Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Ткачук Вплив способів основного обробітку$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Ткачук В. П. 
Вплив способів основного обробітку ґрунту та систем удобрення на забур’яненість посівів польових культур [Електронний ресурс] / В. П. Ткачук, О. А. Саюк, Н. М. Плотницька, О. В. Гурманчук, І. О. Павлюк // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2018. - № 1. - С. 70-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2018_1_13
Наведено дані щодо впливу способів основного обробітку грунту та систем удобрення на забур'яненість посівів польових культур. Встановлено, що систематичне проведення впродовж чотирьох ротацій дев'ятипільної сівозміни дискового та плоскорізного обробітків призводить до збільшення потенційної забур'яненості грунту на 22 - 50 %, порівняно зі щорічною оранкою. Використання органомінеральної та органічної систем удобрення призводить до збільшення чисельності бур'янів у шарі 0 - 20 см у 1,2 - 1,5 рази, порівняно з неудобреним фоном. Фактична забур'яненість агроценозу пшениці озимої на початку вегетації культури при проведенні оранки та дискування за різних систем удобрення становить відповідно 9 - 18 та 23 - 42 шт./м<^>2, тоді як у посівах ярих культур (люпин, льон олійний, кукурудза, картопля) ці показники коливаються в межах 8 - 92 та 26 - 708 шт./м<^>2.
Попередній перегляд:   Завантажити - 449.54 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського