Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (2)Реферативна база даних (9)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Мостика К$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 12
Представлено документи з 1 до 12
1.

Осика В. 
Удосконалення паперових пакувальних матеріалів для харчових продуктів [Електронний ресурс] / В. Осика, К. Мостика // Товари і ринки. - 2011. - № 1. - С. 152-158. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2011_1_23
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.149 Mb    Зміст випуску     Цитування
2.

Осика В. 
Моделювання фізико-механічних показників паперових пакувальних матеріалів [Електронний ресурс] / В. Осика, К. Мостика // Товари і ринки. - 2011. - № 2. - С. 163-169. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2011_2_24
Попередній перегляд:   Завантажити - 842.445 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Осика В. 
Конкурентоспроможність паперових пакувальних матеріалів [Електронний ресурс] / В. Осика, К. Мостика // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 156-164. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2012_1_22
Наведено результати комплексної оцінки якості паперових пакувальних матеріалів, розрахунку витрат на їх виробництво та визначення вартості. На основі проведених розрахунків визначено економічну ефективність виробництва паперових пакувальних матеріалів і їх конкурентоспроможність.
Попередній перегляд:   Завантажити - 626.603 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Осика В. А. 
Збереження якості затяжного печива залежно від виду паперових пакувальних матеріалів [Електронний ресурс] / В. А. Осика, К. В. Мостика // Харчова наука і технологія. - 2014. - № 4. - С. 82-87. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2014_4_18
Попередній перегляд:   Завантажити - 128.429 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Андрієвська Л. В. 
Поліпшення властивостей паперу для виробів санітарно-гігієнічного призначення [Електронний ресурс] / Л. В. Андрієвська, Т. Г. Глушкова, Л. А. Коптюх, К. В. Мостика // Вісник Черкаського державного технологічного університету. Серія : Технічні науки. - 2015. - № 2. - С. 141-146. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vchdtu_2015_2_24
Попередній перегляд:   Завантажити - 322.011 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Мостика К. 
Дослідження властивостей жиронепроникного пакувального паперу [Електронний ресурс] / К. Мостика, В. Осика, Л. Коптюх // Товари і ринки. - 2015. - № 2. - С. 98–105. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2015_2_13
Наведено результати досліджень властивостей пакувального паперу різного складу за показниками анізотропії та жиропроникності. Установлено перспективні напрями його застосування.
Попередній перегляд:   Завантажити - 627.391 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
7.

Мостика К. В. 
Аналіз вимог до паперу для упакування харчових продуктів [Електронний ресурс] / К. В. Мостика, Л. А. Коптюх, В. А. Осика // Технологический аудит и резервы производства. - 2015. - № 6(4). - С. 29-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2015_6(4)__7
Попередній перегляд:   Завантажити - 240.979 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Осика В. А. 
Якість водонепроникних паперових пакувальних матеріалів [Електронний ресурс] / В. А. Осика, К. В. Мостика // Упаковка. - 2011. - № 6. - С. 22-26. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2011_6_8
Визначено основні способи підвищення водонепроникності паперових пакувальних матеріалів. Розроблено покриття для надання паперу водонепроникності та проведено дослідження, на базі яких сформульовано висновок про рівень якості водонепроникних паперових матеріалів, просочених розробленим покриттям, та запропоновано основні напрями, за якими їх можна застосовувати.
Попередній перегляд:   Завантажити - 305.596 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
9.

Мостика К. В. 
Оцінка конкурентоспроможності віскі в Україні [Електронний ресурс] / К. В. Мостика // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2015. - Вип. 2. - С. 343-355. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2015_2_37
Попередній перегляд:   Завантажити - 492.949 Kb    Зміст випуску     Цитування
10.

Нестеренко Н. 
Вплив бланшування на якість заморожених культивованих печериць [Електронний ресурс] / Н. Нестеренко, А. Іванюта, К. Мостика // Технічні науки та технології. - 2018. - № 2. - С. 228-235. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2018_2_26
Заморожування культивованих печериць без попередньої теплової обробки не забезпечує високої якості готового продукту та після дефростації значно поступається свіжій сировині. Це підтверджує необхідність пошуку ефективних способів попередньої обробки грибної сировини перед заморожуванням з метою стабілізації її споживних властивостей.
Попередній перегляд:   Завантажити - 295.477 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
11.

Осика В. 
Оптичні властивості нових видів пакувального паперу [Електронний ресурс] / В. Осика, К. Мостика, В. Комаха // Товари і ринки. - 2018. - № 4. - С. 65–74. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2018_4_9
Розроблено нові види пакувального паперу. Наведено результати дослідження його оптичних властивостей. Охарактеризовано вплив розмірів і співвідношення різних видів целюлози, а також масової частки наповнювача каоліну на показники непрозорості, білості та міцності паперу.
Попередній перегляд:   Завантажити - 392.634 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
12.

Осика В. 
Паперотвірні властивості целюлози різних видів та ступенів помелу [Електронний ресурс] / В. Осика, Л. Коптюх, В. Комаха, О. Шульга, К. Мостика // Технічні науки та технології. - 2019. - № 1. - С. 227-234. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2019_1_25
Існує значна кількість схем розмелювання целюлози, що впливає на властивості паперу. У будь-якому випадку характер і ступінь оброблення волокон у процесі розмелювання визначається насамперед їхньою зовнішньою поверхнею, а саме розмірами, морфологічною будовою та структурою волокна, а також його пластичністю та хімічною активністю. У виробничих умовах основні властивості паперової маси оцінюють з огляду на непрямі визначення її якості, а саме показника ступеня помелу та середньої довжини волокна. Розглянуто останні публікації щодо можливості одержання паперу із заданими властивостями шляхом розроблення целюлозних волокон на етапі розмелювання. Дослідження паперотвірних властивостей целюлозного волокна різного походження в достатньо широкому діапазоні ступеня помелу являє собою актуальний науковий та практичний інтерес для прогнозування властивостей паперу із заданим комплексом споживних властивостей. Мета дослідження - встановлення залежностей між ступенем фібрилювання й укороченням целюлозного волокна та властивостями паперу, одержаного з нього. Для встановлення залежностей було досліджено різні зразки паперу, що виготовлений із різних видів целюлози хвойної та листяної деревини за різних ступенів помелу. Висновки відповідно до статті. Результати досліджень дозволяють констатувати, що оптимальний ступінь помелу целюлозних волокон знаходиться в діапазоні 55 - 65<$E symbol Р> ШР. При цьому значну відмінність у показниках механічної міцності та повітропроникності паперу, виготовленого із різних видів целюлози, можна пояснити різною їхньою здатністю до розмелювання, тобто здатністю до укорочення волокна та його фібрилювання.Існує значна кількість схем розмелювання целюлози, що впливає на властивості паперу. У будь-якому випадку характер і ступінь оброблення волокон у процесі розмелювання визначається насамперед їхньою зовнішньою поверхнею, а саме розмірами, морфологічною будовою та структурою волокна, а також його пластичністю та хімічною активністю. У виробничих умовах основні властивості паперової маси оцінюють з огляду на непрямі визначення її якості, а саме показника ступеня помелу та середньої довжини волокна. Розглянуто останні публікації щодо можливості одержання паперу із заданими властивостями шляхом розроблення целюлозних волокон на етапі розмелювання. Дослідження паперотвірних властивостей целюлозного волокна різного походження в достатньо широкому діапазоні ступеня помелу являє собою актуальний науковий та практичний інтерес для прогнозування властивостей паперу із заданим комплексом споживних властивостей. Мета дослідження - встановлення залежностей між ступенем фібрилювання й укороченням целюлозного волокна та властивостями паперу, одержаного з нього. Для встановлення залежностей було досліджено різні зразки паперу, що виготовлений із різних видів целюлози хвойної та листяної деревини за різних ступенів помелу. Висновки відповідно до статті. Результати досліджень дозволяють констатувати, що оптимальний ступінь помелу целюлозних волокон знаходиться в діапазоні 55 - 65<$E symbol Р> ШР. При цьому значну відмінність у показниках механічної міцності та повітропроникності паперу, виготовленого із різних видів целюлози, можна пояснити різною їхньою здатністю до розмелювання, тобто здатністю до укорочення волокна та його фібрилювання.
Попередній перегляд:   Завантажити - 779.873 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського