Пошуковий запит: (<.>A=BOHATYRETS$<.>+<.>A=VALENTYNA$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 12
Представлено документи з 1 до 12
|
1. |
Bohatyrets V. Ethnicity as a Vital Part of the Vernacular Milieu [Електронний ресурс] / V. Bohatyrets // Міжнародний науковий форум: соціологія, психологія, педагогіка, менеджмент. - 2014. - Вип. 16. - С. 237-245. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mnf_2014_16_25
|
2. |
Bohatyrets V. Tolerance in a Multicultural Community: a Guide to Developing and Sustaining Dialogue [Електронний ресурс] / V. Bohatyrets // Науковий вісник Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Історія. - 2016. - № 1. - С. 102-106. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/hjyfcnui_2016_1_19
|
3. |
Bohatyrets V. Digital diplomacy as a core vector of a country’s image making [Електронний ресурс] / V. Bohatyrets // Медіафорум: аналітика, прогнози, інформаційний менеджмент. - 2016. - Вип. 3-4. - С. 67-75. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/mfapim_2016_3-4_9
|
4. |
Bohatyrets V. V. The Effect of Globalization on Framing a Professional Translator/Interpreter [Електронний ресурс] / V. V. Bohatyrets // Медіафорум: аналітика, прогнози, інформаційний менеджмент. - 2017. - Вип. 5. - С. 139-146. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/mfapim_2017_5_15
|
5. |
Bohatyrets V. Ukrainian canadians’ tremendous contributions to a mosaic canadian society (in the context of celebrating their 125th settling in maple leaf country) [Електронний ресурс] / V. Bohatyrets // Історико-політичні проблеми сучасного світу. - 2016. - Т. 33-34. - С. 33-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ippss_2016_33-34_6
|
6. |
Bohatyrets V. "Ukrainian Institute" as a strategic narrative of Ukraine’s positive image making [Електронний ресурс] / V. Bohatyrets, O. Egorova // Історико-політичні проблеми сучасного світу. - 2018. - Т. 37-38. - С. 241-248. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ippss_2018_37-38_28
|
7. |
Bohatyrets V. Embracing multiculturalism of Canada: the roots & the present-day realities [Електронний ресурс] / V. Bohatyrets // Історико-політичні проблеми сучасного світу. - 2017. - Т. 35-36. - С. 32-41. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ippss_2017_35-36_7
|
8. |
Bohatyrets V. Thematic Priorities For Sustainable Development of Ukraine-Romania Cross-Border Cooperation (The Case Study of Chernivtsi Region) [Електронний ресурс] / V. Bohatyrets, L. Melnychuk, Y. Zoriy // Історико-політичні проблеми сучасного світу. - 2020. - Т. 41. - С. 205-219. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ippss_2020_41_22
|
9. |
Pertsevoi F. Development of technology for preparing the thermostable milk-containing filling and study of infrared spectra of its components [Електронний ресурс] / F. Pertsevoi, E. Koshel, S. Sabadash, M. Mashkin, M. Valentyna, V. Volokh // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2020. - № 5(11). - С. 25-31. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2020_5(11)__4 Solving the problem of detecting counterfeiting in confectionery requires appropriate identification methods and is of paramount importance in the list of measures aimed at achieving food safety and quality. The following infrared spectra of the samples were studied in this work: a model system containing xanthan gum and tare gum; a model system containing xanthan gum, tare gum, and sugar; a model system containing xanthan gum, tare gum, skimmed milk powder; a model system containing xanthan gum, tare gum, maltodextrin. Absorption is characteristic of certain groups of atoms, its intensity is directly proportional to their concentration. Thus, the mea-surement of the absorption intensity makes it possible to calculate the amount of a given component in the sample. A detailed technological scheme for the production of heat-resistant fillings using gelatin has been developed, which allows obtaining a product with new organoleptic and physical and chemical properties. The novelty of the technological scheme is the use of thermostable fillings of gelatin and the enzyme transglutaminase, and a mixture of gums, in the technology. A special feature in the production of these fillings is the operation of structuring at a temperature of 55 +- 5 <^>oC, which distinguishes it from existing technologies. This paper reports the results of the infrared spectroscopic analysis of fillings, which made it possible to argue about the positive effect of gelatin usage in the technology of confectionery. The developed heat-resistant milk-containing filling has a high biological and nutritional value in comparison with the existing technologies of fillings for confectionery. It has been analyzed that polysaccharides, gelatin, skimmed milk powder, and powdered sugar are rich, first of all, in reactive groups. Therefore, the physical and chemical properties of the fillings will be enhanced (adhesion, moisture-binding forms, etc.).
|
10. |
Bohatyrets V. Insights Into Canada’s Digital Media, Branding and Political Image Management [Електронний ресурс] / V. Bohatyrets // Історико-політичні проблеми сучасного світу. - 2021. - Т. 43. - С. 158-166. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ippss_2021_43_16
|
11. |
Bohatyrets V. The Effectiveness of Cultural Diplomacy in Strengthening Chernivtsi-Saskatchewan Educational Cooperation [Електронний ресурс] / V. Bohatyrets // Історико-політичні проблеми сучасного світу. - 2022. - Т. 45. - С. 21-28. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ippss_2022_45_5
|
12. |
Bohatyrets V. AI аnd Machine Translation Post-editing: Advancements and Challenges (Insights for Students of International Studies) [Електронний ресурс] / V. Bohatyrets // Медіафорум: аналітика, прогнози, інформаційний менеджмент. - 2023. - Т. 13. - С. 198-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/mfapim_2023_13_13
|