Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Королюк Використання газорідинної хроматографії для$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Королюк Т. А. 
Використання газорідинної хроматографії для ідентифікації і виявлення фальсифікацї олії волоського горіха [Електронний ресурс] / Т. А. Королюк, Т. Т. Носенко, С. І. Усатюк, Т. А. Костінова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 3. - С. 154-160. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_3_20
Розглянуто проблему виявлення фальсифікації цінної і дорогої олії волоських горіхів соняшниковою олією. Запропонований метод виявлення фальсифікації базується на аналізі вмісту жирних кислот. Методом капілярної газоворідинної хроматографії проаналізовано жирно-кислотний склад семи зразків горіхової олії, одержаної з різних партій горіхів, а також суміші горіхової і соняшникової олії. Розраховано довірчі інтервали середніх значень вмісту жирних кислот за значенням коефіцієнта ймовірності 0,95. Встановлено, що фальсифікацію горіхової олії можна виявити за вмістом <$E aplha>-ліноленової кислоти, який у соняшникової олії коливається в межах 0 - 0,02 %, у горіховій - 11,5 - 15,9 %. Запропоновано використовувати контрольні карти, на яких графічно представлено ідентифікаційні зони для вмісту кислот уданих рослинних оліях. Визначено межу мінімального вмісту <$E alpha>-ліноленової кислоти в горіховій олії, яка становить 11,0 %. Кількість <$E alpha>-ліноленової кислоти, нижча за це значення, свідчить про наявність соняшникової олії у суміші олій.
Попередній перегляд:   Завантажити - 378.54 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського