Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Коновалова Динаміка нагромадження біологічно активних$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
|
1. |
Коновалова О. Ю. Динаміка нагромадження біологічно активних речовин у листі смородини червоної Ribes rubrum L. в онтогенезі [Електронний ресурс] / О. Ю. Коновалова, Т. В. Джан, Т. К. Шураєва, Г. М. Кириченко // Фітотерапія. - 2012. - № 2. - С. 66-69. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2012_2_17 Визначено кількісний вміст основних біологічно активних речовин (дубильних, флавоноїдів, макро- та мікроелементів) у листі смородини червоної сорту "Голландська червона" в залежності від фази вегетації. Встановлено, що вміст суми поліфенольних сполук, танінів і суми окиснювальних поліфенолів у листі смородини червоної є максимальним у кінці вегетації - у серпні місяці, проціанідинів - після плодоношення. Вміст суми флавоноїдів виявився максимальним до початку дозрівання плодів. Листя смородини червоної містить низку есенційних мінеральних елементів. Максимальний вміст заліза, цинку та нікелю спостерігається в кінці вегетації, а міді, рубідію, мангану та цирконію - на початку вегетації. Определено количественное содержание основных биологически активных веществ (дубильных, флавоноидов, макро- и микроэлементов) в листьях смородины красной сорта "Голландская красная" в зависимости от фазы вегетации. Установлено, что содержание суммы полифенольных соединений, танинов и суммы окислительных полифенолов в листьях смородины красной является максимальным в конце вегетации - в августе, процианидинов - после плодоношения. Содержание суммы флавоноидов оказалось максимальным до начала созревания плодов. Листья смородины красной содержат ряд эссенциальных минеральных элементов. Максимальное содержание железа, цинка и никеля наблюдается в конце вегетации, а меди, рубидия, марганца и циркония - в начале вегетации.Об'єктом вивчення було листя шовковиці білої сортів "Біла медова" з білими плодами і "Українська 6" з чорними плодами, заготовлене у період з травня до вересня. Визначено, що вміст суми гідроксикоричних кислот і танінів у процесі вегетації у листі шовковиці зменшується, характер нагромадження суми флавоноїдів відрізняється для листя шовковиці з різним кольором плодів. Рекомендовано заготовляти листя шовковиці білої (Morus alba L.) під час цвітіння. Объектом изучения были листья шелковицы белой сортов "Белая медовая" с белыми плодами и "Украинская 6" с черными плодами, заготовленные в период с мая по сентябрь. Определено, что содержание суммы гидроксикоричных кислот и танинов в процессе вегетации в листьях шелковицы уменьшается, характер накопления суммы флавоноидов отличается для листьев шелковицы с разным цветом плодов. Рекомендуется заготавливать листья шелковицы белой (Morus alba L.) во время цветения.
| 2. |
Коновалова О. Ю. Динаміка нагромадження біологічно активних речовин у листі шовковиці morus alba L. в онтогенезі [Електронний ресурс] / О. Ю. Коновалова, Т. В. Джан, Т. К. Шураєва, Ф. А. Мітченко, В. М. Осауленко // Фітотерапія. - 2012. - № 3. - С. 54-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2012_3_14 Визначено кількісний вміст основних біологічно активних речовин (дубильних, флавоноїдів, макро- та мікроелементів) у листі смородини червоної сорту "Голландська червона" в залежності від фази вегетації. Встановлено, що вміст суми поліфенольних сполук, танінів і суми окиснювальних поліфенолів у листі смородини червоної є максимальним у кінці вегетації - у серпні місяці, проціанідинів - після плодоношення. Вміст суми флавоноїдів виявився максимальним до початку дозрівання плодів. Листя смородини червоної містить низку есенційних мінеральних елементів. Максимальний вміст заліза, цинку та нікелю спостерігається в кінці вегетації, а міді, рубідію, мангану та цирконію - на початку вегетації. Определено количественное содержание основных биологически активных веществ (дубильных, флавоноидов, макро- и микроэлементов) в листьях смородины красной сорта "Голландская красная" в зависимости от фазы вегетации. Установлено, что содержание суммы полифенольных соединений, танинов и суммы окислительных полифенолов в листьях смородины красной является максимальным в конце вегетации - в августе, процианидинов - после плодоношения. Содержание суммы флавоноидов оказалось максимальным до начала созревания плодов. Листья смородины красной содержат ряд эссенциальных минеральных элементов. Максимальное содержание железа, цинка и никеля наблюдается в конце вегетации, а меди, рубидия, марганца и циркония - в начале вегетации.Об'єктом вивчення було листя шовковиці білої сортів "Біла медова" з білими плодами і "Українська 6" з чорними плодами, заготовлене у період з травня до вересня. Визначено, що вміст суми гідроксикоричних кислот і танінів у процесі вегетації у листі шовковиці зменшується, характер нагромадження суми флавоноїдів відрізняється для листя шовковиці з різним кольором плодів. Рекомендовано заготовляти листя шовковиці білої (Morus alba L.) під час цвітіння. Объектом изучения были листья шелковицы белой сортов "Белая медовая" с белыми плодами и "Украинская 6" с черными плодами, заготовленные в период с мая по сентябрь. Определено, что содержание суммы гидроксикоричных кислот и танинов в процессе вегетации в листьях шелковицы уменьшается, характер накопления суммы флавоноидов отличается для листьев шелковицы с разным цветом плодов. Рекомендуется заготавливать листья шелковицы белой (Morus alba L.) во время цветения.
| 3. |
Коновалова О. Ю. Динаміка нагромадження біологічно активних речовин в листі малини звичайної Rubus idaeus L. ремонтантного сорту в онтогенезі [Електронний ресурс] / О. Ю. Коновалова, Т. В. Джан, Т. К. Шураєва, І. А. Довга // Фітотерапія. - 2011. - № 2. - С. 81-84. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fch_2011_2_19 Визначено кількісний вміст основних біологічно активних речовин (дубильних, флавоноїдів, макро- та мікроелементів) у листі смородини червоної сорту "Голландська червона" в залежності від фази вегетації. Встановлено, що вміст суми поліфенольних сполук, танінів і суми окиснювальних поліфенолів у листі смородини червоної є максимальним у кінці вегетації - у серпні місяці, проціанідинів - після плодоношення. Вміст суми флавоноїдів виявився максимальним до початку дозрівання плодів. Листя смородини червоної містить низку есенційних мінеральних елементів. Максимальний вміст заліза, цинку та нікелю спостерігається в кінці вегетації, а міді, рубідію, мангану та цирконію - на початку вегетації. Определено количественное содержание основных биологически активных веществ (дубильных, флавоноидов, макро- и микроэлементов) в листьях смородины красной сорта "Голландская красная" в зависимости от фазы вегетации. Установлено, что содержание суммы полифенольных соединений, танинов и суммы окислительных полифенолов в листьях смородины красной является максимальным в конце вегетации - в августе, процианидинов - после плодоношения. Содержание суммы флавоноидов оказалось максимальным до начала созревания плодов. Листья смородины красной содержат ряд эссенциальных минеральных элементов. Максимальное содержание железа, цинка и никеля наблюдается в конце вегетации, а меди, рубидия, марганца и циркония - в начале вегетации.Об'єктом вивчення було листя шовковиці білої сортів "Біла медова" з білими плодами і "Українська 6" з чорними плодами, заготовлене у період з травня до вересня. Визначено, що вміст суми гідроксикоричних кислот і танінів у процесі вегетації у листі шовковиці зменшується, характер нагромадження суми флавоноїдів відрізняється для листя шовковиці з різним кольором плодів. Рекомендовано заготовляти листя шовковиці білої (Morus alba L.) під час цвітіння. Объектом изучения были листья шелковицы белой сортов "Белая медовая" с белыми плодами и "Украинская 6" с черными плодами, заготовленные в период с мая по сентябрь. Определено, что содержание суммы гидроксикоричных кислот и танинов в процессе вегетации в листьях шелковицы уменьшается, характер накопления суммы флавоноидов отличается для листьев шелковицы с разным цветом плодов. Рекомендуется заготавливать листья шелковицы белой (Morus alba L.) во время цветения.
|
|
|