Книжкові видання та компакт-диски Журнали та продовжувані видання Автореферати дисертацій Реферативна база даних Наукова періодика України Тематичний навігатор Авторитетний файл імен осіб
|
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Роговик А$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7
|
1. |
Заєць Н. А. Визначення нештатних ситуацій на підприємствах харчової промисловості та розробка системи підтримки прийнятя рішень [Електронний ресурс] / Н. А. Заєць, А. В. Роговик, В. М. Штепа // Енергетика і автоматика. - 2018. - № 5. - С. 34-47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eia_2018_5_6
| 2. |
Заєць Н. А. Система моніторингу технологічного процесу для виявлення нештатних ситуацій на харчових підприємствах [Електронний ресурс] / Н. А. Заєць, А. В. Роговик // Енергетика і автоматика. - 2019. - № 1. - С. 91-106. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eia_2019_1_12
| 3. |
Заєць Н. А. Сценарно-цільовий аналіз електротехнічного комплексу харчових виробництв [Електронний ресурс] / Н. А. Заєць, А. В. Роговик, Л. О. Власенко // Енергетика і автоматика. - 2019. - № 2. - С. 58-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eia_2019_2_8
| 4. |
Заєць Н. А. Розроблення комплексної програми технічного обслуговування електротехнічних комплексів харчових виробництв [Електронний ресурс] / Н. А. Заєць, В. М. Штепа, О. В. Савчук, А. В. Роговик // Енергетика і автоматика. - 2019. - № 4. - С. 14-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eia_2019_4_4
| 5. |
Роговик А. В. Концептуальний опис електротехнологічного комплексу цукрового заводу [Електронний ресурс] / А. В. Роговик, І. В. Ельперін, Н. А. Заєць // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2020. - Т. 26, № 4. - С. 7-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2020_26_4_3 Здійснено концептуальний опис електротехнологічного комплексу цукрового заводу (ЦЗ) як складної технологічної системи для оцінки параметрів, які необхідно дослідити на виробничому об'єкті в контексті подальшого керування ними. Показано, що керування процесом виготовлення цукру характеризується певною ієрархією в просторі та часі: ЦЗ - цех/відділення - окремий апарат. Процес керування цукровим виробництвом (ЦП) має неперервний характер і складається з неперервних функцій керування. На ЦП майже не автоматизовані функції керування енергоефективністю виробництва на рівні головного механіка та головного інженера. Для опису в термінах UML процесу функціонування ЦЗ виділено основні стадії й операції: зберігання та підготовка, дифузійне відділення, станція дефекосатурації, випарна станція, конденсатне господарство, продуктове відділення. Для відображення статики та динаміки системи використано основні типи діаграм класів (показує статичну структуру системи), взаємодії (показує часову послідовність використання об'єктів), стану (визначає послідовність станів об'єкта залежно від зовнішніх дій). Опис станів надає змогу описати модель поведінки об'єкта при отриманні різних енергетичних потоків і взаємодії його з іншими. UML-діаграми надають змогу описати складний процес функціонування технологічного комплексу ЦЗ, причому таким чином, щоб були помітні всі зв'язки між цехами, теплові й енергетичні потоки між ними, оцінити параметри, які необхідно дослідити на виробничому об'єкті в контексті подальшого керування ними.
| 6. |
Штепа В. М. Комбінування озонування, ультрафіолетового опроміннення та внесення перекису водню в процесах водоочистки [Електронний ресурс] / В. М. Штепа, О. В. Козирь, Д. Г. Алексєєвський, Н. А. Заєць, А. В. Роговик // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2021. - Т. 27, № 2. - С. 83-90. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2021_27_2_10
| 7. |
Роговик А. В. Підвищення ресурсоефективності очищення стічних вод цукрового заводу шляхом використання монітору хімічного споживання кисню [Електронний ресурс] / А. В. Роговик, Н. А. Заєць, І. В. Ельперін, В. М. Штепа // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2021. - Т. 27, № 4. - С. 7-15. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2021_27_4_3 Досліджено якісні та кількісні показники стічних вод (СВ) цукрового виробництва (ЦВ). Проаналізовано методи очистки СВ. Виявлено, що в процесі очищення стоків ЦВ ключове місце займає біохімічна очистка, яка відрізняється складністю процесів, різноманітністю технологічних схем, високою інерційністю та постійною зміною збурювальних факторів. Особливістю СВ цукрових заводів є висока концентрація в їх складі зважених речовин органічного та мінерального походження та розчинених органічних забруднювачів. Найбільше СВ ЦВ формується на транспортерно-мийному відділенні (36,5 %), теплоелектроцентралі (14,5 %), дифузійному відділенні (6,23 %), від побутових приміщень і миття апаратури (8 %). Сучасних засобів автоматизації достатньо для реалізації локальних систем автоматичного регулювання, але для вимірювання якості перебігу процесу в аеротенках (ключовий процес системи очищення) необхідні виключно лабораторні дослідження біологічного споживання кисню. Для забезпечення функціонування системи в режимі реального часу запропоновано використовувати монітор хімічного споживання кисню на основі хемілюмінесценції. Для покращання якості регулювання розроблено ресурсоефективну концептуальну схему системи моніторингу, в режимі реального часу, параметрів очистки СВ ЦВ і схему вимірювання якісних і кількісних показників СВ у місцях її формування. Ці показники будуть передаватись у систему автоматичного керування очисним обладнанням. Це надасть можливість зменшити інертну складову та збільшить швидкість реакції системи, а також з'явиться можливість реагувати на зміни режиму роботи виробництва. В перспективі буде розроблятись система прогнозування та визначення параметрів забруднення за непрямими показниками, що, своєю чергою, позитивно позначиться на якості регулювання та очищення в цілому.
|
|
|