Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Шамро Н$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
|
1. |
Шамро Н. Р. Вплив вітаміну С на активність NO-синтаз та процеси ліпопероксидації за умов блокування ЦОГ-2, iNOS або введення L-аргініну при експериментальному ульцерогенному коліті у щурів [Електронний ресурс] / Н. Р. Шамро, Н. Б. Панасюк, О. Я. Скляров // Медична хімія. - 2011. - Т. 13, № 1. - С. 25-30. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Med_chim_2011_13_1_7
| 2. |
Бухальська С. Теоретичні аспекти реалізації міжпредметної інтеграції в процесі викладання медичної біології у вищих медичних навчальних закладах [Електронний ресурс] / С. Бухальська, Н. Шамро // Нова педагогічна думка. - 2015. - № 1. - С. 92-95. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npd_2015_1_26
| 3. |
Шамро Н. Р. Корекція процесів ліпопероксидації у слизовій оболонці товстої кишки щурів за умов поєднаної дії вітамінів С та Е при стресі [Електронний ресурс] / Н. Р. Шамро, І. Б. Грюк, О. Я. Скляров // Біологія тварин. - 2010. - Т. 12, № 1. - С. 224-228. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/bitv_2010_12_1_38 В експериментах на білих щурах показано, що за умов стресу, викликаного введенням в їх організм адреналіну, відбувається активація процесів ліпопероксидації, вмісту нітроген оксиду та зростання активності супероксиддисмутази (CОД). Самостійна дія вітамінів Е та С призводить до зниження активності процесів ліпопероксидації та вмісту NO у слизовій оболонці товстого кишечнику (СОТК) за умов стресу, при цьому дія вітаміну С є вираженішою. Одноразове введення вітаміну Е на фоні стресу призводило до незначних змін вмісту продуктів тіобарбітурової кислоти (ТБК), зниження вмісту NO та зменшення активності СОД у СОТК. Одноразове введення вітаміну С на фоні стресу мало виражений антиоксидантний вплив, при цьому знижувались процеси ліпопероксидації шляхом зменшення вмісту продуктів ТБК, підвищувалась активність СОД та знижувався вміст NO. Поєднана дія вітамінів Е і С не призводила до посилення гальмування процесів ліпопероксидації та зменшення рівня NO у СОТК, домінував ефект дії вітаміну Е.
|
|
|