Пошуковий запит: (<.>A=Дзіняк Б$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 24
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Оробчук О. М. Cуспензійна коолігомеризація ненасичених вуглеводнів фракції С9, ініційована пероксидом бензоїлу [Електронний ресурс] / О. М. Оробчук, Р. О. Субтельний, У. В. Фуч, Б. О. Дзіняк // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Хімія, технологія речовин та їх застосування. - 2013. - № 761. - С. 202-205. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VNULPX_2013_761_44
|
2. |
Субтельний Р. О. Коолігомеризація в емульсії вуглеводнів фракції С9 з використанням персульфату калію [Електронний ресурс] / Р. О. Субтельний, У. В. Фуч, Л. В. Ревенко, Б. О. Дзіняк // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Хімія, технологія речовин та їх застосування. - 2013. - № 761. - С. 209-212. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VNULPX_2013_761_46
|
3. |
Дзіняк М. Б. Оксалати металів як каталізатори процесу естерифікації [Електронний ресурс] / М. Б. Дзіняк, С. Р. Мельник, Б. О. Дзіняк, Т. І. Семенів // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Хімія, технологія речовин та їх застосування. - 2013. - № 761. - С. 219-223. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VNULPX_2013_761_49 Досліджено закономірності естерифікації оцтової кислоти спиртами C4 - C5 за присутності оксалатів металів і багатьох інших мінеральних та органічних солей. Встановлено, що за рахунок спряжених подвійних зв'язків у щавелевій кислоті активність оксалатів є вищою від активності солей інших дикарбонових кислот, але внаслідок нерозчинності солей щавелевої кислоти у реакційному середовищі ефективність впливу аніона фактично нівелюється.
|
4. |
Дзіняк Б. О. Ініційована пероксидами коолігомеризація ненасичених вуглеводнів фракції С9 [Електронний ресурс] / Б. О. Дзіняк // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 2(6). - С. 23-28. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_2(6)__5 Досліджено коолігомеризацію ненасичених вуглеводнів (КОНВ) фракції C9 рідких продуктів піролізу дизельного палива виробництва етилену. Встановлено основні закономірності ініційованої пероксидами КОНВ фракції С9, з'ясовано характер впливу основних чинників (температури, тривалості реакції, природи та концентрації ініціаторів) на вихід і фізико-хімічні характеристики одержаних коолігомерів. Вибрано ефективний ініціатор коолігомеризації та оптимальні технологічні параметри процесу.
|
5. |
Оробчук О. М. Вивчення впливу дозування ініціатора на процес суспензійної коолігомеризації вуглеводневої фракції [Електронний ресурс] / О. М. Оробчук, Р. О. Субтельний, Б. О. Дзіняк // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 4(6). - С. 14-18. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_4(6)__4 Розглянуто технологічні аспекти проведення коолігомеризації ненасичених вуглеводнів фракції C9 в дві стадії. На першій стадії запропоновано здійснювати коолігомеризацію за допомогою суспензійного методу з дозованою подачею ініціатора пероксиду бензоїлу. З метою досягнення максимального ступеня переробки сировини, на другій стадії досліджень проведено коолігомеризацію в розчині непрореагованих залишків фракції суспензійного процесу з подальшим одержанням темних коолігомерів.
|
6. |
Оробчук О. М. Вплив природи дисперсійного середовища на процес суспензійної коолігомеризації фракції С9 [Електронний ресурс] / О. М. Оробчук, Р. О. Субтельний, Б. О. Дзіняк // Вопросы химии и химической технологии. - 2014. - № 1. - С. 72-74. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vchem_2014_1_17
|
7. |
Дзіняк Б. О. Одержання малеїнізованих нафтополімерних смол та їх використання у композиціях з епоксидною смолою [Електронний ресурс] / Б. О. Дзіняк, О. Б. Федотова // Науковий вісник НЛТУ України. - 2014. - Вип. 24.7. - С. 180-187. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnltu_2014_24
|
8. |
Оробчук О. М. Двостадійний спосіб ініційованої коолігомеризації ненасичених вуглеводнів фракції С9 [Електронний ресурс] / О. М. Оробчук, Р. О. Субтельний, З. Ю. Мареш, Б. О. Дзіняк // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Хімія, технологія речовин та їх застосування. - 2014. - № 787. - С. 153-157. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VNULPX_2014_787_33 Досліджено процес ініційованої коолігомеризації непрореагованих залишків фракції C9 суспензійного процесу. Встановлено основні закономірності процесу, запропоновано технологію двостадійного процесу коолігомеризації ненасичених вуглеводнів фракції C9.
|
9. |
Субтельний Р. О. Дослідження емульсійної коолігомеризації ненасичених вуглеводнів фракції С9 в різних дисперсійних середовищах [Електронний ресурс] / Р. О. Субтельний, У. В. Фуч, Б. В. Поліщук, Б. О. Дзіняк // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Хімія, технологія речовин та їх застосування. - 2014. - № 787. - С. 158-162. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VNULPX_2014_787_34 Досліджено вплив поверхневого натягу на процес емульсійної коолігомеризації. Описано одержання коолігомерів шляхом коолігомеризації в емульсії вуглеводневої фракції C9 рідких продуктів піролізу за різних дисперсійних середовищ. Встановлено основні закономірності та вибрано оптимальні умови процесу коолігомеризації суміші ненасичених вуглеводнів фракції C9.
|
10. |
Фуч У. В. Вивчення впливу природи емульгатора на процес коолігомеризації в емульсії вуглеводневої фракції [Електронний ресурс] / У. В. Фуч, Б. О. Дзіняк, Р. О. Субтельний // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 4(6). - С. 54-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_4(6)__11 Досліджено процес коолігомеризації в емульсії ненасичених вуглеводнів фракції C₉ рідких побічних продуктів піролізу за присутності водорозчинних ініціаторів та емульгаторів. Встановлено залежність фізико-хімічних характеристик коолігомеру від природи та концентрації ініціатора та емульгатора. Вивчено динаміку зміни ненасиченості олігомеризату в ході процесу. Визначено критичну концентрацію міцелоутворення для використовуваних емульгаторів, встановлено оптимальні концентрації. Вибрано оптимальний ініціатор і стабілізатор емульсії (емульгатор) для процесу коолігомеризації в емульсії.
|
11. |
Фуч У. В. Коолігомеризація ненасичених вуглеводнів фракції С9 у зворотних емульсіях [Електронний ресурс] / У. В. Фуч, З. Ю. Савчин, Р. О. Субтельний, Б. О. Дзіняк // Науковий вісник НЛТУ України. - 2015. - Вип. 25.3. - С. 178-183. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnltu_2015_25
|
12. |
Никулишин І. Є. Дослідження закономірностей перебігу бродіння яблучного сидру [Електронний ресурс] / І. Є. Никулишин, Б. О. Дзіняк, О. М. Оробчук // Вісник Херсонського національного технічного університету . - 2016. - № 1. - С. 113-119. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtu_2016_1_18
|
13. |
Оробчук О. М. Оптимізація процесу дисперсійної коолігомеризації фракції С9 побудовою математичної моделі [Електронний ресурс] / О. М. Оробчук, У. В. Фуч, Р. О. Субтельний, Б. О. Дзіняк // Вісник Національного університету "Львівська політехніка". Хімія, технологія речовин та їх застосування. - 2015. - № 812. - С. 163-167. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VNULPX_2015_812_30 Зауважено, що на сьогодні актуальною є проблема переробки побічних продуктів етиленових виробництв - рідких продуктів піролізу. Запропоновано здійснювати коолігомеризацію ненасичених вуглеводнів фракції C9 за допомогою дисперсійного методу. Побудовано математичну модель одержання коолігомерів. Це надає змогу скоригувати напрям проведення досліджень і вибрати параметри для вивчення властивостей коолігомерів. Одержано рівняння, що описують вплив концентрації пероксиду бензоїлу, температури коолігомеризації та об'ємного співвідношення [фракція C9]:[вода] на вихід, колір і бромне число коолігомерів. Встановлено основні закономірності та вибрано оптимальні умови процесу.
|
14. |
Фуч У. В. Дослідження емульсійної коолігомеризації фракції с9 за різних способів стабілізації колоїдної системи [Електронний ресурс] / У. В. Фуч, О. М. Оробчук, Р. О. Субтельний, Б. О. Дзіняк // Науковий вісник НЛТУ України. - 2015. - Вип. 25.6. - С. 236-242. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnltu_2015_25
|
15. |
Оробчук О. М. Дослідження суспензійної коолігомеризації ненасичених вуглеводнів фракції С9, ініційована органічними пероксидами [Електронний ресурс] / О. М. Оробчук, У. В. Фуч, Р. О. Субтельний, Б. О. Дзіняк // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2013. - № 5(6). - С. 39-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2013_5(6)__11 Досліджено процес суспензійної коолігомеризації ненасичених вуглеводнів фракції C9 рідких продуктів піролізу за присутності органічних пероксидів. Встановлено залежність фізико-хімічних характеристик коолігомеру від природи ініціатора, зміну ненасиченості олігомеризату в ході процесу, вибрано стабілізатор суспензії, запропоновано ряд осаджувачів для стадії виділення коолігомеру.
|
16. |
Субтельний Р. О. Емульсійна олігомеризація фракції С9 побічних продуктів нафтопереробки, ініційована персульфатом калію [Електронний ресурс] / Р. О. Субтельний, О. М. Оробчук, Б. О. Дзіняк // Chemistry, technology and application of substances. - 2019. - Vol. 2, № 1. - С. 59-63. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/chtaps_2019_2_1_12
|
17. |
Кічура Д. Б. Сучасний погляд на технохімічний контроль продукції виноробства [Електронний ресурс] / Д. Б. Кічура, І. Є. Никулишин, Б. О. Дзіняк // Chemistry, technology and application of substances. - 2019. - Vol. 2, № 2. - С. 85-90. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/chtaps_2019_2_2_16 Згідно з сучасними поглядами, забезпечення належного контролю винограду, виноматеріалу та вина незалежно від врожайності, умов року врожаю має гарантувати виробник і система забезпечення поетапного контролю на кожній ділянці виробництва. Наведено узагальнені результати методологічних розробок, запропоновані на основі існуючих методик для покращання якості оцінки виноматеріалів і вин. Методологічне забезпечення технохімічного контролю включає фізичні та хімічні показники та діапазони їх змін, методи їх аналізу та моніторинг якості продукції, науково-аналітичну інформацію. Для кожного етапу технохімічного контролю запропоновано критерії оцінювання якості виноматеріалів та готової продукції - вина. Для належного технохімічного контролю використовують інструментальні (фізичні та фізико-хімічні) та хімічні аналітичні методи досліджень. У результаті багаторічних досліджень система технохімічного контролю продукції виноробства надає можливість провести поетапний моніторинг кожної стадії виробництва та гарантувати якість отриманого вина.
|
18. |
Субтельний Р. О. Eмульсійна олігомеризація вуглеводнів фракції C9 у присутності гідроген пероксиду та стеаратів металів [Електронний ресурс] / Р. О. Субтельний, О. М. Оробчук, С. Р. Мельник, Б. О. Дзіняк // Chemistry, technology and application of substances. - 2018. - Vol. 1, № 2. - С. 46-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/chtaps_2018_1_2_10
|
19. |
Кічура Д. Б. Oдержання карбоксилвмісних олігомерів на основі фракцій C5 рідких продуктів піролізу [Електронний ресурс] / Д. Б. Кічура, Б. О. Дзіняк // Chemistry, technology and application of substances. - 2018. - Vol. 1, № 2. - С. 52-56. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/chtaps_2018_1_2_11
|
20. |
Дзіняк Б. О. Дослідження закономірностей олігомеризації ненасичених вуглеводнів фракції С9 з малеїновим ангідридом [Електронний ресурс] / Б. О. Дзіняк, Д. Б. Кічура, Р. О. Субтельний, А. А. Данилів // Вісник Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля. - 2021. - № 2. - С. 56-60. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VSUNU_2021_2_10
|
| |