Пошуковий запит: (<.>A=Синиця О$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 11
Представлено документи з 1 до 11
|
1. |
Синиця О. В. Пережите дитиною насильство як проблема дослідження вікової та практичної психології [Електронний ресурс] / О. В. Синиця // Міжнародний науковий форум: соціологія, психологія, педагогіка, менеджмент. - 2011. - Вип. 5. - С. 117-124. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mnf_2011_5_15
|
2. |
Синиця О. С. Концепція енергоресурсного самозабезпечення як основа конкурентоздатного сільського господарства [Електронний ресурс] / О. С. Синиця // Сталий розвиток економіки. - 2013. - № 4. - С. 80-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/sre_2013_4_19
|
3. |
Шелудько Р. М. Характеристика енергетичного забезпечення сільськогосподарських підприємств Запорізької області [Електронний ресурс] / Р. М. Шелудько, О. С. Синиця // Бізнес Інформ. - 2015. - № 1. - С. 183-189. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2015_1_30 У ході аналізу ключових параметрів системи енергетичного забезпечення сільськогосподарських підприємств встановлено низку специфічних рис галузевого енергоспоживання, що мають різне походження, інтенсивність, тип дії і, відповідно, зумовлюють потребу аграрного виробництва в енергетичних ресурсах. Виходячи зі структури енергетичних потужностей сільськогосподарських підприємств, підтверджено мобільний характер сільськогосподарського виробництва. Виявлено процес якісного оновлення тракторного парку агроформувань регіону у вигляді зростання середньої потужності тракторного двигуна. Проаналізовано структуру паливно-енергетичних ресурсів (ПЕР) і виявлено тенденції їх споживання. Встановлено, що основу паливно-енергетичного балансу сільськогосподарських підприємств Запорізької області становлять газойлі. Враховуючи зростання споживання дизпалива, виявлено закономірне заміщення моторних бензинів, спричинене оновленням вантажного автопарку підприємств. Доведено ключову роль сільського господарства в енергетичному балансі регіону за окремими видами енергоносіїв. Зазначено, що основною відмінністю сільськогосподарських підприємств Запорізької області від загальноукраїнських є низька частка природного газу в структурі спожитих ПЕР. Встановлено зростання ефективності та зниження інтенсивності енерговикористання у сільськогосподарських підприємствах регіону.
|
4. |
Єфіменко В. І. Оптимізація структури кредитного потенціалу банківської системи України [Електронний ресурс] / В. І. Єфіменко, М. В. Гончар, О. О. Синиця // Моделювання регіональної економіки. - 2012. - № 2. - С. 137-142. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Modre_2012_2_17
|
5. |
Палій А. П. Санітарна обробка доїльно-молочного обладнання [Електронний ресурс] / А. П. Палій, А. П. Палій, О. В. Синиця // Вісник Харківського національного технічного університету сільського господарства імені Петра Василенка. - 2016. - Вип. 170. - С. 51-55. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtusg_2016_170_10 Наведено загальні принципи санітарної обробки доїльно-молочного обладнання сучасними препаратами. Представлено основні характеристики деяких груп хімічних речовин, перспективи застосування їх на практиці.
|
6. |
Синиця О. С. Кластеризація в аграрній енергетиці як інструмент побудови самодостатніх та конкурентоспроможних агроформувань [Електронний ресурс] / О. С. Синиця. // Ефективна економіка. - 2014. - № 10. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/efek_2014_10_30
|
7. |
Синиця О. С. Місце та перспективи аграрної енергетики в структурі конкурентного потенціалу сільського господарства [Електронний ресурс] / О. С. Синиця // Вісник Хмельницького національного університету. Економічні науки. - 2014. - № 2(1). - С. 78-87. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vchnu_ekon_2014_2(1)__16
|
8. |
Синиця О. С. Комплексне вирішення енергетичних проблем сільськогосподарських підприємств [Електронний ресурс] / О. С. Синиця // Вісник ХНАУ. Серія : Економічні науки. - 2015. - № 1. - С. 237-247. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhnau_ekon_2015_1_36
|
9. |
Козій Н. С. Інфраструктура фінансового ринку України в умовах цифрової економіки [Електронний ресурс] / Н. С. Козій, О. О. Синиця // Економічний простір. - 2020. - № 154. - С. 156-160. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ecpros_2020_154_31
|
10. |
Синиця О. В. Вплив режимів низькотемпературного оброблення на якість і безпеку м'яса свинини [Електронний ресурс] / О. В. Синиця, Л. Г. Віннікова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2021. - Т. 27, № 4. - С. 187-198. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2021_27_4_19 Традиційні режими температурного оброблення, що використовуються на сучасних м'ясопереробних підприємствах, розроблені з запасом мікробіологічної міцності, що пояснюється необхідністю гарантованого знищення небажаних мікроорганізмів. Водночас відомий згубний вплив високих температур на поживні та сенсорні властивості м'ясного продукту (МП). Розглянуто важливе питання мікробіологічної безпеки МП, оброблених за м'яких температурних режимів. Розкрито динаміку денатураційних змін білків м'язової тканин, викликаних різними змінами температурами. Увагу приділено останнім дослідженням впливу низькотемпературного тривалого оброблення на структурно-механічні та сенсорні властивості м'ясної системи. Наведено експериментальні дослідження впливу низькотемпературного оброблення на якісні характеристики та мікробіологічну безпечність м'яса свинини. Температурне оброблення проводилось у діапазоні температур 55 - 61 <^>oC із експозицією до 4 год. Визначено вплив температури та часу оброблення на ступінь денатурації м'язових білків, втрату маси м'яса, інактивації необхідної кількості мікроорганізмів і досягнення стану кулінарної готовності. Аналіз результатів ступеня денатурації білків і втрат маси показав, що температура більшою мірою впливає на деструктивні зміни у м'ясній системі, ніж тривалість. Втрати маси м'яса стрімко зростають під час нагріву до температури в центрі продукту 61 <^>oC. Для досягнення мікробіологічної безпеки достатнім є оброблення за температури 60 <^>oC із часом експозиції 1 год. Оброблення за 55 - 57 <^>oC не викликає необхідної інактивації мікроорганізмів навіть через 4 год. Експозиція протягом години за температур 60 - 61 <^>oC призводить до необхідного рівня залишкової активності кислої фосфатази. На підставі проведених досліджень визначено, що раціональними параметрами є оброблення протягом 1 год за температури в центрі продукту 60 <^>oC.
|
11. |
Синиця О. П. Концертно-виконавська й педагогічна діяльність піаністки Ведди Розен [Електронний ресурс] / О. П. Синиця // Література та культура Полісся. Серія : Філологічні науки. - 2021. - Вип. 102. - С. 63-72. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ltkpfil_2021_102_7
|