Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (18)Журнали та продовжувані видання (1)Автореферати дисертацій (1)Реферативна база даних (89)Авторитетний файл імен осіб (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Сімахіна Г$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 84
Представлено документи з 1 до 20
...
1.

Миколів Т. І. 
Підвищення біодоступності нутрієнтів зерна шляхом механоактивування [Електронний ресурс] / Т. І. Миколів, Г. О. Сімахіна, О. М. Корихалова // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2009. - Вип. 2. - С. 431-435. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2009_2_68
Попередній перегляд:   Завантажити - 503.432 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Сімахіна Г. О. 
Дослідження надземної частини буряків як джерела харчового протеїну [Електронний ресурс] / Г. О. Сімахіна, Л. М. Солодко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 3. - С. 206-213. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_3_27
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.288 Mb    Зміст випуску     Цитування
3.

Солодко Л. М. 
Проектування протеїново-вітамінних композитів високої біологічної активності на основі принципів харчової комбінаторики [Електронний ресурс] / Л. М. Солодко, Г. О. Сімахіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 1. - С. 234-239. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_1_32
Попередній перегляд:   Завантажити - 877.318 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Сімахіна Г. О. 
Обґрунтування вибору дикоро слих ягід для отримання свіжозаморожених напівфабрикатів [Електронний ресурс] / Г. О. Сімахіна, С. В. Халапсіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 52. - С. 75-81. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_52_10
Попередній перегляд:   Завантажити - 994.641 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Сімахіна Г. О. 
Технологічні аспекти підвищення біодоступності основних функціональних нутрієнтів [Електронний ресурс] / Г. О. Сімахіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 50. - С. 16-22. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_50_3
На підставі літературних та експериментальних досліджень установлено залежність біодоступності вітамінів і мінеральних елементів в організмі людини від форми використаних нутрієнтів, що вимагає науково обгрунтованих підходів у разі збагачення ними харчових середовищ. Зокрема, збагачення середовищ аскорбіновою кислотою вимагає її введення у вигляді монопрепарату або у поєднанні з іншими біологічно активними речовинами синергічної дії; ефект накопичення мінеральних елементів в органічній формі у рослинних матеріалах зростає в декілька разів щодо неорганічної.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.072 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Сімахіна Г. 
Переробка їстівних грибів для отримання білоквмісних напівфабрикатів [Електронний ресурс] / Г. Сімахіна, І. Гойко, Н. Стеценко // Товари і ринки. - 2014. - № 2. - С. 70-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2014_2_10
Узагальнено сучасні відомості про харчову та біологічну цінність їстівних грибів і наведено різні способи їх перероблення. Показано доцільність створення на основі культивованих грибів напівфабрикатів для подальшого використання їх у харчових продуктах із метою подолання білкового дефіциту в харчуванні населення.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.979 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
7.

Солодко Л. М. 
Оцінка впливу механоактивування на підвищення біодоступності компонентів протеїновмісних напівфабрикатів [Електронний ресурс] / Л. М. Солодко, Г. О. Сімахіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 1. - С. 208-214. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_1_28
Наведено результати експериментальних досліджень впливу способу подрібнення висушених білоквмісних напівфабрикатів із надземної маси рослин на ступінь біодоступності їх компонентів. З'ясовано, що оброблення рослинних матеріалів у дезінтеграторі, яке супроводжується ефектами механоактивування, надає можливість підвищити біологічну цінність продукту, максимально перевести біологічно активні речовини у вільну форму, а отже, підвищити їх біодоступність і, відповідно, посилити оздоровчі ефекти.
Попередній перегляд:   Завантажити - 343.069 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
8.

Пасічний В. М. 
М'ясомісткі напівфабрикати кулінарні з м’яса птиці підвищеної харчової цінності [Електронний ресурс] / В. М. Пасічний, Г. О. Сімахіна, А. М. Гередчук, В. В. Задорожній // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2014. - Т. 16, № 2(4). - С. 149-155. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2014_16_2(4)__25
Попередній перегляд:   Завантажити - 825.847 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Сімахіна Г. О. 
Використання ефектів механоактивування для підвищення біодоступності компонентів зерна вівса [Електронний ресурс] / Г. О. Сімахіна, Т. І. Миколів // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2012. - Вип. 42(1). - С. 45-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2012_42(1)__14
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.393 Mb    Зміст випуску     Цитування
10.

Сімахіна Г. О. 
Особливості заморожування ягід з ніжною текстурою [Електронний ресурс] / Г. О. Сімахіна, С. В. Халапсіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 4. - С. 198-205. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_4_27
Зазначено, що найбільш ефективний сучасний спосіб зберігання соковитої рослинної продукції - це її заморожування. Використане в дослідженні швидке заморожування за температур -30 - -35 <^>oC надало змогу одержати якісні напівфабрикати з ягід суниці, які після зберігання протягом 6 міс і дефростації відзначаються цілісністю текстури, кольором, запахом, смаком і біокомпонентним складом вихідної сировини. На прикладі ягід садової суниці обгрунтовано та вивчено оптимальні умови заморожування матеріалу з ніжною текстурою, які забезпечують мінімальні втрати клітинного соку одержаних напівфабрикатів за дефростації. Ці втрати є результатом кріоушкоджувальних фізичних впливів на клітину, які залежать від фазового переходу води в лід і формування кристалів льоду певної структури. Для формування дрібнокристалічної структури льоду, яка відзначається мінімальними кріоушкодженнями, ягідну сировину з ніжною текстурою доцільно перед заморожуванням обробляти розчинами ефективних кріопротекторів і заморожувати разом із квітколожем.
Попередній перегляд:   Завантажити - 340.708 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
11.

Сімахіна Г. 
Інновації у харчових технологіях [Електронний ресурс] / Г. Сімахіна, Н. Науменко // Товари і ринки. - 2015. - № 1. - С. 189–201. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2015_1_24
На підставі аналізу світового досвіду визначено перспективи розвитку інноваційних харчових технологій в Україні як єдино доцільний, економічно обгрунтований, підтверджений багаторічною діяльністю шлях передових країн світу. Показано, що інноваційний процес у харчових технологіях є складним, динамічним, відкритим комплексом взаємопов'язаних між собою явищ. Упровадження інноваційних технологій дасть можливість у короткі терміни забезпечити населення України необхідною кількістю оздоровчої продукції, яка відповідає основним принципам харчування ХХI ст.
Попередній перегляд:   Завантажити - 752.35 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
12.

Українець А. І. 
Наукові аспекти розроблення харчових раціонів для військовослужбовців [Електронний ресурс] / А. І. Українець, Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 3. - С. 209-215. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_3_26
Зазначено, що однією з основних вимог до раціонального харчування XXI ст. є відповідність його компонентного складу нутрітивним потребам людини або групи людей за певних умов життєдіяльності. Показано, що раціон необхідно розглядати як зумовлену зовнішніми чинниками взаємодію людини з довкіллям, та наведено основні засади розроблення для військовослужбовців харчових раціонів, адекватних їх потребам.
Попередній перегляд:   Завантажити - 311.851 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
13.

Поліщук Г. Є. 
Пастоподібні молоковмісні продукти для харчування військовослужбовців [Електронний ресурс] / Г. Є. Поліщук, Г. О. Сімахіна, Т. В. Семко, І. М. Устименко // Аграрна наука та харчові технології. - 2015. - Вип. 1. - С. 187-199. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/anxt_2015_1_21
Попередній перегляд:   Завантажити - 947.075 Kb    Зміст випуску     Цитування
14.

Українець А. І. 
Аюрведичні знання як унікальна цілісна система оздоровлення і лікування хвороб [Електронний ресурс] / А. І. Українець, Г. О. Сімахіна, Г. Є. Поліщук, Н. В. Науменко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 2. - С. 117-123. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_2_15
Наведено огляд основних аюрведичних знань про здоровий спосіб життя, досягнення щастя та довголіття - найдавнішої системи оздоровлення, оригінальних і чітких принципів профілактики, діагностики та лікування хвороб. З позицій Аюрведи надано нове розуміння здоров'я людини як єдності тілесної, душевної та духовної складових, із досягненням якої відновлюється істинна гармонія між людиною та навколишнім світом, що і є основою здоров'я. Простежено витоки українсько-санскритських мовних зв'язків і схожі риси старослов'янських і ведичних традицій цілительства як базових чинників творчого використання принципів Аюрведи в Україні, адаптованих до наших умов життя.
Попередній перегляд:   Завантажити - 356.455 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
15.

Стеценко Н. О. 
Сучасні підходи до проектування рецептур комбінованих багатокомпонентних м’ясних продуктів для військовослужбовців [Електронний ресурс] / Н. О. Стеценко, Г. О. Сімахіна, І. Ю. Гойко // Харчова промисловість. - 2015. - № 18. - С. 101-106. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2015_18_20
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.396 Mb    Зміст випуску     Цитування
16.

Сімахіна Г. О. 
Взаємозв’язок структури харчування і здоров’я — концептуальна основа розроблення продуктів для військовослужбовців [Електронний ресурс] / Г. О. Сімахіна, А. І. Українець // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 1. - С. 192-200. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_1_24
Попередній перегляд:   Завантажити - 316.781 Kb    Зміст випуску     Цитування
17.

Сімахіна Г. О. 
Отримання заморожених напівфабрикатів дикорослих ягід зі щільною покривною тканиною [Електронний ресурс] / Г. О. Сімахіна, С. В. Халапсіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 3. - С. 198-205. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_3_25
Обгрунтовано та визначено оптимальні умови заморожування дикорослих ягід зі щільною покривною тканиною - калини та журавлини, які забезпечують структурну, функціональну цілісність рослинних клітин під дією низьких температур при заморожуванні та дефростації. Підібрано комбінований кріопротектор, до складу якого входять розчини глюкози та лимонної кислоти. Ягоди, заморожені запропонованим методом, зберігають свій об'єм, хімічний склад і органолептичні властивості як відразу після заморожування, так і після дефростації. Їх можна використовувати як напівфабрикати харчовій промисловості, в мережі ресторанного господарства та вживати безпосередньо. Заморожені і дефростовані ягоди можуть знайти застосування в лікувальному харчуванні та в раціонах для спецконтингентів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 362.073 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
18.

Стеценко Н. О. 
Дослідження антиоксидантних властивостей антоціанів як необхідних компонентів харчових продуктів в екстремальних умовах життєдіяльності [Електронний ресурс] / Н. О. Стеценко, Г. О. Сімахіна, І. Ю. Гойко, С. В. Халапсіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 4. - С. 167-174. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_4_22
Надано результати комп'ютерного моделювання будови й антиоксидантних властивостей антоціанів пеларгонідину, ціанідину та дельфінідину. Досліджено електронну будову молекулярних структур, відповідних радикалів, хінонів і гідратованих сполук. Обгрунтовано та підтверджено більш високу антиоксидантну активність пеларгонідину у порівнянні з ціанідином і дельфінідином.
Попередній перегляд:   Завантажити - 401.177 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
19.

Сімахіна Г. О. 
Модифікація хімічного складу харчової клітковини механоактивуванням [Електронний ресурс] / Г. О. Сімахіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 44. - С. 121-126. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_44_21
Теоретично обгрунтовано та експериментально підтверджено ряд хімічних змін, які протікають у матеріалах під час їх диспергування у пристроях спеціальної конструкції - дезінтеграторах. Використання механічних методів активування викликає часткову деградацію високополімерів харчової клітковини, підвищуючи харчову цінність її біокомпонентів та ступінь засвоєння живим організмом.
Попередній перегляд:   Завантажити - 771.529 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
20.

Гойко І. Ю. 
Профілактика білкової недостатності у раціонах харчування військовослужбовців [Електронний ресурс] / І. Ю. Гойко, Г. О. Сімахіна, Н. О. Стеценко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 6. - С. 197-203. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_6_25
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.186 Mb    Зміст випуску     Цитування
...
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського