Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (38)Журнали та продовжувані видання (5)Автореферати дисертацій (1)Реферативна база даних (108)Авторитетний файл імен осіб (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Українець А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 53
Представлено документи з 1 до 20
...
1.

Сидорчук О. В. 
Системно-чинниковий підхід управління технологічним ризиком у програмах сівби озимих культур [Електронний ресурс] / О. В. Сидорчук, П. М. Луб, А. В. Українець, А. П. Івасюк // Управління проектами, системний аналіз і логістика. Технічна серія. - 2012. - Вип. 9. - С. 176-182. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Upsal_2012_9_41
Попередній перегляд:   Завантажити - 243.956 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.
 

Ukrainian journal of food science / Nat. Univ. of food technologies. – Kyiv: NUFT, 2012. - Виходить двічі на рік. - ISSN 2310-1008. - ISSN 2409-4951

Додаткові відомості та надходження

3.

Ладанюк А. П. 
Управління автоматизованими технологічними комплексами харчових виробництв на основі сценарного підходу [Електронний ресурс] / А. П. Ладанюк, А. І. Українець, В. Д. Кишенько // Автоматика. Автоматизація. Електротехнічні комплекси та системи. - 2008. - № 2. - С. 187-196. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/aaeks_2008_2_32
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.719 Mb    Зміст випуску     Цитування
4.

Українець А. І. 
Теоретичне обґрунтування параметрів фракційної розгонки ефірних олій [Електронний ресурс] / А. І. Українець, Н. Е. Фролова // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2009. - Вип. 36(2). - С. 49-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2009_36(2)__16
Попередній перегляд:   Завантажити - 271.915 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Фролова Н. Е. 
Нові ароматизатори у виробництві льодяникової карамелі [Електронний ресурс] / Н. Е. Фролова, А. І. Українець, В. О. Усенко // Наукові праці [Одеської національної академії харчових технологій]. - 2010. - Вип. 38(1). - С. 181-184. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Np_2010_38(1)__45
Попередній перегляд:   Завантажити - 188.152 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Українець А. І. 
Наукові аспекти розроблення харчових раціонів для військовослужбовців [Електронний ресурс] / А. І. Українець, Г. О. Сімахіна, Н. В. Науменко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 3. - С. 209-215. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_3_26
Зазначено, що однією з основних вимог до раціонального харчування XXI ст. є відповідність його компонентного складу нутрітивним потребам людини або групи людей за певних умов життєдіяльності. Показано, що раціон необхідно розглядати як зумовлену зовнішніми чинниками взаємодію людини з довкіллям, та наведено основні засади розроблення для військовослужбовців харчових раціонів, адекватних їх потребам.
Попередній перегляд:   Завантажити - 311.851 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
7.

Фролова Н. Е. 
Застосування препаративної хроматографії для виділення монофракцій складних сумішей природного походження [Електронний ресурс] / Н. Е. Фролова, А. І. Українець, І. М. Силка // Технологический аудит и резервы производства. - 2016. - № 2(4). - С. 21-25. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2016_2(4)__5
Попередній перегляд:   Завантажити - 558.56 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Українець А. І. 
Аюрведичні знання як унікальна цілісна система оздоровлення і лікування хвороб [Електронний ресурс] / А. І. Українець, Г. О. Сімахіна, Г. Є. Поліщук, Н. В. Науменко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 2. - С. 117-123. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_2_15
Наведено огляд основних аюрведичних знань про здоровий спосіб життя, досягнення щастя та довголіття - найдавнішої системи оздоровлення, оригінальних і чітких принципів профілактики, діагностики та лікування хвороб. З позицій Аюрведи надано нове розуміння здоров'я людини як єдності тілесної, душевної та духовної складових, із досягненням якої відновлюється істинна гармонія між людиною та навколишнім світом, що і є основою здоров'я. Простежено витоки українсько-санскритських мовних зв'язків і схожі риси старослов'янських і ведичних традицій цілительства як базових чинників творчого використання принципів Аюрведи в Україні, адаптованих до наших умов життя.
Попередній перегляд:   Завантажити - 356.455 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
9.

Сімахіна Г. О. 
Взаємозв’язок структури харчування і здоров’я — концептуальна основа розроблення продуктів для військовослужбовців [Електронний ресурс] / Г. О. Сімахіна, А. І. Українець // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 1. - С. 192-200. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_1_24
Попередній перегляд:   Завантажити - 316.781 Kb    Зміст випуску     Цитування
10.

Святненко Р. С. 
Вплив імпульсних електричних полів на склад і властивості незбираного молока [Електронний ресурс] / Р. С. Святненко, А. І. Українець, А. І. Маринін, О. В. Кочубей-Литвиненко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 4. - С. 241-247. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_4_31
Досліджено характер впливу імпульсних електричних полів (ІЕП) на склад і властивості незбираного молока. Встановлено, що у процесі оброблення незбираного молока ІЕП у діапазоні напруженості 15 - 30 кВ/см і тривалості 10 - 30 с спостерігається нетепловий ефект зростання температури сировини до 45 - 85 <^>oC. При цьому приріст температури корелював з напруженістю та тривалістю оброблення. В ході досліджень суттєвих змін складу та фізико-хімічних показників молока за всіх режимів оброблення не виявлено. Встановлено відсутність фосфатази в зразках незбираного молока після дії імпульсних електричних полів за напруженості 15 кВ/см протягом 27 с і напруженості 30 кВ/см протягом 20 - 27 с. Досліджено динаміку титрованої кислотності в зразках незбираного молока, обробленого ІЕП за різних режимів, протягом зберігання.Досліджено характер впливу імпульсних електричних полів (ІЕП) на амінокислотний склад незбираного (сирого) молока. Біологічна цінність білка характеризується ступенем відповідності його амінокислотного складу потребам організму в амінокислотах для синтезу білка. Білкові речовини, до складу яких не входить хоча б одна з життєво необхідних амінокислот чи міститься їх у дуже незначній кількості, що не може забезпечити нормальну діяльність організму, належать до неповноцінних. З огляду на це під час визначення харчової цінності молока враховували насамперед, якою мірою кількісне співвідношення незамінних амінокислот, що міститься в ньому, наближається до оптимального, визначеного міжнародною комісією ФАО/ВООЗ, а також сумарне співвідношення незамінних і замінних амінокислот. Об'єкт дослідження - імпульсні електричні поля. Предмет дослідження - амінокислотний склад незбираного молока до та після оброблення імпульсними електричними полями. Оброблення незбираного молока здійснювали на експериментальній установці, що складається з трансформатора, іскрових розрядників, ємнісних нагромаджувачів енергії, системи керування, робочої камери. Встановлено, що під час оброблення незбираного молока сильними імпульсними електричними полями (ІЕП) з напруженостями в діапазоні від 10 до 50 кВ/см за загальної тривалості обробки в стаціонарній робочій камері, враховуючи паузи між імпульсами, до 30 с включно молоко містить усі незамінні амінокислоти. У ході досліджень з'ясовано, що домінуючою амінокислотою є лізин, а лімітуючою - група метеонін + цистин. У результаті порівняння амінокислотного складу досліджуваних зразків з еталонним білком було розраховано коефіцієнт утилітарності, який становить 1,25 і 1,23. Доведено, що обробка ІЕП суттєво не впливає на амінокислотний склад сирого молока, що підлягає обробці. За такої обробки спостерігається незначне зниження вмісту всіх амінокислот, але при цьому його біологічна цінність відповідає медикобіологічним вимогам.
Попередній перегляд:   Завантажити - 367.619 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
11.

Левчук І. В. 
Оцінка залишкового вмісту пестицидів у вовняному жирі при очищенні вовни з використанням високоенергетичної обробки [Електронний ресурс] / І. В. Левчук, В. А. Кіщенко, А. І. Українець, М. І. Осейко, В. М. Пасічний, А. І Маринін // Вісник Херсонського національного технічного університету . - 2016. - № 2. - С. 166-171. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtu_2016_2_28
Попередній перегляд:   Завантажити - 264.231 Kb    Зміст випуску     Цитування
12.

Українець А. І. 
Коагуляційне очищення жомопресової води гелем алюмінію [Електронний ресурс] / А. І. Українець, В. В. Олішевський, Н. М. Пушанко, К. В. Ляпіна, А. І. Маринін // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 5. - С. 237-243. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_5_31
Розглянуто можливість застосування сполук алюмінію в ультрадисперсному стані для коагуляційного очищення жомопресової води в схемі підготовки живильної води для дифузійних установок. Запропоновано спосіб одержання стабільностійкого гелю алюмінію шляхом диспергування інкапсульованого наноалюмінію в системі поліетиленгліколь - вода. Доведено, що у разі використання реагенту на основі гелю алюмінію в жомопресовій воді зменшується вміст білкових і пектинових речовин, відповідно, на 50 і 70 % і збільшується ефект її очищення до 23 %, що відкриває нові підходи у водовикористанні цукрового виробництва.
Попередній перегляд:   Завантажити - 421.421 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
13.

Українець А. І. 
Розроблення способу отримання маффін оздоровчого призначення [Електронний ресурс] / А. І. Українець, Т. Я. Харітон // Харчова промисловість. - 2016. - № 20. - С. 100-106 . - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2016_20_17
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.194 Mb    Зміст випуску     Цитування
14.

Українець А. І. 
Обґрунтування термінів зберігання варених ковбасних виробів з м’ясом курчат бройлерів [Електронний ресурс] / А. І. Українець, В. М. Пасічний, Ю. В. Желуденко, С. П. Задкова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 5. - С. 222-229. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_5_29
Попередній перегляд:   Завантажити - 567.99 Kb    Зміст випуску     Цитування
15.

Святненко Р. С. 
Вплив імпульсного електромагнітного поля на життєздатність Escherichia Coli в модельному розчині води [Електронний ресурс] / Р. С. Святненко, А. І. Маринін, А. І. Українець, О. В. Кочубей–Литвиненко // Науковий вісник Національного університету біоресурсів і природокористування України. Серія : Техніка та енергетика АПК. - 2016. - Вип. 252. - С. 185-191. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvnau_tech_2016_252_29
Попередній перегляд:   Завантажити - 592.928 Kb    Зміст випуску     Цитування
16.

Українець А. І. 
Вплив білоквмісних композицій на основі колагену на якість ковбасніх виробів [Електронний ресурс] / А. І. Українець, В. М. Пасічний, Ю. В. Желуденко, М. М. Полумбрик // Харчова наука і технологія. - 2016. - Т. 10 Вип. 3. - С. 50-55. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2016_10_3_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 393.71 Kb    Зміст випуску     Цитування
17.

Левчук І. В. 
Виявлення фталатів методом хроматомас-спектрометрії – шлях до вирішення еколого-технологічної проблеми олієжирової галузі [Електронний ресурс] / І. В. Левчук, В. А. Кіщенко, А. І. Українець, М. І. Осейко, В. М. Пасічний, А. І. Маринін // Вісник Херсонського національного технічного університету . - 2016. - № 4. - С. 111-114. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtu_2016_4_19
Попередній перегляд:   Завантажити - 348.473 Kb    Зміст випуску     Цитування
18.

Українець А. І. 
Використання білкових наповнювачів у виробництві напівкопчених ковбас [Електронний ресурс] / А. І. Українець, В. М. Пасічний, О. О. Мороз, І. В. Неводюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 226-233. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_29
Комбінування м'яса і тваринних білків з урахуванням принципів харчової комбінаторики розширює можливості для створення якісних продуктів харчування цільового призначення. Повноцінні тваринні білки значно кращі за рослинні за біологічною цінностю. Збільшення частки білка тваринного походження в складі ковбасних виробів надає змогу суттєво підвищити значення вологозв'язуючої здатності. Одержані результати підтверджують ефективність стабілізації функціонально-технологічних показників фаршів і збалансованості амінокислотного складу та рівня доступності протеолітичним ферментам при використанні білкового стабілізатора на основі тваринного яловичого білка "Білкозин" з урахуванням кількісних співвідношень рецептурних складових.
Попередній перегляд:   Завантажити - 366.098 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
19.

Українець А. І. 
Дослідження здатності до протеолізу м’ясних січених напівфабрикатів функціонального призначення [Електронний ресурс] / А. І. Українець, В. М. Пасічний, Д. А. Шведюк, Ю. А. Мацук // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2017. - Т. 19, № 75. - С. 129-133. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2017_19_75_28
Попередній перегляд:   Завантажити - 337.457 Kb    Зміст випуску     Цитування
20.

Фролова Н. Е. 
Узагальнення практичних розробок ідентифікації компонентів джерел аромату [Електронний ресурс] / Н. Е. Фролова, А. І. Українець, І. М. Силка // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 3. - С. 161-171. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_3_21
Представлено аналіз існуючих способів ідентифікації компонентів рослинних джерел аромату та акцентовано увагу на можливостях якісного аналізу газової хроматографії. Об'єкт дослідження - модельна матриця (суміш терпенових вуглеводнів і їх кисневмісних похідних відомого та невідомого складу). Проведено газохроматографічний аналіз модельних матриць на капілярних колонках з нерухомими фазами різної полярності. За результатами досліджень графічно зображено кореляційні залежності типу "відносний сигнал утримування - температура кипіння". Встановлено, що найбільшої точності ідентифікації компонентів джерел аромату вдається досягти при проведенні групової ідентифікації на графіку, що об'єднує залежності відносних сигналів утримування на різних нерухомих фазах конкретно для певної групи компонентів, а саме: терпенів і терпеноїдів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 461.918 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
...
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського