Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Ветютнева Дослідження жирнокислотного складу ліпофільних$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Ветютнева Н. О. 
Дослідження жирнокислотного складу ліпофільних фракцій трави рути запашної та листя горіха грецького [Електронний ресурс] / Н. О. Ветютнева, А. П. Радченко, Л. Б. Пилипчук, В. І. Тодорова, Т. М. Буднікова // Збірник наукових праць співробітників НМАПО ім. П. Л. Шупика. - 2013. - Вип. 22(4). - С. 236-241. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Znpsnmapo_2013_22(4)__36
Рута запашна (Ruta graveolens, L.) і горіх грецький (Juglans regia L.) широко використовуються в гомеопатії, тому вивчення складу біологічно активних речовин цих рослин має важливе значення для забезпечення їх якості та стандартизації. Мета роботи - дослідження жирнокислотного складу ліпофільних фракцій, одержаних із трави рути запашної та листя горіха грецького. Об'єктами дослідження були ліпофільні фракції трави рути запашної і листя горіха грецького, одержані вичерпною екстракцією гексаном в апараті Сокслета. Метод визначення жирнокислотного складу ліпофільних фракцій базується на перетворенні тригліцеридів жирних кислот в метилові естери і подальше їх дослідження за допомогою методу газової хроматографії. Встановлено, що трава рути запашної містить десять жирних кислот, з переважаючим вмістом ненасичених кислот (біля 90 % від загального вмісту), а саме поліненасичені - лінолева (32,97 %) і ліноленова (37,35 %) кислоти; із насичених жирних кислот переважає пальмітинова (7,55 %). У листі горіха грецького приблизно у рівних співвідношеннях виявлено ненасичені (51 %) і насичені (49 %) жирні кислоти; в індивідуальному стані переважають ненасичена - олеїнова (18,98 %) і насичена - пальмітинова (27,59 %) кислоти. Висновки: за допомогою методу газової хроматографії досліджений жирнокислотний склад ліпофільних фракцій із трави рути запашної і листя горіха грецького. У траві рути запашної виявлено переважно ненасичені жирні кислоти: лінолева і ліноленова; в листі горіха грецького - ненасичені і насичені жирні кислоти, які містяться приблизно у рівних співвідношеннях.
Попередній перегляд:   Завантажити - 135.18 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського