Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Boshkova Assessment of efficiency of$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Boshkova I. 
Assessment of efficiency of drying grain materials using microwave heating [Електронний ресурс] / I. Boshkova, N. Volgusheva, A. Titlov, S. Titar, L. Boshkov // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2019. - № 1(8). - С. 78-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2019_1(8)__10
Наведено результати експериментальних робіт із дослідження сушіння щільного шару зерна з застосуванням мікрохвильового нагрівання. Для оцінки ефективності використання енергії мікрохвильового поля вивчено ряд способів підведення теплоти до зерна. Досліджено мікрохвильовий, мікрохвильовий пульсуючий, микрохвильово-конвективний циклічний із продувкою шару нагрітим потоком повітря та повітрям без попереднього підігріву, одночасний микрохвильово-конвективний способи сушіння. Дослідження кінетики сушіння в мікрохвильовому полі показало, що процес можна розділити на періоди прогріву (нульовий), постійної (перший) і падаючої (другий) швидкості сушіння. Ці періоди є характерними для сушіння колоїдних капілярно-пористих тіл за інших способів підведення теплоти. На підставі узагальнення експериментальних даних щодо дослідження сушки зерна гречки, ячменю, вівса та пшениці отримано емпіричні залежності для швидкості сушіння та середньої температури зерна в першому періоді. Наведено кінетичні залежності в безрозмірному вигляді, узагальнювальні дані щодо досліджених зернових. Комплексні дослідження різних способів підведення теплоти у процесі сушіння ставили метою визначення оптимального способу та раціональних режимних параметрів, що забезпечують високу інтенсивність процесу та необхідну якість готового продукту за мінімальних енерговитрат. Для забезпечення вірогідності зіставлення всі дослідження проводилися за ідентичних умов з однієї й тією же зерновою культурою (овес). Визначено, що кращим є одночасний микрохвильово-конвективне підведення енергії, у цьому випадку попередній підігрів повітря не передбачається, завдяки чому мінімізуються питомі витрати енергії. Експериментальні дослідження сушіння з застосуванням мікрохвильового поля надають можливість підібрати необхідні параметри процесу: потужність, темп нагрівання, масу та форму завантаження. На підставі цих даних передбачається розробка технології сушіння зерна з застосуванням енергії мікрохвильового поля.
Попередній перегляд:   Завантажити - 505.129 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського