність. Всі екстракти К. alvarezii показали хорошу протиоксидантну активність та потенційну ефективність щодо патогенних мікроорганізмів ротової порожнини. Екстракт на основі етилацетату мав кращу протиоксидантну, протимікробну та цитотоксичну дію порівняно з хлороформними та етанольними екстрактами. Показано, що екстракти К. alvarezii є безпечними для нормальних клітин Vero, а їх інгібуюча активність на ракові клітини ротової порожнини (клітинні лінії КВ-3-1) виявилася низькою. Ці висновки свідчать про можливість використання К. alvarezii у стоматологічній практиці для боротьби з інфекціями порожнини рота.
| 13. |
Бондар Н. П. Cистема управління якістю для готельних підприємств з урахуванням вимог стандарту ДСТУ ISO 9001:2015 [Електронний ресурс] / Н. П. Бондар, Л. О. Шаран, В. О. Губеня, Л. В. Стахурська // Міжнародний науковий журнал "Інтернаука". Серія : Економічні науки. - 2022. - № 12. - С. 9-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/mnjie_2022_12_3
|
|
|