Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (5)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Romanovska T$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Представлено документи з 1 до 4
1.

Bazhay-Zhezherun S. 
Improving the nutritional value of grains by biological activation [Електронний ресурс] / S. Bazhay-Zhezherun, T. Romanovska, M. Antonіuk // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 3. - С. 476-484. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_3_6
Зернові продукти є джерелом вуглеводів, білків, макро- та мікроелементів, вітамінів, ферментів, харчових волокон, фосфоліпідів. Пророщування зерна - один із методів біологічного активування. Досліджено зерно пшениці, тритикале та голозерного вівса. Білок визначено за допомогою методу Бредфорда, вміст крохмалю - поляриметричного методу. Жир визначено за допомогою методу вичерпного екстрагування хімічно чистим гексаном. Вітаміни B1, B2, B3, B6 визначено флуорометрично. Вітаміни PP і E визначено колориметрично. Визначення вітаміну C проведено за допомогою титрометричного методу. Важливим завданням підготовки сировини для виробництва оздоровчих продуктів є підвищення її харчової та біологічної цінності. Запропоновано режим гідротермічного оброблення зерна за температури 12 - 16 <^>oC. За цих умов відбувається активізація ферментного комплексу, зниження густини зерна та підвищення його питомого об'єму; синтез вітамінів і вітаміноподібних речовин. У процесі біологічного активування зерна підвищується біодоступність білкових речовин, вуглеводів, жиру, що зумовлено їх частковим гідролізом. Досліджено, що вміст клітковини, природного харчового сорбенту в біологічно активованому зерні пшениці, голозерному вівсі та тритикале складає, відповідно, 2,68, 2,34, 2,62 %. Під час запропонованого оброблення зерна пшениці, тритикале та голозерного вівса кількість вітаміну C збільшується більш як у 2 рази. Вміст токоферолів зростає у 10 разів, рутину - у 2,5 - 3 рази. Загальна кількість колонієутворювальних одиниць мезофільних аеробних і факультативно-анаеробних мікроорганізмів у нативних і висушених зразках зерна після гідротермічного оброблення знаходиться у межах норм, встановлених стандартами.
Попередній перегляд:   Завантажити - 443.142 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Oseiko M. 
Functional products and preparations in the systemic concept of health [Електронний ресурс] / M. Oseiko, V. Shevchyk, T. Romanovska // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 4. - С. 661-673. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_4_7
Проведено аналітичні й експериментальні дослідження з наукового обгрунтування функціональних продуктів і препаратів у новій системній концепції здоров'я (СКЗ). Досліджено: ненасичені жирні кислоти, роль холестерину, СКЗ, соняшникову та лляну олії, олійні композиції та продукти, антиокислювальні препарати. Кінетику окиснення олій у процесі температурної обробки характеризували середньою швидкістю зміни їх показників (пероксидних і кислотних чисел). Для оцінки летких сполук використано хроматографічний метод. За результатами дослідження ролі поліненасичених жирних кислот омега-3 та омега-6 у рослинних оліях і функціональних продуктах, а також проблеми холестерину у активній життєдіяльності та здоров'ї людей різних вікових груп запропоновано систему комплоексної терапії індивідуального оздоровлення людей (KTIOL), яка полягає в інтегрованому виборі чинників у індивідуальній профілактиці, лікуванні та реабілітації. Препарат KTIOL-BF (1 %) знижує середню швидкість окиснення соняшникової олії за 150 <^>oC (3 год) у 12,2 разу, за 200 <^>oC (6 год) у 13,6 разу, середня кислотність олії знижується в 9 і 2,2 разу відповідно. За аналогічних умов середня швидкість окиснення льняної олії зменшується в 1,4 і 1,5 разу відповідно. Кислотність олії практично не знижується. Соняшниково-льняна олійна композиція KTIOL-LS2 з 1 % KTIOL-BF за 20 - 25 <^>oC зберігається 6 міс. За компонентним складом майонез без холестерину та лактози на основі цієї відноситься до дієтичної групи. На підставі аналізу газохроматографічних профілей олійної композиції КТІОЛ-ЛС2 висловлено гіпотезу щодо можливого зменшення кількості летких сполук у ній, як за рахунок складу олії, так і за рахунок взаємодії окремих летких інгредієнтів. Зроблено висновки, що спеціальні продукти на основі соняшниково-льняної компзиції KTIOL-LS2 покращують фізіологічний стан людей різних вікових груп щодо виникнення вікозалежних і супутніх патологій.
Попередній перегляд:   Завантажити - 731.095 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Oseiko M. 
Resource saving wool washing technology [Електронний ресурс] / M. Oseiko, T. Romanovska // Ukrainian journal of food science. - 2017. - Vol. 5, Iss. 2. - С. 207-216. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ujfs_2017_5_2_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 474.735 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Romanovska T. 
Aspects of wet wool cleaning [Електронний ресурс] / T. Romanovska, M. Oseiko // Ukrainian journal of food science. - 2017. - Vol. 5, Iss. 1. - С. 25-31. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ujfs_2017_5_1_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 459.868 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського