Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (10)Журнали та продовжувані видання (2)Реферативна база даних (27)Авторитетний файл імен осіб (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Коптюх Л$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 12
Представлено документи з 1 до 12
1.

Глушкова Т. Г. 
Інновації у виготовленні паперу для друку [Електронний ресурс] / Т. Г. Глушкова, Л. А. Коптюх // Товарознавство та інновації. - 2012. - Вип. 4. - С. 24-30. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tti_2012_4_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 409.244 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Глушкова Т. 
Оцінка структурно-фізичних властивостей паперу для друку [Електронний ресурс] / Т. Глушкова, Л. Коптюх // Товари і ринки. - 2010. - № 2. - С. 137-145. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2010_2_24
Попередній перегляд:   Завантажити - 487.099 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Глушкова Т. Г. 
Дослідження друкарських властивостей офсетного паперу зменшеної маси [Електронний ресурс] / Т. Г. Глушкова, Л. А. Коптюх // Наукові записки [Української академії друкарства]. - 2010. - № 1. - С. 173-179. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Nz_2010_1_23
Наведено результати дослідження друкарських властивостей офсетного паперу зменшеної маси та його оцінювання у порівнянні з папером серійного виробництва.Наведено результати дослідження друкарських властивостей офсетного паперу зменшеної маси та його оцінювання у порівнянні з папером серійного виробництва.
Попередній перегляд:   Завантажити - 219.258 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Андрієвська Л. В. 
Поліпшення властивостей паперу для виробів санітарно-гігієнічного призначення [Електронний ресурс] / Л. В. Андрієвська, Т. Г. Глушкова, Л. А. Коптюх, К. В. Мостика // Вісник Черкаського державного технологічного університету. Серія : Технічні науки. - 2015. - № 2. - С. 141-146. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vchdtu_2015_2_24
Попередній перегляд:   Завантажити - 322.011 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Андрієвська Л. 
Евкаліптова целюлоза як альтернативна сировина у виробництві паперу [Електронний ресурс] / Л. Андрієвська, Т. Глушкова, Л. Коптюх // Товари і ринки. - 2015. - № 1. - С. 142–148. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2015_1_17
Наведено результати досліджень, які визначають переваги використання евкаліптової целюлози в паперовому виробництві. Доведено ефективність і доцільність застосування евкаліптової целюлози в композиції паперової маси та її вплив на поліпшення споживчих властивостей паперу для виробів санітарно-гігієнічного призначення.
Попередній перегляд:   Завантажити - 937.079 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Мостика К. 
Дослідження властивостей жиронепроникного пакувального паперу [Електронний ресурс] / К. Мостика, В. Осика, Л. Коптюх // Товари і ринки. - 2015. - № 2. - С. 98–105. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2015_2_13
Наведено результати досліджень властивостей пакувального паперу різного складу за показниками анізотропії та жиропроникності. Установлено перспективні напрями його застосування.
Попередній перегляд:   Завантажити - 627.391 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
7.

Мостика К. В. 
Аналіз вимог до паперу для упакування харчових продуктів [Електронний ресурс] / К. В. Мостика, Л. А. Коптюх, В. А. Осика // Технологический аудит и резервы производства. - 2015. - № 6(4). - С. 29-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2015_6(4)__7
Попередній перегляд:   Завантажити - 240.979 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Андрієвська Л. В. 
Підвищення вологоміцності паперу шляхом використання поліамідної смоли [Електронний ресурс] / Л. В. Андрієвська, Т. Г. Глушкова, Л. А. Коптюх, С. С. Стретович // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2016. - № 1(5). - С. 31-38. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2016_1(5)__5
Розглянуто способи підвищення міцності паперу для виробів санітарно-гігієнічного призначення у сухому та вологому станах. Здійснено вибір ефективних хімічних реагентів, що поліпшують споживні властивості паперу, зокрема вологоміцність і міцність у сухому стані. Визначено оптимальний вміст у композиції паперу хімічних реагентів для підвищення міцності у сухому та вологому станах.
Попередній перегляд:   Завантажити - 216.891 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
9.

Осика В. 
Паперотвірні властивості целюлози різних видів та ступенів помелу [Електронний ресурс] / В. Осика, Л. Коптюх, В. Комаха, О. Шульга, К. Мостика // Технічні науки та технології. - 2019. - № 1. - С. 227-234. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2019_1_25
Існує значна кількість схем розмелювання целюлози, що впливає на властивості паперу. У будь-якому випадку характер і ступінь оброблення волокон у процесі розмелювання визначається насамперед їхньою зовнішньою поверхнею, а саме розмірами, морфологічною будовою та структурою волокна, а також його пластичністю та хімічною активністю. У виробничих умовах основні властивості паперової маси оцінюють з огляду на непрямі визначення її якості, а саме показника ступеня помелу та середньої довжини волокна. Розглянуто останні публікації щодо можливості одержання паперу із заданими властивостями шляхом розроблення целюлозних волокон на етапі розмелювання. Дослідження паперотвірних властивостей целюлозного волокна різного походження в достатньо широкому діапазоні ступеня помелу являє собою актуальний науковий та практичний інтерес для прогнозування властивостей паперу із заданим комплексом споживних властивостей. Мета дослідження - встановлення залежностей між ступенем фібрилювання й укороченням целюлозного волокна та властивостями паперу, одержаного з нього. Для встановлення залежностей було досліджено різні зразки паперу, що виготовлений із різних видів целюлози хвойної та листяної деревини за різних ступенів помелу. Висновки відповідно до статті. Результати досліджень дозволяють констатувати, що оптимальний ступінь помелу целюлозних волокон знаходиться в діапазоні 55 - 65<$E symbol Р> ШР. При цьому значну відмінність у показниках механічної міцності та повітропроникності паперу, виготовленого із різних видів целюлози, можна пояснити різною їхньою здатністю до розмелювання, тобто здатністю до укорочення волокна та його фібрилювання.Існує значна кількість схем розмелювання целюлози, що впливає на властивості паперу. У будь-якому випадку характер і ступінь оброблення волокон у процесі розмелювання визначається насамперед їхньою зовнішньою поверхнею, а саме розмірами, морфологічною будовою та структурою волокна, а також його пластичністю та хімічною активністю. У виробничих умовах основні властивості паперової маси оцінюють з огляду на непрямі визначення її якості, а саме показника ступеня помелу та середньої довжини волокна. Розглянуто останні публікації щодо можливості одержання паперу із заданими властивостями шляхом розроблення целюлозних волокон на етапі розмелювання. Дослідження паперотвірних властивостей целюлозного волокна різного походження в достатньо широкому діапазоні ступеня помелу являє собою актуальний науковий та практичний інтерес для прогнозування властивостей паперу із заданим комплексом споживних властивостей. Мета дослідження - встановлення залежностей між ступенем фібрилювання й укороченням целюлозного волокна та властивостями паперу, одержаного з нього. Для встановлення залежностей було досліджено різні зразки паперу, що виготовлений із різних видів целюлози хвойної та листяної деревини за різних ступенів помелу. Висновки відповідно до статті. Результати досліджень дозволяють констатувати, що оптимальний ступінь помелу целюлозних волокон знаходиться в діапазоні 55 - 65<$E symbol Р> ШР. При цьому значну відмінність у показниках механічної міцності та повітропроникності паперу, виготовленого із різних видів целюлози, можна пояснити різною їхньою здатністю до розмелювання, тобто здатністю до укорочення волокна та його фібрилювання.
Попередній перегляд:   Завантажити - 779.873 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
10.

Осика В. А. 
Формування якості паперу-основи для вологоміцного та водонепроникного пакувального матеріалу [Електронний ресурс] / В. А. Осика, Л. А. Коптюх, В. О. Комаха, О. С. Шульга // Вісник Львівського торговельно-економічного університету. Технічні науки. - 2019. - Вип. 22. - С. 11-16. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vlteu_2019_22_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 654.711 Kb    Зміст випуску     Цитування
11.

Осика В. А. 
Формування якості паперу-основи для виготовлення водожиронепроникних пакувальних матеріалів [Електронний ресурс] / В. А. Осика, Л. А. Коптюх, В. О. Комаха, О. С. Шульга // Вісник Черкаського державного технологічного університету. Серія : Технічні науки. - 2019. - № 3. - С. 76-82. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vchdtu_2019_3_12
Попередній перегляд:   Завантажити - 504.121 Kb    Зміст випуску     Цитування
12.

Осика В. 
Характеристика мікроструктури та властивостей паперу різної щільності [Електронний ресурс] / В. Осика, Л. Коптюх, В. Комаха, О. Шульга // Технічні науки та технології. - 2019. - № 3. - С. 267-274. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tnt_2019_3_34
Властивості паперу обумовлені багатьма чинниками, зокрема композицією волокнистих напівфабрикатів, характером помелу волокнистих матеріалів, введенням в паперову масу наповнювачів та модифікуючих добавок, режимом відливу та сушіння тощо. Серед технологічних факторів, що мають найбільший вплив на властивості паперу, чільне місце посідають операції каландрування та остаточної обробки, під час яких у значних інтервалах можна змінювати щільність паперового полотна. Для отримання паперу із заданими властивостями проводять його ущільнення на суперкаландрі. При цьому додаткове ущільнення композиції паперу також сприяє підвищенню непроникності за рахунок зміни характеру розподілу й ущільнення целюлозних волокон та загальної кількості пор у його структурі. Розглянуто останні публікації щодо можливості отримання паперу із заданими властивостями шляхом керованої зміни мікроструктури паперового полотна у процесі каландрування. Дослідження властивостей паперу, що піддається ущільненню до різного ступеня у процесі виготовлення, за інших рівних умов, має актуальний науковий та практичний інтерес, зокрема, для виготовлення матеріалів із заданим комплексом споживних властивостей. Мета дослідження - у виявленні особливостей мікроструктури паперу різної щільності, виготовленого за інших рівних умов, та встановленні впливу ступеня ущільнення паперу в процесі виготовлення на його властивості. Проведено порівняльні дослідження структурних характеристик паперу для вологоміцного водо- та жиронепроникного пакувального матеріалу, виготовленого із сульфатної целюлози розмеленої до ступеня 75 ШР із різним ступенем ущільнення. Досліджено чотири зразки паперу різної маси квадратного метра площі та щільності. Охарактеризовано їх мікроструктуру та абсорбційні, бар'єрні та міцнісні властивості. Висновки: експериментальним шляхом встановлено оптимальний рівень щільності - 0,75 - 0,85 г/см<^>3. Білена та небілена сульфатна целюлоза із хвойних порід деревини визначена як найбільш придатна для одержання паперу-основи, що може використовуватись для виробництва паперових пакувальних матеріалів із заданими властивостями для волого- і жировмісної продукції.Властивості паперу обумовлені багатьма чинниками, зокрема композицією волокнистих напівфабрикатів, характером помелу волокнистих матеріалів, введенням в паперову масу наповнювачів та модифікуючих добавок, режимом відливу та сушіння тощо. Серед технологічних факторів, що мають найбільший вплив на властивості паперу, чільне місце посідають операції каландрування та остаточної обробки, під час яких у значних інтервалах можна змінювати щільність паперового полотна. Для отримання паперу із заданими властивостями проводять його ущільнення на суперкаландрі. При цьому додаткове ущільнення композиції паперу також сприяє підвищенню непроникності за рахунок зміни характеру розподілу й ущільнення целюлозних волокон та загальної кількості пор у його структурі. Розглянуто останні публікації щодо можливості отримання паперу із заданими властивостями шляхом керованої зміни мікроструктури паперового полотна у процесі каландрування. Дослідження властивостей паперу, що піддається ущільненню до різного ступеня у процесі виготовлення, за інших рівних умов, має актуальний науковий та практичний інтерес, зокрема, для виготовлення матеріалів із заданим комплексом споживних властивостей. Мета дослідження - у виявленні особливостей мікроструктури паперу різної щільності, виготовленого за інших рівних умов, та встановленні впливу ступеня ущільнення паперу в процесі виготовлення на його властивості. Проведено порівняльні дослідження структурних характеристик паперу для вологоміцного водо- та жиронепроникного пакувального матеріалу, виготовленого із сульфатної целюлози розмеленої до ступеня 75 ШР із різним ступенем ущільнення. Досліджено чотири зразки паперу різної маси квадратного метра площі та щільності. Охарактеризовано їх мікроструктуру та абсорбційні, бар'єрні та міцнісні властивості. Висновки: експериментальним шляхом встановлено оптимальний рівень щільності - 0,75 - 0,85 г/см<^>3. Білена та небілена сульфатна целюлоза із хвойних порід деревини визначена як найбільш придатна для одержання паперу-основи, що може використовуватись для виробництва паперових пакувальних матеріалів із заданими властивостями для волого- і жировмісної продукції.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.7 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського