![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Наукова періодика України ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Тематичний навігатор ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Авторитетний файл імен осіб
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Ющенко Н$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 50
Представлено документи з 1 до 20
|
| |
1. |
Ющенко Н. С. Фізична реабілітація осіб ІІ періоду зрілого віку з анкілозуючим спондилоартритом на санаторно-курортному етапі лікування [Електронний ресурс] / Н. С. Ющенко, Т. Є. Одинець // Науковий часопис [Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова]. Серія 15 : Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт). - 2014. - Вип. 3. - С. 128-132. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nchnpu_015_2014_3_24
| 2. |
Ющенко Н. П. Стимулювання науково-дослідної роботи учнів: психолого-педагогічний аспект [Електронний ресурс] / Н. П. Ющенко // Педагогіка та психологія. - 2014. - Вип. 46. - С. 18-25. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/znpkhnpu_ped_2014_46_5
| 3. |
Ющенко Н. Л. Організація оперативного обліку персональних досягнень працівників за допомогою комп’ютерної інформаційної системи як дієвий засіб стимулювання трудової діяльності [Електронний ресурс] / Н. Л. Ющенко // Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія : Економічні науки. - 2013. - № 3. - С. 185-192. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vcndtue_2013_3_28
| 4. |
Ющенко Н. Л. Формування трудового потенціалу Чернігівського регіону: проблема негативного впливу природного зменшення населення [Електронний ресурс] / Н. Л. Ющенко, А. М. Позднякова // Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія : Економічні науки. - 2013. - № 4. - С. 269-280. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vcndtue_2013_4_38
| 5. |
Ющенко Н. П. Особливості організації науково-дослідної роботи учнів сільської школи [Електронний ресурс] / Н. П. Ющенко // Педагогіка формування творчої особистості у вищій і загальноосвітній школах. - 2014. - Вип. 38. - С. 371-376. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pfto_2014_38_53
| 6. |
Ющенко Н. М. Наукове обґрунтування використання купажів рослинних олій у технології продуктів молоковмісних сирних [Електронний ресурс] / Н. М. Ющенко, І. Г. Радзієвська, О. М. Білоцерківець, С. О. Романова // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2015. - Т. 17, № 1(4). - С. 150-156. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2015_17_1(4)__30
| 7. |
Ющенко Н. Л. Моделі і програмні продукти розв’язування проблем беззбитковості діяльності [Електронний ресурс] / Н. Л. Ющенко, І. П. Куслій // Науковий вісник Полісся. - 2015. - Вип. 4. - С. 76-86. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvp_2015_4_14 У зв'язку з прискореним запровадженням суб'єктами господарювання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій і рішень щодо створення інформаційних ресурсів і практичного застосування електронних технологій з метою підвищення їх конкурентних переваг, розглянуто 3 основні моделі беззбитковості: економічну, бухгалтерську, математичну. Увагу приділено математичному моделюванню точки беззбитковості за одно- й багатопродуктового виробництва. Систематизовано та проаналізовано функціональні можливості й обмеження поширених на ринку комп'ютерних програм для підтримки прийняття рішень під час вирішення задач беззбитковості діяльності.
| 8. |
Ющенко Н. М. Обґрунтування вибору компонентів композицій натуральних прянощів для кисломолочних паст [Електронний ресурс] / Н. М. Ющенко, І. М. Миколів, У. Г. Кузьмик // Харчова промисловість. - 2015. - № 18. - С. 19-26. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2015_18_6
| 9. |
Ющенко Н. Л. Моделі і методи аналізу вигід і витрат у прийнятті рішень [Електронний ресурс] / Н. Л. Ющенко, А. М. Міщенко // Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. - 2016. - № 2(1). - С. 97-104. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vchnu_ekon_2016_2(1)__20
| 10. |
Ющенко Н. Л. Математичні моделі визначення резерву часу для збалансованого розподілу трудових, матеріальних і фінансових ресурсів при модернізації комунальної теплоенергетики України [Електронний ресурс] / Н. Л. Ющенко // Науковий вісник Полісся. - 2016. - Вип. 2. - С. 16-25. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvp_2016_2_4 У зв'язку з необхідністю розв'язання завдань енергозабезпечення (де головним є безперебійність енергопостачання та надання якісної енергії й послуг), енергодоступності (за ціною та енергоощадністю) та енергоприйнятності (за мінімальним впливом на навколишнє середовище і пом'якшення змін клімату) у світлі проголошення світовою спільнотою енергетичної стратегії XXI ст., мета роботи - адаптація ефективних методів аналізу для прийняття рішень щодо модернізації комунальної теплоенергетики в Україні та виконується систематизація та порівняльний аналіз існуючих у теорії планування та управління мережами математичних моделей визначення резерву часу, за допомогою яких можна раціонально та збалансовано розподіляти трудові, матеріальні та фінансові ресурси по кожному виду взаємопов'язаних робіт, виконання яких вимагає дотримання певної технологічній послідовності.
| 11. |
Ющенко Н. Порівняльний аналіз програмних продуктів, що реалізовують моделі і методи управління постачанням та матеріальними запасами [Електронний ресурс] / Н. Ющенко, М. Ворох // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2016. - № 1. - С. 74-87. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ppeu_2016_1_12 У зв'язку з прискореним запровадженням суб'єктами господарювання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій та рішень щодо створення інформаційних ресурсів і практичного застосування електронних технологій з метою підвищення їх конкурентних переваг узагальнено основні чинники, що впливають на обсяги утворення запасів, систематизовано види запасів матеріальних ресурсів, витрати, пов'язані з управлінням ними, основні типи економіко-математичних моделей регулювання запасів та комп'ютерні програми, доступні на ринку України, що реалізовують моделі та методи управління постачанням та запасами матеріальних ресурсів, а також здійснено порівняльну характеристику функціональних можливостей програмних продуктів.
| 12. |
Ющенко Н. Л. Про статистику як узагальнюючий облік [Електронний ресурс] / Н. Л. Ющенко // Прикладна статистика: проблеми теорії та практики. - 2015. - Вип. 16. - С. 112-130. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pspttp_2015_16_14
| 13. |
Ющенко Н. Порівняльна характеристика методологічних підходів до проведення аналізу фінансового стану підприємства [Електронний ресурс] / Н. Ющенко // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2016. - № 2. - С. 346-356. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ppeu_2016_2_45 Пошук резервів збільшення рентабельності та платоспроможності підприємств, що є метою діагностики фінансового стану, сприяє забезпеченню їх життєдіяльності та конкурентоспроможності за сучасних умов вираженого дестабілізуючого характеру впливу на економічний стан суб'єктів господарювання постійних змін у зовнішньому середовищі їх функціонування. Систематизовано та проаналізовано підходи до моделювання фінансового стану підприємств і виокремлено адекватні сучасним умовам практичні напрями аналізу фінансового стану вітчизняних підприємств, здатні задовольнити аналітичні потреби менеджерських структур під час ухвалення управлінських рішень.
| 14. |
Ющенко Н. М. Використання молочної сироватки для отримання екстрактів на основі листя стевії [Електронний ресурс] / Н. М. Ющенко, Т. О. Белемець // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2015. - Вип. 2. - С. 214-222. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2015_2_23
| 15. |
Яценко О. В. Дослідження функціонально-технологічних властивостей білково-полісахаридних комплексів та їх використання у технології масляних паст [Електронний ресурс] / О. В. Яценко, Н. М. Ющенко, В. М. Пасічний // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2017. - Т. 19, № 75. - С. 45-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2017_19_75_11
| 16. |
Ющенко Н. М. Визначення технологічних параметрів отримання екстракту сумаху для подальшого використання у технології кисломолочних паст [Електронний ресурс] / Н. М. Ющенко, Т. Л. Грабова, У. Г. Кузьмик, В. М. Пасічний // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 177-182. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_23 Обгрунтовано доцільність використання плодів сумаху (Rhus L.) у технології кисломолочних паст як джерела біологічно активних сполук та з метою формування органолептичних властивостей готових продуктів. Визначено спосіб і технологічні параметри введення плодів сумаху. Встановлено, що сумах доцільно вводити у вигляді екстракту на основі молочної сироватки. Доведено ефективність виготовлення екстракту з використанням роторно-імпульсного екстрактора. Визначено раціональні режими екстрагування за ефективністю вилучення фенольних сполук з Р-вітамінною активністю (загальний вміст по галовій кислоті, рутину, катехіну), таніну температура - 80 - 85 <$E symbol Р>C, тривалість процесу - 10 хвилин. Вміст фенольних сполук у екстракті становив - 107,8 мг/100 г, вміст рутину - 3,4 мг/100 г, катехіну - 1,9 мг/100 г, таніну - 1,4 мг/100 г, що надасть змогу забезпечити добову потребу рутину на 5,7 %, катехінів - на 1,9 %, таніну - на 0,7 %.Обгрунтовано доцільність використання плодів сумаху (Rhus L.) у технології кисломолочних паст як джерела біологічно активних сполук та з метою формування органолептичних властивостей готових продуктів. Як об'єкт дослідження використовували подрібнені плоди сумаху. Визначено спосіб і технологічні параметри введення плодів сумаху. Встановлено, що сумах доцільно вводити у вигляді екстракту на основі молочної сироватки. Доведено ефективність виготовлення екстракту з використанням роторно-імпульсного екстрактору. Визначено раціональні режими екстрагування за ефективністю вилучення фенольних сполук з Р-вітамінною активністю (загальний вміст по галовій кислоті, рутину, катехіну), таніну - температура 80 - 85 <$E symbol Р>C, тривалість процесу - 10 хвилин. Вміст фенольних сполук у екстракті становив - 107,8 мг/100 г, вміст рутину - 3,4 мг/100 г, катехіну - 1,9 мг/100 г, таніну - 1,4 мг/100 г, що надасть змогу забезпечити добову потребу відповідно у рутині - на 5,7 %, кахетині - на 1,9 %, таніні - на 0,7 %.
| 17. |
Ющенко Н. Л. Економіко-математичні моделі формування раціональної структури сільськогосподарських угідь [Електронний ресурс] / Н. Л. Ющенко // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2015. - № 3. - С. 135-146. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ppeu_2015_3_20 Висвітлено питання систематизації факторів впливу на якість земель сільськогосподарського призначення, а також аспекти класифікації економіко-математичних моделей як інструментів прийняття рішень, спрямованих на забезпечення стійкого землекористування в Україні.
| 18. |
Ющенко Н. М. Визначення технологічних параметрів отримання екстракту сумаху для подальшого використання у технології кисломолочних паст [Електронний ресурс] / Н. М. Ющенко, Т. Л. Грабова, У. Г. Кузьмик, В. М. Пасічний // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(1). - С. 242-247. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(1)__30 Обгрунтовано доцільність використання плодів сумаху (Rhus L.) у технології кисломолочних паст як джерела біологічно активних сполук та з метою формування органолептичних властивостей готових продуктів. Визначено спосіб і технологічні параметри введення плодів сумаху. Встановлено, що сумах доцільно вводити у вигляді екстракту на основі молочної сироватки. Доведено ефективність виготовлення екстракту з використанням роторно-імпульсного екстрактора. Визначено раціональні режими екстрагування за ефективністю вилучення фенольних сполук з Р-вітамінною активністю (загальний вміст по галовій кислоті, рутину, катехіну), таніну температура - 80 - 85 <$E symbol Р>C, тривалість процесу - 10 хвилин. Вміст фенольних сполук у екстракті становив - 107,8 мг/100 г, вміст рутину - 3,4 мг/100 г, катехіну - 1,9 мг/100 г, таніну - 1,4 мг/100 г, що надасть змогу забезпечити добову потребу рутину на 5,7 %, катехінів - на 1,9 %, таніну - на 0,7 %.Обгрунтовано доцільність використання плодів сумаху (Rhus L.) у технології кисломолочних паст як джерела біологічно активних сполук та з метою формування органолептичних властивостей готових продуктів. Як об'єкт дослідження використовували подрібнені плоди сумаху. Визначено спосіб і технологічні параметри введення плодів сумаху. Встановлено, що сумах доцільно вводити у вигляді екстракту на основі молочної сироватки. Доведено ефективність виготовлення екстракту з використанням роторно-імпульсного екстрактору. Визначено раціональні режими екстрагування за ефективністю вилучення фенольних сполук з Р-вітамінною активністю (загальний вміст по галовій кислоті, рутину, катехіну), таніну - температура 80 - 85 <$E symbol Р>C, тривалість процесу - 10 хвилин. Вміст фенольних сполук у екстракті становив - 107,8 мг/100 г, вміст рутину - 3,4 мг/100 г, катехіну - 1,9 мг/100 г, таніну - 1,4 мг/100 г, що надасть змогу забезпечити добову потребу відповідно у рутині - на 5,7 %, кахетині - на 1,9 %, таніні - на 0,7 %.
| 19. |
Кузьмик У. Г. Визначення вмісту біологічно активних речовин у розроблених композиціях прянощів [Електронний ресурс] / У. Г. Кузьмик, Н. М. Ющенко, В. М. Пасічний, І. М. Миколів // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 90-93. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(2)__13 Обгрунтовано доцільність використання композицій прянощів у технології паст кисломолочних. Визначено, що розроблені композиції прянощів характеризуються високим вмістом біологічно активних речовин: фенольних сполук - 42,4 - 223,4 мг/100 г, у тому числі рутину - 2,2 - 3,1 мг/100 г та катехіну - 1,6 - 5,6 мг/100 г, а також таніну - 0,4 - 9,4 мг/100 г. Ступінь забезпечення добової потреби людини біологічно активними речовинами при вживанні кисломолочних паст з композиціями прянощів становить: рутин - до 8,0 %, танін - до 4,7 %, катехін - до 5,6 %.
| 20. |
Гнедіна К. В. Тенденції розвитку альтернативної енергетики в Україні в контексті модернізації енергетичних ринків [Електронний ресурс] / К. В. Гнедіна, Я. В. Петраков, Н. Л. Ющенко // Управління розвитком. - 2017. - № 3-4. - С. 35–47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Uproz_2017_3-4_7
| | |
|
|