Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Дегтярьова Визначення вмісту ліпофільних речовин$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Дегтярьова К. О. 
Визначення вмісту ліпофільних речовин в екстрактах м’якоті гарбуза [Електронний ресурс] / К. О. Дегтярьова, Л. І. Вишневська, Є. І. Бісага // Фітотерапія. - 2014. - № 1. - С. 74-77. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2014_1_21
Досліджено якісний та кількісний склад ліпофільних екстрактів м'якоті гарбуза методом адсорбційної спектрофотометрії у видимій області. Об'єктами дослідження були ліпофільні екстракти, які були попередньо одержані екстракцією шроту м'якоті гарбуза певними розчинниками: фреоном-22 (екстракт № 1), гексаном (екстракт № 2). Вихідною сировиною був шрот, одержаний з м'якоті гарбуза після виробництва соку з гарбуза звичайного і мускатного (Cucurbita moschata (Duch/) Poir., Cucurbito pepo L.) в 2013 р. Визначення каротиноїдів і токоферолів в екстрактах проводили за допомогою якісних реакцій, використовуючи розчин стибію (III) хлориду Р (каротиноїди), а також розчин кислоти фосфорно-молібденової Р в льодяній оцтовій кислоті Р (токофероли). Визначено суму бета-каротиноїдів в експериментальних серіях екстрактів. У результаті роботи в 1 г екстракту, одержаного за допомогою гексану, визначили 8,26 мг суми каротиноїдів у перерахунку на бета-каротин, а в 1 г екстракту, одержаного за допомогою фреону-22 - 3,27 мг суми какротиноїдів у перерахунку на бета-каротин.Исследован качественный и количественный состав липофильных экстрактов мякоти тыквы методом адсорбционной спектрофотометрии в видимой области. Объектами исследования были липофильные экстракты, которые были предварительно получены экстракцией шрота мякоти тыквы определенными растворителями: фреоном-22 (экстракт № 1), гексаном (экстракт № 2). Исходным сырьем был шрот, полученный из мякоти тыквы после производства сока из тыквы обыкновенной и мускатного (Cucurbita moschata (Duch /) Poir., Cucurbito pepo L.) в 2013 г. Определение каротиноидов и токоферолов в экстрактах проводили с помощью качественных реакций, используя раствор сурьмы (III) хлорида Р (каротиноиды), а также раствор кислоты фосфорно-молибденовой Р в ледяной уксусной кислоте Р (токоферолы). Проведено определение суммы бета-каротиноидов в экспериментальных сериях экстрактов. В результате работы в 1 г экстракта, полученного с помощью гексана, определили 8,26 мг суммы каротиноидов в пересчете на бета-каротин, а в 1 г экстракта, полученного с помощью фреона-22 - 3,27 мг суммы какротиноидив в пересчете на бета-каротин.
Попередній перегляд:   Завантажити - 500.567 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського