Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Рибалка Антиоксидантна активність та інші$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 1
|
1. |
Рибалка О. І. Антиоксидантна активність та інші характеристики харчової цінності зерна ячменю [Електронний ресурс] / О. І. Рибалка, С. С. Поліщук, В. В. Поздняков, С. Ю. Діденко // Вісник Харківського національного аграрного університету. Серія : Біологія. - 2016. - Вип. 3. - С. 64-71. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhnau_biol_2016_3_9 Представлено результати дослідження комплексу показників харчової цінності зерна комерційних сортів, колекційних зразків і селекційних ліній ярого і озимого, голозерного і плівчастого ячменю. Показано, що зразки голозерного ячменю мають істотну перевагу над зразками плівчастого ячменю за вмістом у зерні сирого протеїну, некрохмалистих полісахаридів <$E beta>-глюканів, олії та показника загальної антиоксидантної активності зерна. Знайдено високу позитивну кореляцію між вмістом у зерні ячменю олії та загальною антиоксидантною активністю, а також між вмістом у зерні олії та білка. Така залежність пояснюється наявністю в олії ячменю жиророзчинних токолів (токоферолів і токотриенолів) що характеризуються високою антиоксидантною активністю і локалізацією олії та білка переважно у зародку і периферійних частинах зернівки ячменю.
|
|
|