Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (16)Журнали та продовжувані видання (1)Реферативна база даних (32)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Осика В$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 20
Представлено документи з 1 до 20
1.

Осика В. 
Удосконалення паперових пакувальних матеріалів для харчових продуктів [Електронний ресурс] / В. Осика, К. Мостика // Товари і ринки. - 2011. - № 1. - С. 152-158. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2011_1_23
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.149 Mb    Зміст випуску     Цитування
2.

Осика В. 
Моделювання фізико-механічних показників паперових пакувальних матеріалів [Електронний ресурс] / В. Осика, К. Мостика // Товари і ринки. - 2011. - № 2. - С. 163-169. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2011_2_24
Попередній перегляд:   Завантажити - 842.445 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Осика В. 
Конкурентоспроможність паперових пакувальних матеріалів [Електронний ресурс] / В. Осика, К. Мостика // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 156-164. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2012_1_22
Наведено результати комплексної оцінки якості паперових пакувальних матеріалів, розрахунку витрат на їх виробництво та визначення вартості. На основі проведених розрахунків визначено економічну ефективність виробництва паперових пакувальних матеріалів і їх конкурентоспроможність.
Попередній перегляд:   Завантажити - 626.603 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Осика В. А. 
Збереження якості затяжного печива залежно від виду паперових пакувальних матеріалів [Електронний ресурс] / В. А. Осика, К. В. Мостика // Харчова наука і технологія. - 2014. - № 4. - С. 82-87. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2014_4_18
Попередній перегляд:   Завантажити - 128.429 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Мостика К. 
Дослідження властивостей жиронепроникного пакувального паперу [Електронний ресурс] / К. Мостика, В. Осика, Л. Коптюх // Товари і ринки. - 2015. - № 2. - С. 98–105. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2015_2_13
Наведено результати досліджень властивостей пакувального паперу різного складу за показниками анізотропії та жиропроникності. Установлено перспективні напрями його застосування.
Попередній перегляд:   Завантажити - 627.391 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Мостика К. В. 
Аналіз вимог до паперу для упакування харчових продуктів [Електронний ресурс] / К. В. Мостика, Л. А. Коптюх, В. А. Осика // Технологический аудит и резервы производства. - 2015. - № 6(4). - С. 29-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2015_6(4)__7
Попередній перегляд:   Завантажити - 240.979 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Осика В. А. 
Якість водонепроникних паперових пакувальних матеріалів [Електронний ресурс] / В. А. Осика, К. В. Мостика // Упаковка. - 2011. - № 6. - С. 22-26. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upakovka_2011_6_8
Визначено основні способи підвищення водонепроникності паперових пакувальних матеріалів. Розроблено покриття для надання паперу водонепроникності та проведено дослідження, на базі яких сформульовано висновок про рівень якості водонепроникних паперових матеріалів, просочених розробленим покриттям, та запропоновано основні напрями, за якими їх можна застосовувати.
Попередній перегляд:   Завантажити - 305.596 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
8.

Осика В. 
Оптичні властивості нових видів пакувального паперу [Електронний ресурс] / В. Осика, К. Мостика, В. Комаха // Товари і ринки. - 2018. - № 4. - С. 65–74. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2018_4_9
Розроблено нові види пакувального паперу. Наведено результати дослідження його оптичних властивостей. Охарактеризовано вплив розмірів і співвідношення різних видів целюлози, а також масової частки наповнювача каоліну на показники непрозорості, білості та міцності паперу.
Попередній перегляд:   Завантажити - 392.634 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
9.

Осика В. 
Світовий ринок паперових пакувальних матеріалів [Електронний ресурс] / В. Осика, В. Комаха, О. Шульга // Товари і ринки. - 2019. - № 2. - С. 5–17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2019_2_3
Проаналізовано структуру та обсяги виробництва паперових пакувальних матеріалів. Надано характеристику експортно-імпортних операцій з паперовими пакувальними матеріалами в світі та Україні. Визначено основні тенденції ринку та наведено прогноз щодо його подальшого розвитку.
Попередній перегляд:   Завантажити - 576.551 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
10.

Осика В. 
Паперотвірні властивості целюлози різних видів та ступенів помелу [Електронний ресурс] / В. Осика, Л. Коптюх, В. Комаха, О. Шульга, К. Мостика // Технічні науки та технології. - 2019. - № 1. - С. 227-234. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2019_1_25
Існує значна кількість схем розмелювання целюлози, що впливає на властивості паперу. У будь-якому випадку характер і ступінь оброблення волокон у процесі розмелювання визначається насамперед їхньою зовнішньою поверхнею, а саме розмірами, морфологічною будовою та структурою волокна, а також його пластичністю та хімічною активністю. У виробничих умовах основні властивості паперової маси оцінюють з огляду на непрямі визначення її якості, а саме показника ступеня помелу та середньої довжини волокна. Розглянуто останні публікації щодо можливості одержання паперу із заданими властивостями шляхом розроблення целюлозних волокон на етапі розмелювання. Дослідження паперотвірних властивостей целюлозного волокна різного походження в достатньо широкому діапазоні ступеня помелу являє собою актуальний науковий та практичний інтерес для прогнозування властивостей паперу із заданим комплексом споживних властивостей. Мета дослідження - встановлення залежностей між ступенем фібрилювання й укороченням целюлозного волокна та властивостями паперу, одержаного з нього. Для встановлення залежностей було досліджено різні зразки паперу, що виготовлений із різних видів целюлози хвойної та листяної деревини за різних ступенів помелу. Висновки відповідно до статті. Результати досліджень дозволяють констатувати, що оптимальний ступінь помелу целюлозних волокон знаходиться в діапазоні 55 - 65<$E symbol Р> ШР. При цьому значну відмінність у показниках механічної міцності та повітропроникності паперу, виготовленого із різних видів целюлози, можна пояснити різною їхньою здатністю до розмелювання, тобто здатністю до укорочення волокна та його фібрилювання.Існує значна кількість схем розмелювання целюлози, що впливає на властивості паперу. У будь-якому випадку характер і ступінь оброблення волокон у процесі розмелювання визначається насамперед їхньою зовнішньою поверхнею, а саме розмірами, морфологічною будовою та структурою волокна, а також його пластичністю та хімічною активністю. У виробничих умовах основні властивості паперової маси оцінюють з огляду на непрямі визначення її якості, а саме показника ступеня помелу та середньої довжини волокна. Розглянуто останні публікації щодо можливості одержання паперу із заданими властивостями шляхом розроблення целюлозних волокон на етапі розмелювання. Дослідження паперотвірних властивостей целюлозного волокна різного походження в достатньо широкому діапазоні ступеня помелу являє собою актуальний науковий та практичний інтерес для прогнозування властивостей паперу із заданим комплексом споживних властивостей. Мета дослідження - встановлення залежностей між ступенем фібрилювання й укороченням целюлозного волокна та властивостями паперу, одержаного з нього. Для встановлення залежностей було досліджено різні зразки паперу, що виготовлений із різних видів целюлози хвойної та листяної деревини за різних ступенів помелу. Висновки відповідно до статті. Результати досліджень дозволяють констатувати, що оптимальний ступінь помелу целюлозних волокон знаходиться в діапазоні 55 - 65<$E symbol Р> ШР. При цьому значну відмінність у показниках механічної міцності та повітропроникності паперу, виготовленого із різних видів целюлози, можна пояснити різною їхньою здатністю до розмелювання, тобто здатністю до укорочення волокна та його фібрилювання.
Попередній перегляд:   Завантажити - 779.873 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
11.

Осика В. А. 
Формування якості паперу-основи для вологоміцного та водонепроникного пакувального матеріалу [Електронний ресурс] / В. А. Осика, Л. А. Коптюх, В. О. Комаха, О. С. Шульга // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. - 2019. - Вип. 22. - С. 11-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vlteu_2019_22_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 654.711 Kb    Зміст випуску     Цитування
12.

Притульська Н. 
Маркування харчових продуктів: новели українського законодавства [Електронний ресурс] / Н. Притульська, Д. Антюшко, В. Осика // Товари і ринки. - 2019. - № 3. - С. 5–14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2019_3_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 698.499 Kb    Зміст випуску     Цитування
13.

Осика В. А. 
Формування якості паперу-основи для виготовлення водожиронепроникних пакувальних матеріалів [Електронний ресурс] / В. А. Осика, Л. А. Коптюх, В. О. Комаха, О. С. Шульга // Вісник Черкаського державного технологічного університету. Серія : Технічні науки. - 2019. - № 3. - С. 76-82. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vchdtu_2019_3_12
Попередній перегляд:   Завантажити - 504.121 Kb    Зміст випуску     Цитування
14.

Караваєв Т. 
Водно-дисперсійні фарби: комплексна оцінка якості [Електронний ресурс] / Т. Караваєв, В. Осика, О. Золотарьова // Товари і ринки. - 2019. - № 4. - С. 61–73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2019_4_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 732.946 Kb    Зміст випуску     Цитування
15.

Осика В. 
Характеристика мікроструктури та властивостей паперу різної щільності [Електронний ресурс] / В. Осика, Л. Коптюх, В. Комаха, О. Шульга // Технічні науки та технології. - 2019. - № 3. - С. 267-274. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2019_3_34
Властивості паперу обумовлені багатьма чинниками, зокрема композицією волокнистих напівфабрикатів, характером помелу волокнистих матеріалів, введенням в паперову масу наповнювачів та модифікуючих добавок, режимом відливу та сушіння тощо. Серед технологічних факторів, що мають найбільший вплив на властивості паперу, чільне місце посідають операції каландрування та остаточної обробки, під час яких у значних інтервалах можна змінювати щільність паперового полотна. Для отримання паперу із заданими властивостями проводять його ущільнення на суперкаландрі. При цьому додаткове ущільнення композиції паперу також сприяє підвищенню непроникності за рахунок зміни характеру розподілу й ущільнення целюлозних волокон та загальної кількості пор у його структурі. Розглянуто останні публікації щодо можливості отримання паперу із заданими властивостями шляхом керованої зміни мікроструктури паперового полотна у процесі каландрування. Дослідження властивостей паперу, що піддається ущільненню до різного ступеня у процесі виготовлення, за інших рівних умов, має актуальний науковий та практичний інтерес, зокрема, для виготовлення матеріалів із заданим комплексом споживних властивостей. Мета дослідження - у виявленні особливостей мікроструктури паперу різної щільності, виготовленого за інших рівних умов, та встановленні впливу ступеня ущільнення паперу в процесі виготовлення на його властивості. Проведено порівняльні дослідження структурних характеристик паперу для вологоміцного водо- та жиронепроникного пакувального матеріалу, виготовленого із сульфатної целюлози розмеленої до ступеня 75 ШР із різним ступенем ущільнення. Досліджено чотири зразки паперу різної маси квадратного метра площі та щільності. Охарактеризовано їх мікроструктуру та абсорбційні, бар'єрні та міцнісні властивості. Висновки: експериментальним шляхом встановлено оптимальний рівень щільності - 0,75 - 0,85 г/см<^>3. Білена та небілена сульфатна целюлоза із хвойних порід деревини визначена як найбільш придатна для одержання паперу-основи, що може використовуватись для виробництва паперових пакувальних матеріалів із заданими властивостями для волого- і жировмісної продукції.Властивості паперу обумовлені багатьма чинниками, зокрема композицією волокнистих напівфабрикатів, характером помелу волокнистих матеріалів, введенням в паперову масу наповнювачів та модифікуючих добавок, режимом відливу та сушіння тощо. Серед технологічних факторів, що мають найбільший вплив на властивості паперу, чільне місце посідають операції каландрування та остаточної обробки, під час яких у значних інтервалах можна змінювати щільність паперового полотна. Для отримання паперу із заданими властивостями проводять його ущільнення на суперкаландрі. При цьому додаткове ущільнення композиції паперу також сприяє підвищенню непроникності за рахунок зміни характеру розподілу й ущільнення целюлозних волокон та загальної кількості пор у його структурі. Розглянуто останні публікації щодо можливості отримання паперу із заданими властивостями шляхом керованої зміни мікроструктури паперового полотна у процесі каландрування. Дослідження властивостей паперу, що піддається ущільненню до різного ступеня у процесі виготовлення, за інших рівних умов, має актуальний науковий та практичний інтерес, зокрема, для виготовлення матеріалів із заданим комплексом споживних властивостей. Мета дослідження - у виявленні особливостей мікроструктури паперу різної щільності, виготовленого за інших рівних умов, та встановленні впливу ступеня ущільнення паперу в процесі виготовлення на його властивості. Проведено порівняльні дослідження структурних характеристик паперу для вологоміцного водо- та жиронепроникного пакувального матеріалу, виготовленого із сульфатної целюлози розмеленої до ступеня 75 ШР із різним ступенем ущільнення. Досліджено чотири зразки паперу різної маси квадратного метра площі та щільності. Охарактеризовано їх мікроструктуру та абсорбційні, бар'єрні та міцнісні властивості. Висновки: експериментальним шляхом встановлено оптимальний рівень щільності - 0,75 - 0,85 г/см<^>3. Білена та небілена сульфатна целюлоза із хвойних порід деревини визначена як найбільш придатна для одержання паперу-основи, що може використовуватись для виробництва паперових пакувальних матеріалів із заданими властивостями для волого- і жировмісної продукції.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.7 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
16.

Осика В. 
Паперові пакувальні матеріали: стійкість до руйнівних чинників [Електронний ресурс] / В. Осика, О. Комаха, В. Комаха // Товари і ринки. - 2021. - № 3. - С. 75-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2021_3_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 639.99 Kb    Зміст випуску     Цитування
17.

Осика В. 
Безпечність паперових пакувальних матеріалів з полімерними покриттями [Електронний ресурс] / В. Осика, О. Комаха, В. Комаха // Товари і ринки. - 2021. - № 4. - С. 59-67. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2021_4_8
Досліджено безпечність вологоміцних водонепроникних і вологоміцних жиронепроникних паперових пакувальних матеріалів. Наведено результати випробувань розроблених зразків за органолептичними, фізико-хімічними та мікробіологічними показниками. Визначено рівень міграції вінілацетату й епіхлоргідрину в модельні середовища.
Попередній перегляд:   Завантажити - 397.551 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
18.

Жалдак М. П. 
Формування показників якості шкір різних видів шкіряної сировини з використанням монтморилоніту [Електронний ресурс] / М. П. Жалдак, Н. В. Мережко, В. А. Осика // Вісник Хмельницького національного університету. Технічні науки. - 2021. - № 3. - С. 136-142. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vchnu_tekh_2021_3_23
Попередній перегляд:   Завантажити - 569.781 Kb    Зміст випуску     Цитування
19.

Антюшко Д. 
Законодавчі новації щодо паковання спеціальних харчових продуктів [Електронний ресурс] / Д. Антюшко, В. Осика, Г. Сєногонова // Товари і ринки. - 2023. - № 3. - С. 65-78. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2023_3_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 689.406 Kb    Зміст випуску     Цитування
20.

Осика В. 
Вологоміцність та водонепроникність паперових пакувальних матеріалів [Електронний ресурс] / В. Осика, О. Комаха, В. Комаха // Товари і ринки. - 2023. - № 2. - С. 91-105. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2023_2_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 976.968 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського