Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Єфіменко Вплив L-аргініну i L-NAME$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Єфіменко Н. В. 
Вплив L-аргініну i L-name на функціональні та фізико-хімічні властивості гемоглобіну за експериментальної хронічної алкогольної інтоксикації [Електронний ресурс] / Н. В. Єфіменко, К. П. Дудок, Н. О. Сибірна // Біологічні студії. - 2015. - Т. 9, № 2. - С. 85-98. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bist_2015_9_2_10
За експериментальної хронічної алкогольної інтоксикації (ЕХАІ) у щурів виявлено перерозподіл лігандних форм гемоглобіну в периферичній крові, зокрема: зниження вмісту оксигемоглобіну, зростання вмісту метгемоглобіну на фоні зниження концентрації тотального гемоглобіну. Встановлено, що за умов ЕХАІ підвищується концентрація лужностійкого гемоглобіну, а також знижується спорідненість гемоглобіну крові щурів до кисню. Споживання тваринами з ЕХАІ per os субстрату NOS - L-аргініну призводить до достовірного зниження вмісту метгемоглобіну у крові щурів. Споживання щурами неспецифічного інгібітора NOS - L-NAME призводить до підвищення спорідненості гемоглобіну периферичної крові до кисню як за ЕХАІ, так і у контролі. Натомість споживання щурами контрольної групи L-аргініну призводить до зниження спорідненості гемоглобіну до кисню подібно як за ЕХАІ. Охарактеризовано спектри поглинання RHb і HbFe<^>2+NO крові щурів у межах смуги Соре та в ультрафіолетовій ділянці. Встановлено, що швидкість нітрування гемоглобіну in vitro за споживання L-аргініну зростає порівняно з ЕХАІ. У групах тварин, які споживали L-NAME, спостерігається сповільнення нітрування гемоглобіну як у контролі, так і за умов ЕХАІ.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.227 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського