Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Kosyk Phenylalanine ammonia-lyase activity and$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Kosyk O. I. 
Phenylalanine ammonia-lyase activity and anthocyanin content in different varieties of lettuce under the cadmium influence [Електронний ресурс] / O. I. Kosyk, I. M. Khomenko, L. M. Batsmanova, N. Yu. Taran // The Ukrainian Biochemical Journal. - 2017. - Vol. 89, № 2. - С. 85-91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/BioChem_2017_89_2_9
Досліджено вплив іонів кадмію на вміст непластидних пігментів - антоціанів та активність основного ензиму їх біосинтезу - фенілаланін аміак-ліази (4.3.1.24) в двох сортах салату посівного (Lactuca sativa L.), що містять різну кількість антоціанів. Встановлено підвищення вмісту антоціанів і зростання активності фенілаланін аміак-ліази впродовж 14-добової експозиції рослин салату обох сортів у розчині нітрату кадмію (0,1 ммоль). Виявлено різницю в рівнях адаптаційної спроможності салату різних сортів за вмістом антоціанів до дії іонів кадмію. За індексами толерантності відзначено швидшу адаптивну відповідь і вищу резистентність у рослин червоного сорту салату, що узгоджується з відповідними змінами вмісту антоціанів і свідчить про їх активну участь у зниженні негативного впливу кадмієвого стресу.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.674 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського