![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Книжкові видання та компакт-диски ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Журнали та продовжувані видання ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Автореферати дисертацій ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Реферативна база даних ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Наукова періодика України ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Тематичний навігатор ![](/irbis_nbuv/images/db_navy.gif) Авторитетний файл імен осіб
![Mozilla Firefox](../../ico/mf.png) |
Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер "Mozilla Firefox" |
|
|
Повнотекстовий пошук
Пошуковий запит: (<.>A=Sashnova M$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 3
Представлено документи з 1 до 3
|
1. |
Sashnova M. Improving the quality of the technological process of packaging shape formation based on the information structure of an automated system [Електронний ресурс] / M. Sashnova, A. Zahorulko, T. Savchenko, S. Gakhovіch, I. Parkhomenko, D. Pankov // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2020. - № 3(2). - С. 28-36. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2020_3(2)__4 На базі інформаційної структури автоматизованої системи моніторингу якості розроблено систему аналізу інформації про якість формоутворення ПЕТ-тари з можливістю статистичного управління технологічним процесом за допомогою контрольних карт Шухарта (ККШ). Зокрема, це було здійснено на прикладі запропонованого способу оцінювання якості готових ПЕТ-пляшок за товщиною їх стінки. Отримання високоякісної ПЕТ-тари безпосередньо залежить від ступеня досконалості всіх технологічних стадій, обумовлюючи необхідність створення ефективної системи контролю та управління технологічним процесом формоутворення пляшок із поліетилентерефталату. Аналіз інформації про якість формоутворення ПЕТ-тари на основі моніторингу інформаційної структури автоматизованої системи надасть можливість забезпечити оперативне коригування параметрами формоутворення з мінімізованим відсотком браку за рахунок організації вибіркового контролю виготовленої продукції. Використання статистичних методів контролю на базі ККШ забезпечить розробку оригінальних алгоритмів моніторингу якості формоутворення, спрямованих на відстеження порушень технологічних параметрів і створення рекомендацій для підвищення якості процесу та ресурсоефективності. Для статистичної оцінки причинно-наслідкових зв'язків між основними технологічними параметрами та показниками якості продукції застосовується алгоритм моніторингу якості формоутворення ПЕТ-тари. Це надає можливість забезпечити мінімальний рівень дефектності пляшок за умов застосування розробленої ККШ. Запропоновано нечітку когнітивну карту для визначення попереджувально-коригувальних дій, спрямованих на усунення основних причин виникнення дефекту у процесі формоутворення пляшок з урахуванням взаємозв'язків чинників та їх наслідків на отримувану якість процесу.
| 2. |
Zahorulko An. Improvement of the continuous "pipe in pipe" pasteurization unit [Електронний ресурс] / An. Zahorulko, A. Zagorulko, M. Yancheva, O. Dromenko, M. Sashnova, K. Petrova, L. Polozhyshnikova, N. Budnyk // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2020. - № 4(11). - С. 70-75. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2020_4(11)__10 Запропоновані інженерно-технологічні рішення спрямовані на вдосконалення безперервної пастеризаційної установки "труба в трубі" (ПУТвТ), оскільки при переробці молочної сировини саме пастеризація значною мірою впливає на якість готового продукту, а більшість обладнання має непрямий спосіб теплопідведення. Використання різноманітних теплоносіїв пов'язані зі складністю експлуатаційного характеру, наявністю додаткових витрат на їх нагрівання, транспортування, автоматизацію та стабілізацію температурного поля при обробці сировини. В результаті вдосконалення пастеризатора досягається зменшення в 6 разів питомої металоємністі апарату в порівнянні з базовою конструкцією (26 кг/м<^>2, відповідно до 160 кг/м<^>2). Тривалість підігрівання та пастеризації питного молока за температури 73 - 77 <^>oC за витримки 15 - 20 с становить - 27,5 с, що у 1,8 разу є меншим. Забезпечується зменшення витрати теплоти на нагрівання апарата, яке становить - 1372,8 кДж (ПУТвТ), у порівнянні з витратами в базовому пастеризаторі - 8448 кДж. Встановлено рівномірність нагрівання потоку у разі змінення швидкості від 0,03 до 0,40 м/с для різних способів теплопідведення - за умови <$E nu~=~0,4> м/с забезпечується перепад температури: за внутрішнього нагрівання - 1,4 <^>oC; в базовій конструкції з зовнішнім нагрівом гарячим теплоносієм - 2,7 <^>oC та у запропонованому ПУТвТ із двостороннім обігрівом - 0,5 <^>oC. Проведене порівняння способів теплопідведення підтверджує тепломасообмінну ефективність обробки сировини в ПУТвТ при забезпеченні мінімального перепаду температури. Вдосконалена безперервна пастеризаційна установки "труба в трубі" на основі двостороннього нагрівання ГПРЕнВТ характеризується ресурсоефективністю та може бути використана як підігрівач харчової сировини в температурному діапазоні 15 - 110 <^>oC.
| 3. |
Zahorulko A. Improving a tempering machine for confectionery masses [Електронний ресурс] / A. Zahorulko, A. Zagorulko, K. Kasabova, B. Liashenko, A. Postadzhiev, M. Sashnova // Eastern-European journal of enterprise technologies. - 2022. - № 2(11). - С. 6-11. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2022_2(11)__3 This paper reports the improved model of a tempering machine for heating the formulation mixture of marshmallow, characterized by heat supply to the working tank through the replacement of a steam jacket with heating by a film resistive electric heater of radiative type (FREhRT). The surface of the heat exchange of the device was increased by heating the stirrer with FREhRT; secondary energy (30 - 85 <^>oC) was used by converting it by Peltier elements for the autonomous operation of superchargers for cooling the engine compartment. The proposed solution will lead to an increase in the efficiency of the device, which is explained by a decrease in its specific metal consumption through the use of FREhRT. A reduction in the duration of heating (75 <^>oC) a marshmallow formulation mixture was experimentally established: in the examined model, 530 s, compared with the analog, 645 s. That confirmed the reduction in heating time to the set temperature by 21,7 % compared to the MT-250 basic design. The calculations have established a decrease, by 13 %, in the specific energy consumption for heating the volume of a unit of product when using the improved structure, 205,7 kJ/kg, when using the basic one - 232,1 kJ/kg. The increase in the efficiency of the proposed structure is explained by a decrease in the specific metal consumption of the device from 474 kg/m<^>2 in the base apparatus to 273 kg/m<^>2 in the improved one. The study results confirm the increase in the resource efficiency of the improved tempering machine, which is achieved by eliminating the steam jacket; increasing the heat exchange surface by heating the stirrer. The heat transfer by FREhRT simplifies the operational performance of the temperature stabilization system in a working tank. The reported results could prove useful when designing thermal devices with electric heat supply under the conditions of using secondary energy, which is relevant for ensuring resource efficiency.
|
|
|