Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Коваль Інтенсифікуюча дія барботованих газів$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Коваль І. З. 
Інтенсифікуюча дія барботованих газів у процесах ультразвукового знезараження води [Електронний ресурс] / І. З. Коваль, В. Л. Старчевський // Наукові вісті Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут". - 2012. - № 1. - С. 137-140. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NVKPI_2012_1_22
Досліджено вплив газів різної природи на процес руйнування мікроорганізмів за умов ультразвукової обробки води. За умов одночасної дії газу й ультразвуку досягнуто ефективного відмирання бактерій роду Bacillus за меншої тривалості процесу у порівнянні із застосуванням кожного агента окремо. Ефективність знезараження води під час барботування газу в ультразвуковому полі на 1,0 - 1,6 % перевищує дію самого ультразвуку і в середньому на 50 % - дію самих газів, що залежить від природи барботованого газу. Виявлена інтенсифікація дезінфекції води за одночасного застосування газу й ультразвуку вказує на доцільність і практичну значимість даного методу під час обробки інфікованого водного середовища. Розраховано величини ефективних констант швидкості інактивації мікробних клітин та встановлено залежності ступенів руйнування бактерій від часу та умов процесу. Показано, що процес очищення води від мікроорганізмів описується кінетичним рівнянням реакції першого порядку.
Попередній перегляд:   Завантажити - 187.243 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського