Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>AT=Frolova Development of methods of$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1
1.

Frolova N. 
Development of methods of production in natural aromatic production [Електронний ресурс] / N. Frolova, A. Ukrayinets // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 4. - С. 692-701. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_4_13
Проведено аналітичні та експериментальні дослідження способів розділення природних джерел аромату з одержанням індивідуальних ароматичних речовин. Показано переваги фракційної розгонки та препаративної хроматографії. Вивчено ефірні олії змієголовника молдавського та лимона, модельна матриця (суміш терпенових вуглеводнів і їх кисневмісних похідних відомого та невідомого складу). Використано методики газохроматографічного аналізу. Окремі фракції цільових ароматичних компонентів одержано препаративною хроматографією. Вакуумне розділення ефірних олій на фракції за встановленими режимами контролю температури куба та головки, <$E symbol Р>C відповідно на рівнях: перша фракція - 67 - 69, 18 - 24; друга фракція - 112 - 118, 25 - 30; третя фракція - 130 - 135, 32 - 39; значень тиску, кПа за фракціями: перша - 0,92, друга - 0,62, третя - 0,33; флегмового числа за фракціями: перша - 7:1, друга - 10:1, третя - 5:1 надає змогу отримувати фракції різного аромату, що значно розширює асортимент натуральних джерел аромату. Також контрольованою фракційною розгонкою проводять детерпенізацію, при якій із ефірної олії видаляються компоненти, які відчутно погіршують органолептичні властивості. Режими детерпенізації лимонної ефірної олії - температура куба та головки, <$E symbol Р>C відповідно 67 - 70, 17 - 19; тиск - 2,64 кПа, флегмове число - 1:3. Для виділення чистих ароматичних речовин використано препаративну хроматографію з виготовленням спеціальної колонки, підібрано твердий носій - Хромосорб А, нерухому фазу - ПЕГ-6000. Експериментально встановлено ефективні режими процесу - швидкість потоку газу-носія, см<^>3/хв - 85 - 90; об'єм проби - 0,8 - 1,0 см<^>3, значення температур, <$E symbol Р>C: випарника - 180 - 250, термостата колонки - 120 - 200, детектора - 220 - 250, збірника фракцій - 180 - 250. Висновок: розвитком способів розділення є вакуумне фракціонування природних джерел аромату з подальшим препаративним виділенням чистих речовин.
Попередній перегляд:   Завантажити - 337.857 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського