Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (19)Автореферати дисертацій (3)Реферативна база даних (40)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Ющенко Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 50
Представлено документи з 1 до 20
...
1.

Ющенко Н. С. 
Фізична реабілітація осіб ІІ періоду зрілого віку з анкілозуючим спондилоартритом на санаторно-курортному етапі лікування [Електронний ресурс] / Н. С. Ющенко, Т. Є. Одинець // Науковий часопис [Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова]. Серія 15 : Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт). - 2014. - Вип. 3. - С. 128-132. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nchnpu_015_2014_3_24
Попередній перегляд:   Завантажити - 303.544 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Ющенко Н. П. 
Стимулювання науково-дослідної роботи учнів: психолого-педагогічний аспект [Електронний ресурс] / Н. П. Ющенко // Педагогіка та психологія. - 2014. - Вип. 46. - С. 18-25. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/znpkhnpu_ped_2014_46_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 512.192 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Ющенко Н. Л. 
Організація оперативного обліку персональних досягнень працівників за допомогою комп’ютерної інформаційної системи як дієвий засіб стимулювання трудової діяльності [Електронний ресурс] / Н. Л. Ющенко // Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія : Економічні науки. - 2013. - № 3. - С. 185-192. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vcndtue_2013_3_28
Попередній перегляд:   Завантажити - 182.319 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Ющенко Н. Л. 
Формування трудового потенціалу Чернігівського регіону: проблема негативного впливу природного зменшення населення [Електронний ресурс] / Н. Л. Ющенко, А. М. Позднякова // Вісник Чернігівського державного технологічного університету. Серія : Економічні науки. - 2013. - № 4. - С. 269-280. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vcndtue_2013_4_38
Попередній перегляд:   Завантажити - 253.324 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Ющенко Н. П. 
Особливості організації науково-дослідної роботи учнів сільської школи [Електронний ресурс] / Н. П. Ющенко // Педагогіка формування творчої особистості у вищій і загальноосвітній школах. - 2014. - Вип. 38. - С. 371-376. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pfto_2014_38_53
Попередній перегляд:   Завантажити - 325.06 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Ющенко Н. М. 
Наукове обґрунтування використання купажів рослинних олій у технології продуктів молоковмісних сирних [Електронний ресурс] / Н. М. Ющенко, І. Г. Радзієвська, О. М. Білоцерківець, С. О. Романова // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. Ґжицького. - 2015. - Т. 17, № 1(4). - С. 150-156. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnu_2015_17_1(4)__30
Попередній перегляд:   Завантажити - 173.661 Kb    Зміст випуску     Цитування
7.

Ющенко Н. Л. 
Моделі і програмні продукти розв’язування проблем беззбитковості діяльності [Електронний ресурс] / Н. Л. Ющенко, І. П. Куслій // Науковий вісник Полісся. - 2015. - Вип. 4. - С. 76-86. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvp_2015_4_14
У зв'язку з прискореним запровадженням суб'єктами господарювання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій і рішень щодо створення інформаційних ресурсів і практичного застосування електронних технологій з метою підвищення їх конкурентних переваг, розглянуто 3 основні моделі беззбитковості: економічну, бухгалтерську, математичну. Увагу приділено математичному моделюванню точки беззбитковості за одно- й багатопродуктового виробництва. Систематизовано та проаналізовано функціональні можливості й обмеження поширених на ринку комп'ютерних програм для підтримки прийняття рішень під час вирішення задач беззбитковості діяльності.
Попередній перегляд:   Завантажити - 563.334 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
8.

Ющенко Н. М. 
Обґрунтування вибору компонентів композицій натуральних прянощів для кисломолочних паст [Електронний ресурс] / Н. М. Ющенко, І. М. Миколів, У. Г. Кузьмик // Харчова промисловість. - 2015. - № 18. - С. 19-26. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2015_18_6
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.391 Mb    Зміст випуску     Цитування
9.

Ющенко Н. Л. 
Моделі і методи аналізу вигід і витрат у прийнятті рішень [Електронний ресурс] / Н. Л. Ющенко, А. М. Міщенко // Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. - 2016. - № 2(1). - С. 97-104. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vchnu_ekon_2016_2(1)__20
Попередній перегляд:   Завантажити - 429.245 Kb    Зміст випуску     Цитування
10.

Ющенко Н. Л. 
Математичні моделі визначення резерву часу для збалансованого розподілу трудових, матеріальних і фінансових ресурсів при модернізації комунальної теплоенергетики України [Електронний ресурс] / Н. Л. Ющенко // Науковий вісник Полісся. - 2016. - Вип. 2. - С. 16-25. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvp_2016_2_4
У зв'язку з необхідністю розв'язання завдань енергозабезпечення (де головним є безперебійність енергопостачання та надання якісної енергії й послуг), енергодоступності (за ціною та енергоощадністю) та енергоприйнятності (за мінімальним впливом на навколишнє середовище і пом'якшення змін клімату) у світлі проголошення світовою спільнотою енергетичної стратегії XXI ст., мета роботи - адаптація ефективних методів аналізу для прийняття рішень щодо модернізації комунальної теплоенергетики в Україні та виконується систематизація та порівняльний аналіз існуючих у теорії планування та управління мережами математичних моделей визначення резерву часу, за допомогою яких можна раціонально та збалансовано розподіляти трудові, матеріальні та фінансові ресурси по кожному виду взаємопов'язаних робіт, виконання яких вимагає дотримання певної технологічній послідовності.
Попередній перегляд:   Завантажити - 413.013 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
11.

Ющенко Н. 
Порівняльний аналіз програмних продуктів, що реалізовують моделі і методи управління постачанням та матеріальними запасами [Електронний ресурс] / Н. Ющенко, М. Ворох // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2016. - № 1. - С. 74-87. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ppeu_2016_1_12
У зв'язку з прискореним запровадженням суб'єктами господарювання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій та рішень щодо створення інформаційних ресурсів і практичного застосування електронних технологій з метою підвищення їх конкурентних переваг узагальнено основні чинники, що впливають на обсяги утворення запасів, систематизовано види запасів матеріальних ресурсів, витрати, пов'язані з управлінням ними, основні типи економіко-математичних моделей регулювання запасів та комп'ютерні програми, доступні на ринку України, що реалізовують моделі та методи управління постачанням та запасами матеріальних ресурсів, а також здійснено порівняльну характеристику функціональних можливостей програмних продуктів.
Попередній перегляд:   Завантажити - 445.705 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
12.

Ющенко Н. Л. 
Про статистику як узагальнюючий облік [Електронний ресурс] / Н. Л. Ющенко // Прикладна статистика: проблеми теорії та практики. - 2015. - Вип. 16. - С. 112-130. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pspttp_2015_16_14
Попередній перегляд:   Завантажити - 3.459 Mb    Зміст випуску     Цитування
13.

Ющенко Н. 
Порівняльна характеристика методологічних підходів до проведення аналізу фінансового стану підприємства [Електронний ресурс] / Н. Ющенко // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2016. - № 2. - С. 346-356. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ppeu_2016_2_45
Пошук резервів збільшення рентабельності та платоспроможності підприємств, що є метою діагностики фінансового стану, сприяє забезпеченню їх життєдіяльності та конкурентоспроможності за сучасних умов вираженого дестабілізуючого характеру впливу на економічний стан суб'єктів господарювання постійних змін у зовнішньому середовищі їх функціонування. Систематизовано та проаналізовано підходи до моделювання фінансового стану підприємств і виокремлено адекватні сучасним умовам практичні напрями аналізу фінансового стану вітчизняних підприємств, здатні задовольнити аналітичні потреби менеджерських структур під час ухвалення управлінських рішень.
Попередній перегляд:   Завантажити - 395.15 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
14.

Ющенко Н. М. 
Використання молочної сироватки для отримання екстрактів на основі листя стевії [Електронний ресурс] / Н. М. Ющенко, Т. О. Белемець // Прогресивні техніка та технології харчових виробництв ресторанного господарства і торгівлі. - 2015. - Вип. 2. - С. 214-222. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pt_2015_2_23
Попередній перегляд:   Завантажити - 717.096 Kb    Зміст випуску     Цитування
15.

Яценко О. В. 
Дослідження функціонально-технологічних властивостей білково-полісахаридних комплексів та їх використання у технології масляних паст [Електронний ресурс] / О. В. Яценко, Н. М. Ющенко, В. М. Пасічний // Науковий вісник Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького. Серія : Харчові технології. - 2017. - Т. 19, № 75. - С. 45-49. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvlnuftech_2017_19_75_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 402.685 Kb    Зміст випуску     Цитування
16.

Ющенко Н. М. 
Визначення технологічних параметрів отримання екстракту сумаху для подальшого використання у технології кисломолочних паст [Електронний ресурс] / Н. М. Ющенко, Т. Л. Грабова, У. Г. Кузьмик, В. М. Пасічний // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 177-182. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_23
Обгрунтовано доцільність використання плодів сумаху (Rhus L.) у технології кисломолочних паст як джерела біологічно активних сполук та з метою формування органолептичних властивостей готових продуктів. Визначено спосіб і технологічні параметри введення плодів сумаху. Встановлено, що сумах доцільно вводити у вигляді екстракту на основі молочної сироватки. Доведено ефективність виготовлення екстракту з використанням роторно-імпульсного екстрактора. Визначено раціональні режими екстрагування за ефективністю вилучення фенольних сполук з Р-вітамінною активністю (загальний вміст по галовій кислоті, рутину, катехіну), таніну температура - 80 - 85 <$E symbol Р>C, тривалість процесу - 10 хвилин. Вміст фенольних сполук у екстракті становив - 107,8 мг/100 г, вміст рутину - 3,4 мг/100 г, катехіну - 1,9 мг/100 г, таніну - 1,4 мг/100 г, що надасть змогу забезпечити добову потребу рутину на 5,7 %, катехінів - на 1,9 %, таніну - на 0,7 %.Обгрунтовано доцільність використання плодів сумаху (Rhus L.) у технології кисломолочних паст як джерела біологічно активних сполук та з метою формування органолептичних властивостей готових продуктів. Як об'єкт дослідження використовували подрібнені плоди сумаху. Визначено спосіб і технологічні параметри введення плодів сумаху. Встановлено, що сумах доцільно вводити у вигляді екстракту на основі молочної сироватки. Доведено ефективність виготовлення екстракту з використанням роторно-імпульсного екстрактору. Визначено раціональні режими екстрагування за ефективністю вилучення фенольних сполук з Р-вітамінною активністю (загальний вміст по галовій кислоті, рутину, катехіну), таніну - температура 80 - 85 <$E symbol Р>C, тривалість процесу - 10 хвилин. Вміст фенольних сполук у екстракті становив - 107,8 мг/100 г, вміст рутину - 3,4 мг/100 г, катехіну - 1,9 мг/100 г, таніну - 1,4 мг/100 г, що надасть змогу забезпечити добову потребу відповідно у рутині - на 5,7 %, кахетині - на 1,9 %, таніні - на 0,7 %.
Попередній перегляд:   Завантажити - 350.837 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
17.

Ющенко Н. Л. 
Економіко-математичні моделі формування раціональної структури сільськогосподарських угідь [Електронний ресурс] / Н. Л. Ющенко // Проблеми і перспективи економіки та управління. - 2015. - № 3. - С. 135-146. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ppeu_2015_3_20
Висвітлено питання систематизації факторів впливу на якість земель сільськогосподарського призначення, а також аспекти класифікації економіко-математичних моделей як інструментів прийняття рішень, спрямованих на забезпечення стійкого землекористування в Україні.
Попередній перегляд:   Завантажити - 391.187 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
18.

Ющенко Н. М. 
Визначення технологічних параметрів отримання екстракту сумаху для подальшого використання у технології кисломолочних паст [Електронний ресурс] / Н. М. Ющенко, Т. Л. Грабова, У. Г. Кузьмик, В. М. Пасічний // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(1). - С. 242-247. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(1)__30
Обгрунтовано доцільність використання плодів сумаху (Rhus L.) у технології кисломолочних паст як джерела біологічно активних сполук та з метою формування органолептичних властивостей готових продуктів. Визначено спосіб і технологічні параметри введення плодів сумаху. Встановлено, що сумах доцільно вводити у вигляді екстракту на основі молочної сироватки. Доведено ефективність виготовлення екстракту з використанням роторно-імпульсного екстрактора. Визначено раціональні режими екстрагування за ефективністю вилучення фенольних сполук з Р-вітамінною активністю (загальний вміст по галовій кислоті, рутину, катехіну), таніну температура - 80 - 85 <$E symbol Р>C, тривалість процесу - 10 хвилин. Вміст фенольних сполук у екстракті становив - 107,8 мг/100 г, вміст рутину - 3,4 мг/100 г, катехіну - 1,9 мг/100 г, таніну - 1,4 мг/100 г, що надасть змогу забезпечити добову потребу рутину на 5,7 %, катехінів - на 1,9 %, таніну - на 0,7 %.Обгрунтовано доцільність використання плодів сумаху (Rhus L.) у технології кисломолочних паст як джерела біологічно активних сполук та з метою формування органолептичних властивостей готових продуктів. Як об'єкт дослідження використовували подрібнені плоди сумаху. Визначено спосіб і технологічні параметри введення плодів сумаху. Встановлено, що сумах доцільно вводити у вигляді екстракту на основі молочної сироватки. Доведено ефективність виготовлення екстракту з використанням роторно-імпульсного екстрактору. Визначено раціональні режими екстрагування за ефективністю вилучення фенольних сполук з Р-вітамінною активністю (загальний вміст по галовій кислоті, рутину, катехіну), таніну - температура 80 - 85 <$E symbol Р>C, тривалість процесу - 10 хвилин. Вміст фенольних сполук у екстракті становив - 107,8 мг/100 г, вміст рутину - 3,4 мг/100 г, катехіну - 1,9 мг/100 г, таніну - 1,4 мг/100 г, що надасть змогу забезпечити добову потребу відповідно у рутині - на 5,7 %, кахетині - на 1,9 %, таніні - на 0,7 %.
Попередній перегляд:   Завантажити - 337.416 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
19.

Кузьмик У. Г. 
Визначення вмісту біологічно активних речовин у розроблених композиціях прянощів [Електронний ресурс] / У. Г. Кузьмик, Н. М. Ющенко, В. М. Пасічний, І. М. Миколів // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 90-93. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(2)__13
Обгрунтовано доцільність використання композицій прянощів у технології паст кисломолочних. Визначено, що розроблені композиції прянощів характеризуються високим вмістом біологічно активних речовин: фенольних сполук - 42,4 - 223,4 мг/100 г, у тому числі рутину - 2,2 - 3,1 мг/100 г та катехіну - 1,6 - 5,6 мг/100 г, а також таніну - 0,4 - 9,4 мг/100 г. Ступінь забезпечення добової потреби людини біологічно активними речовинами при вживанні кисломолочних паст з композиціями прянощів становить: рутин - до 8,0 %, танін - до 4,7 %, катехін - до 5,6 %.
Попередній перегляд:   Завантажити - 346.323 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
20.

Гнедіна К. В. 
Тенденції розвитку альтернативної енергетики в Україні в контексті модернізації енергетичних ринків [Електронний ресурс] / К. В. Гнедіна, Я. В. Петраков, Н. Л. Ющенко // Управління розвитком. - 2017. - № 3-4. - С. 35–47. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Uproz_2017_3-4_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.058 Mb    Зміст випуску     Цитування
...
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського