Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Копотун Отримання трансгенних рослин салату,$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Копотун І. П. 
Отримання трансгенних рослин салату, що містять ген солодкого білка тауматину ІІ [Електронний ресурс] / І. П. Копотун, Н. Л. Щербак // Наукові вісті Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут". - 2015. - № 3. - С. 33-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/NVKPI_2015_3_6
На сьогодні основним завданням генетичної інженерії залишається удосконалення властивостей культурних рослин. Трансгенні рослини, в яких проходить експресія гена thauII, успішно поєднують кращі смакові якості та стійкість до грибкових захворювань. Мета роботи - дослідити рекомбінантний ген солодкого білка тауматину, під контролем CaMV 35S промотора, який використано для одержання трансгенних рослин салату (Lactuca sativa). Трансформація сім'ядольних експлантів проведена за допомогою Agrobacterium tumefaciens GV3101. Плазмідні вектори використані для трансформації містили селективні гени неоміцинфосфотрансферази II (nptII) або фосфінотрицинацетилтрансферази (bar). Досліджено вплив 0,05 % полівінілпіролідону (10000) у середовищі для регенерації на селективну концентрацію канаміцину та фосфінотрицину. Визначено оптимальні концентрації селективних агентів, які надалі використані при одержанні стабільно трансформованих рослин салату. Висновки: наявність гена тауматину та селективних генів у геномі рослин підтверджено за допомогою полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Органолептичний аналіз не виявив значних змін смакових якостей цих рослин. Надалі заплановано провести аналіз антифунгальної активності екстрактів листків трансгенного салату.
Попередній перегляд:   Завантажити - 523.263 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського