Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (3)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Роговик А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 7
Представлено документи з 1 до 7
1.

Заєць Н. А. 
Визначення нештатних ситуацій на підприємствах харчової промисловості та розробка системи підтримки прийнятя рішень [Електронний ресурс] / Н. А. Заєць, А. В. Роговик, В. М. Штепа // Енергетика і автоматика. - 2018. - № 5. - С. 34-47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eia_2018_5_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 284.465 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Заєць Н. А. 
Система моніторингу технологічного процесу для виявлення нештатних ситуацій на харчових підприємствах [Електронний ресурс] / Н. А. Заєць, А. В. Роговик // Енергетика і автоматика. - 2019. - № 1. - С. 91-106. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eia_2019_1_12
Попередній перегляд:   Завантажити - 740.577 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Заєць Н. А. 
Сценарно-цільовий аналіз електротехнічного комплексу харчових виробництв [Електронний ресурс] / Н. А. Заєць, А. В. Роговик, Л. О. Власенко // Енергетика і автоматика. - 2019. - № 2. - С. 58-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eia_2019_2_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 476.752 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Заєць Н. А. 
Розроблення комплексної програми технічного обслуговування електротехнічних комплексів харчових виробництв [Електронний ресурс] / Н. А. Заєць, В. М. Штепа, О. В. Савчук, А. В. Роговик // Енергетика і автоматика. - 2019. - № 4. - С. 14-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/eia_2019_4_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 413.175 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Роговик А. В. 
Концептуальний опис електротехнологічного комплексу цукрового заводу [Електронний ресурс] / А. В. Роговик, І. В. Ельперін, Н. А. Заєць // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2020. - Т. 26, № 4. - С. 7-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2020_26_4_3
Здійснено концептуальний опис електротехнологічного комплексу цукрового заводу (ЦЗ) як складної технологічної системи для оцінки параметрів, які необхідно дослідити на виробничому об'єкті в контексті подальшого керування ними. Показано, що керування процесом виготовлення цукру характеризується певною ієрархією в просторі та часі: ЦЗ - цех/відділення - окремий апарат. Процес керування цукровим виробництвом (ЦП) має неперервний характер і складається з неперервних функцій керування. На ЦП майже не автоматизовані функції керування енергоефективністю виробництва на рівні головного механіка та головного інженера. Для опису в термінах UML процесу функціонування ЦЗ виділено основні стадії й операції: зберігання та підготовка, дифузійне відділення, станція дефекосатурації, випарна станція, конденсатне господарство, продуктове відділення. Для відображення статики та динаміки системи використано основні типи діаграм класів (показує статичну структуру системи), взаємодії (показує часову послідовність використання об'єктів), стану (визначає послідовність станів об'єкта залежно від зовнішніх дій). Опис станів надає змогу описати модель поведінки об'єкта при отриманні різних енергетичних потоків і взаємодії його з іншими. UML-діаграми надають змогу описати складний процес функціонування технологічного комплексу ЦЗ, причому таким чином, щоб були помітні всі зв'язки між цехами, теплові й енергетичні потоки між ними, оцінити параметри, які необхідно дослідити на виробничому об'єкті в контексті подальшого керування ними.
Попередній перегляд:   Завантажити - 461.36 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Штепа В. М. 
Комбінування озонування, ультрафіолетового опроміннення та внесення перекису водню в процесах водоочистки [Електронний ресурс] / В. М. Штепа, О. В. Козирь, Д. Г. Алексєєвський, Н. А. Заєць, А. В. Роговик // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2021. - Т. 27, № 2. - С. 83-90. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2021_27_2_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 471.057 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Роговик А. В. 
Підвищення ресурсоефективності очищення стічних вод цукрового заводу шляхом використання монітору хімічного споживання кисню [Електронний ресурс] / А. В. Роговик, Н. А. Заєць, І. В. Ельперін, В. М. Штепа // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2021. - Т. 27, № 4. - С. 7-15. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2021_27_4_3
Досліджено якісні та кількісні показники стічних вод (СВ) цукрового виробництва (ЦВ). Проаналізовано методи очистки СВ. Виявлено, що в процесі очищення стоків ЦВ ключове місце займає біохімічна очистка, яка відрізняється складністю процесів, різноманітністю технологічних схем, високою інерційністю та постійною зміною збурювальних факторів. Особливістю СВ цукрових заводів є висока концентрація в їх складі зважених речовин органічного та мінерального походження та розчинених органічних забруднювачів. Найбільше СВ ЦВ формується на транспортерно-мийному відділенні (36,5 %), теплоелектроцентралі (14,5 %), дифузійному відділенні (6,23 %), від побутових приміщень і миття апаратури (8 %). Сучасних засобів автоматизації достатньо для реалізації локальних систем автоматичного регулювання, але для вимірювання якості перебігу процесу в аеротенках (ключовий процес системи очищення) необхідні виключно лабораторні дослідження біологічного споживання кисню. Для забезпечення функціонування системи в режимі реального часу запропоновано використовувати монітор хімічного споживання кисню на основі хемілюмінесценції. Для покращання якості регулювання розроблено ресурсоефективну концептуальну схему системи моніторингу, в режимі реального часу, параметрів очистки СВ ЦВ і схему вимірювання якісних і кількісних показників СВ у місцях її формування. Ці показники будуть передаватись у систему автоматичного керування очисним обладнанням. Це надасть можливість зменшити інертну складову та збільшить швидкість реакції системи, а також з'явиться можливість реагувати на зміни режиму роботи виробництва. В перспективі буде розроблятись система прогнозування та визначення параметрів забруднення за непрямими показниками, що, своєю чергою, позитивно позначиться на якості регулювання та очищення в цілому.
Попередній перегляд:   Завантажити - 613.808 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського