Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Краєвська С$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5
|
1. |
Краєвська С. Формування вітчизняного ринку безглютенових харчових продуктів [Електронний ресурс] / С. Краєвська, Н. Стеценко // Товари і ринки. - 2018. - № 4. - С. 36–46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2018_4_6 Целіакія та непереносимість глютену - розповсюджені генетичні захворювання. Єдиним методом лікування хворих є безглютенова дієта. Ринок безглютенової продукції в Україні перебуває на стадії формування, основну частину його становлять продукти імпортного виробництва. Вітчизняні виробники мають змогу долучитися до розроблення такої категорії продукції за умови готовності відповідати регламенту Європейської асоціації спілок целіакії (AOECS) щодо безглютенового виробництва.
| 2. |
Краєвська С. П. Оцінювання якості білка насіння льону методом DIAAS [Електронний ресурс] / С. П. Краєвська, Н. О. Стеценко, Г. М. Бандуренко // Зернові продукти і комбікорми. - 2018. - Т. 18, № 3. - С. 10-15. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Zpik_2018_18_3_3
| 3. |
Стадник І. Я. Особливості соціально–економічно–екологічної рівноваги при виробництві нових хлібобулочних виробів [Електронний ресурс] / І. Я. Стадник, В. А. Піддубний, С. В. Красножон, С. П. Краєвська // Формування ринкових відносин в Україні. - 2022. - № 3. - С. 49-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/frvu_2022_3_8
| 4. |
Краєвська С. Технологія крафтового житньо-пшеничного хліба з пророщеним насінням льону [Електронний ресурс] / С. Краєвська, В. Піддубний // Товари і ринки. - 2023. - № 1. - С. 100-112. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2023_1_11 Крафтове виробництво відносять до гастрономічної інновації, що досить впевнено займає своє лідерське місце у гостинно-ресторанному секторі. Хлібобулочні вироби, які виробляються з локальних суперфудів та з використанням добавок, що є не технологічними для промислових масштабів, також можна віднести до крафтових. Забезпечення населення високоякісними хлібобулочними виробами підвищеної харчової та біологічної цінності можливе завдяки використанню локальної сировини з багатим нутрієнтним складом. Насіння льону і є такою сировиною, а дослідження його взаємодії з тістовою системою та покращання якості хліба є актуальною проблемою. Мета статті - встановлення раціонального вмісту пророщеного насіння льону (ПНЛ) у рецептурі житньо-пшеничного хліба та його впливу на харчову цінність готового продукту. У рецептурі житньо-пшеничного хліба за традиційною технологією використано пророщене насіння льону сорту Вручий у кількості 15, 20, 25 %. Амінокислотний склад готової продукції визначено методом йонообмінної хроматографії, жирнокислотний - рідинною хроматографією. На основі проведених досліджень тіста встановлено підвищення титрованої кислотності, вмісту СО2 та питомого об'єму в порівнянні з контролем саме при внесенні 25 % ПНЛ, що свідчить про інтенсифікацію процесу бродіння та більший вихід готового продукту. Аналіз показників харчової цінності показав, що вміст білка у житньо-пшеничному хлібі з 25 % ПНЛ зріс на 2,8 %, жирів - на 6,5 % проти контролю, а вміст вуглеводів зменшився на 7,8 %. Висновки: використання ПНЛ у хлібобулочних виробах надає їм приємного горіхового смаку й автентичного крафтового вигляду, а також значно покращує харчову цінність. Житньо-пшеничний хліб із 25 % ПНЛ має більш збалансований амінокислотний склад білків, високий вміст поліненасичених жирних кислот, зокрема лінолевої та ліноленової, що зумовлює його ефективність у дієтах профілактичного та лікувального спрямування.
| 5. |
Краєвська С. Оцінка якості житньо-пшеничного хліба з пророщеним насінням льону [Електронний ресурс] / С. Краєвська, В. Піддубний // Товари і ринки. - 2023. - № 4. - С. 81-91. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2023_4_9
|
|
|