Пошуковий запит: (<.>A=Пуліна Т$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 52
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Пуліна Т. В. Особливості системного підходу до стратегічного управління розвитком підприємства [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна, К. В. Цускарь // Економічний простір. - 2013. - № 73. - С. 235-244. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecpros_2013_73_25
|
2. |
Пуліна Т. В. Визначення ключових факторів успіху кластерного об’єднання підприємств харчової промисловості [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна // Економічний простір. - 2013. - № 78. - С. 147-158. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecpros_2013_78_16
|
3. |
Пуліна Т. В. Застосування методу подібності показника ефективності для прогнозування показників діяльності підприємств та кластерів [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна // Економічний простір. - 2012. - № 68. - С. 233-241. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecpros_2012_68_28
|
4. |
Пуліна Т. В. Прогнозування показників функціонування підприємств кластеру харчової промисловості методом кусково-лінійної апроксимації [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна // Економічний простір. - 2012. - № 67. - С. 149-156. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecpros_2012_67_19
|
5. |
Пуліна Т. В. Визначення потенціалу кластеризації харчової промисловості Запорізького регіону [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна // Держава та регіони. Сер. : Економіка та підприємництво. - 2013. - № 5. - С. 38-44. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/drep_2013_5_9 Розглянуто можливості створення кластерних об'єднань підприємств у підгалузях харчової промисловості Запорізького регіону шляхом визначення потенціалу кластеризації. За результатами оцінювання потенціалу кластеризації харчової промисловості Запорізького регіону визначено 4 підгалузі, в яких можливе створення кластерів. Доведено необхідність створення кластерів у хлібопекарській та молочній підгалузях харчової промисловості Запорізького регіону.
|
6. |
Пуліна Т. В. Методичні підходи до прогнозування ефективності діяльності підприємств кластера харчової промисловості [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна // Економіка і регіон. - 2012. - № 4. - С. 179-184. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/econrig_2012_4_36 Optimization methods for forecasting of activity of the enterprises of klasterny association are considered, values of a predicted assimetriya of temporary ranks are investigated, use of a method of piecewise and linear approximation for obtaining objective values of parameters of forecasting is proved.
|
7. |
Пуліна Т. В. Визначення інноваційно-інвестиційної привабливості регіону [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна, О. В. Коротунова, О. С. Замбурська // Держава та регіони. Сер. : Економіка та підприємництво. - 2013. - № 6. - С. 91-95. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/drep_2013_6_20 Висвітлено нерівномірність економічного розвитку регіонів України з позиції інноваційно-інвестиційної привабливості (ІІП). Проведено оцінювання ІІП регіонів України з високим рівнем валового регіонального продукту на душу населення за методом моделювання за допомогою виробничої функції Кобба - Дугласа. Здійснено ранжування регіонів України з високим рівнем валового регіонального продукту на душу населення за критерієм ІІП. Визначено регіони з найбільшим рівнем інвестиційної привабливості, що сприяє залученню інвестицій для інноваційного розвитку.
|
8. |
Коротунова О. В. Обґрунтування напрямів забезпечення конкурентоспроможності підприємства металургійної промисловості [Електронний ресурс] / О. В. Коротунова, Т. В. Пуліна, С. О. Ляховець // Держава та регіони. Сер. : Економіка та підприємництво. - 2014. - № 3. - С. 75-80. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/drep_2014_3_16
|
9. |
Пуліна Т. В. Генезис кластерних об’єднань підприємств [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна // Проблеми економіки. - 2013. - № 3. - С. 134-142. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pekon_2013_3_19
|
10. |
Пуліна Т. В. Визначення потенціалу кластеризації провідних галузей промисловості запорізького регіону [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна, В. В. Подставка // Економічний простір. - 2014. - № 90. - С. 196-205. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecpros_2014_90_23
|
11. |
Пуліна Т. В. Інформаційне забезпечення створення та розвитку кластерних об’єднань підприємств харчової промисловості [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна // Бізнес Інформ. - 2013. - № 5. - С. 145-152. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2013_5_26
|
12. |
Пуліна Т. В. Особливості створення кластера підприємств харчової промисловості [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна // Бізнес Інформ. - 2015. - № 1. - С. 172-177. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2015_1_28 Досліджено сутність та особливості кластерних об'єднань підприємств харчової промисловості, запропоновано авторське визначення поняття кластерного об'єднання підприємств харчової промисловості. Враховуючи специфіку діяльності підприємств харчової промисловості, яка пов'язана із сезонним характером виробництва, обмеженими термінами зберігання продукції, що призводить до нерівномірного використання виробничих потужностей, узагальнено класифікацію кластерних об'єднань підприємств у харчовій промисловості. За результатами аналізу життєвого циклу кластерних об'єднань підприємств харчовій промисловості обгрунтовано стадії створення та функціонування кластера підприємств харчової промисловості. Проаналізовано результати діяльності перших кластерів підприємств харчової промисловості та кластерних проектів, що знаходяться в стадії реалізації в Україні. Встановлено, що значна кількість міжнародних і національних громадських та дослідницьких організацій займається впровадженням кластерного підходу. Це виходить з аналізу кластерних ініціатив підприємств харчової промисловості, АПК і стратегій розвитку Вінницької, Донецької, Дніпропетровської, Сумської, Харківської, Миколаївської та Кіровоградської областей. Обгрунтовано доцільність створення і розвитку кластерних об'єднань підприємств у харчовій промисловості.
|
13. |
Пуліна Т. В. Вплив стану інноваційного потенціалу регіону на розвиток кластерних об'єднань підприємств [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна, О. В. Коротунова // Науковий вісник НЛТУ України. - 2012. - Вип. 22.11. - С. 287-297. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnltu_2012_22
|
14. |
Пуліна Т. В. Прогнозування ефективності функціонування підприємств кластера на основі показників їх діяльності [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна // Наукові праці НДФІ. - 2012. - Вип. 4. - С. 194-198. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npndfi_2012_4_35
|
15. |
Пуліна Т. В. Обґрунтування кластеризації хлібопекарської галузі Запорізького регіону [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна // Економічний простір. - 2015. - № 93. - С. 163-174. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecpros_2015_93_17
|
16. |
Пуліна Т. В. Формування позитивного іміджу кластерного об’єднання підприємств харчової промисловості [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна // Бізнес Інформ. - 2015. - № 4. - С. 333-339. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2015_4_55 Створення ідеального іміджу кластерного об'єднання підприємств харчової промисловості Запорізького регіону дасть можливість об'єднанню зайняти стійкі ринкові позиції, забезпечить постійне зростання обсягів продажу та прибутку, що гарантуватиме довгостроковий успіх. Головним маркетинговим інструментом формування ідеального іміджу кластерного об'єднання підприємств є система маркетингових комунікацій, яка уможливлює ефект синергії, що дає можливість створити міцний бренд об'єднання та покращити імідж. Мета роботи - визначення напрямків формування ідеального іміджу кластерного об'єднання підприємств харчової промисловості. Імідж об'єднання підприємств "Купуй запорізьке - обирай своє!" оцінено за результатами експертного опитування представників відповідних груп сприйняття і співробітників підприємств об'єднання. За результатами оцінювання встановлено, що імідж об'єднання підприємств позитивний, але на 12,8 % менший за ідеальний. Для досягнення ідеального іміджу розроблено план маркетингових комунікацій, метою якого є формування ідеального іміджу та створення бренда "Купуй запорізьке - обирай своє!". Для просування цього бренда на ринку Запорізького регіону обгрунтовано та запропоновано необхідний бюджет.
|
17. |
Пуліна Т. В. Методичні підходи до оцінки ефективності діяльності кластерів підприємств харчової промисловості [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна // Агросвіт. - 2012. - № 24. - С. 34-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrosvit_2012_24_10
|
18. |
Пуліна Т. В. Взаємозв'язок стратегії розвитку і конкурентної стратегії підприємства харчової промисловості [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна // Агросвіт. - 2013. - № 20. - С. 21-26. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrosvit_2013_20_5
|
19. |
Пуліна Т. В. Оцінка впливу факторів внутрішнього середовища при створенні кластерних об'єднань підприємств харчової промисловості [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна // Агросвіт. - 2015. - № 5. - С. 11-17. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrosvit_2015_5_3
|
20. |
Пуліна Т. В. Визначення інтегрального показника інноваційної активності металургійного комплексу Запорізького регіону [Електронний ресурс] / Т. В. Пуліна, О. В. Коротунова, Д. С. Адріковський // Агросвіт. - 2015. - № 16. - С. 40-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrosvit_2015_16_9
|
| |