Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>AT=Юрченко Дослідження дисперсного складу пилу$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 2
Представлено документи з 1 до 2
|
1. |
Юрченко В. О. Дослідження дисперсного складу пилу крохмалю в викидах від обладнання кондитерських підприємств [Електронний ресурс] / В. О. Юрченко, К. С. Пономарьов, С. Д. Пономарьова // Науковий вісник будівництва. - 2017. - Т. 90, № 4. - С. 232-235. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nvb_2017_90_4_43 Розглянуто проблему забруднення атмосферного повітря екологічно небезпечним пилом з розміром частинок до 10 мкм підприємствами кондитерського виробництва. Мета роботи - дослідження дисперсного складу пилу кондитерських підприємств, та визначення ефективності його вилучення існуючим на підприємстві пилоочисним обладнанням. Досліджено дисперсний склад 4 видів пилу (какао, крохмалю, цукру, борошна), утворюваного на кондитерському підприємстві, та дисперсний склад пилу, уловленого пилоочисним обладнанням. Експериментально та із застосуванням комп'ютерних програм установлено, що ефективність вилучення дрібнодисперсного пилу пилоочисним обладнанням не перевищує 80 %. Встановлено, що у пилу какао, що надходить до циклону, переважають частинки з розміром до 2 мкм, а в пилу какао, уловленому циклоном частинки з розміром до 4 мкм. У пилу крохмалю, що надходить до циклону, переважають частинки з розміром від 2 до 6 мкм, в уловленому циклоном - частинки з розміром від 6 до 12 мкм. У пилу цукру та борошна, які надходять у атмосферне повітря без очистки, переважають частинки з розміром до 4 мкм та до 16 мкм відповідно. Визначено основні характеристики пилу, необхідні для об'єктивного вибору пилоочисного обладнання.
| 2. |
Юрченко В. О. Дослідження дисперсного складу пилу кондитерських підприємств [Електронний ресурс] / В. О. Юрченко, К. С. Пономарьов, С. Д. Пономарьова // Екологічна безпека. - 2017. - Вип. 2. - С. 32-38. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ekbez_2017_2_7 Розглянуто проблему забруднення атмосферного повітря екологічно небезпечним пилом з розміром частинок до 10 мкм підприємствами кондитерського виробництва. Мета роботи - дослідження дисперсного складу пилу кондитерських підприємств, та визначення ефективності його вилучення існуючим на підприємстві пилоочисним обладнанням. Досліджено дисперсний склад 4 видів пилу (какао, крохмалю, цукру, борошна), утворюваного на кондитерському підприємстві, та дисперсний склад пилу, уловленого пилоочисним обладнанням. Експериментально та із застосуванням комп'ютерних програм установлено, що ефективність вилучення дрібнодисперсного пилу пилоочисним обладнанням не перевищує 80 %. Встановлено, що у пилу какао, що надходить до циклону, переважають частинки з розміром до 2 мкм, а в пилу какао, уловленому циклоном частинки з розміром до 4 мкм. У пилу крохмалю, що надходить до циклону, переважають частинки з розміром від 2 до 6 мкм, в уловленому циклоном - частинки з розміром від 6 до 12 мкм. У пилу цукру та борошна, які надходять у атмосферне повітря без очистки, переважають частинки з розміром до 4 мкм та до 16 мкм відповідно. Визначено основні характеристики пилу, необхідні для об'єктивного вибору пилоочисного обладнання.
|
|
|