Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Бондаренко Використання урбечу з насіння$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Бондаренко Ю. В. Використання урбечу з насіння льону у виробництві пшеничного хліба [Електронний ресурс] / Ю. В. Бондаренко, В. І. Дробот, О. А. Білик, Я. І. Білас // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 3. - С. 228-237. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_3_29 Представлено порівняльну оцінку хімічного складу урбечу насіння льону та пшеничного борошна, досліджено вплив урбечу на якість хліба у разі включення його до рецептури. Відзначено, що введення до рецептури хлібобулочних виробів урбечу насіння льону надає змогу збагатити їх такими фізіологічно-функціональними інгредієнтами, як білки з повноцінним аміно-кислотним складом, поліненасичені жирні кислоти, харчові волокна, з яких значна частина водорозчинні, вітаміни, мікро- та макроелементи, лігнани. Встановлено, що додання в тісто урбечу з насіння льону призводить до зменшення кількості сирої клейковини, її гідратаційної здатності, розтяжності, збільшення її пружності, що обумовлює його вплив на формування об'єму тістових напівфабрикатів і готових виробів.
|
|
|