Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (9)Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>T=Богатство$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 5
Представлено документи з 1 до 5
1.

Дюкарев В. 
Богатство в структуре моральных ценностей древних греков классического периода по данным аттической трагедии [Електронний ресурс] / В. Дюкарев // Актуальні проблеми вітчизняної та всесвітньої історії. - 2009. - Вип. 12. - С. 21-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/apvvi_2009_12_5
Попередній перегляд:   Завантажити - 483.034 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Кур-Кононович И. 
Богатство названий яичниц и других блюд из яиц в русском языке XIX века [Електронний ресурс] / И. Кур-Кононович // Мова. - 2014. - № 22. - С. 25-31. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mova_2014_22_5
Описаны названия яичниц и других блюд из яиц, отобранные из Толкового словаря живого великорусского языка В. И. Даля. Все лексемы рассмотрены с точки зрения географии их распространения, хронологии, источников заимствования, семантики и словообразовательных особенностей. Оказывается, что только пять названий принадлежит русскому литературному языку (глазунья, дрочена, яичница, яйца вкрутую, яйца всмятку). Все остальные слова известны только благодаря регистрации в словаре Даля. Особенно интересную группу составляют диалектные названия блюд из яиц: верещага, вкусня, глазуха, кокольница, кокошница, кусница, насковородник, пряженица, сковородка, сковородник, сковородница, скородумка, сухарник, целуха. Язык русских народных говоров очень богат и красочен, поскольку нашёл столько названий яичниц и других блюд из яиц. Эти названия в живом русском языке возникали за счет: определений самого яйца (коколъница, кокошница); посуды, на которой готовилась или подавалась еда (насковородник, сковородка, сковородник, сковородница); времени, необходимого для приготовления блюда (скородумка); его "внешнего вида" (глазуха, целуха); составных элементов (кусница, сухарник); вкуса (вкусня); способа приготовления (верещага, пряженица). Имеются также диалектизмы, однокоренные литературному слову яичница (яечня, яечница).
Попередній перегляд:   Завантажити - 137.062 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
3.

Кривомаз Т. 
Богатство и справедливость [Електронний ресурс] / Т. Кривомаз // Фармацевт Практик. - 2016. - № 5. - С. 44-45. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/farmpr_2016_5_28
Попередній перегляд:   Завантажити - 196.793 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Куклин В. 
Богатство и социальное развитие наций [Електронний ресурс] / В. Куклин, А. Сиренькая // Український соціологічний журнал. - 2016. - № 1-2. - С. 42-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Ukrsocj_2016_1-2_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 501.121 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Черняк В. Е. 
Богатство начинается с экономии [Електронний ресурс] / В. Е. Черняк // Реконструкція житла. - 2009. - Вип. 11. - С. 128-133. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/recj_2009_11_17
Попередній перегляд:   Завантажити - 478.548 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського