Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Ostapenko V. Sensory and chemical attributes of dessert wines made by different freezing methods of Marselan grapes / V. Ostapenko, O. Tkachenko, E. Iukuridze // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 2. - С. 278-290. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_2_9 Мета дослідження - визначити вплив різних способів заморожування винограду сорту Марселан на сенсорний і фізико-хімічний склад отриманих крижаних вин. Солодке вино отримали двома способами заморожування винограду Марселан: природним шляхом і кріогенною екстракцією. У процесі виробництва вина та визначення фізико-хімічних атрибутів керувалися положеннями Міжнародної організації вина та винограду щодо операцій переробки винограду на крижане вино. Кількісний та якісний склад ароматичних речовин у солодких винах визначено за допомогою газової хроматографії. Сенсорний аналіз, проведений відповідно до ISO 8586-2, встановив органолептичні властивості десертних вин. Відповідно до агрокліматичних ресурсів Північного Причорномор'я (Одеська область) із червоного сорту Марселан у 2016 р. отримано перше експериментальне десертне вино преміального сектору. Заморожування винограду кріогенною екстракцію відбувалося повільніше і за нижчої температури (-10 <^>o Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Ostapenko V. Sensory and chemical attributes of dessert wines made by different freezing methods of Marselan grapes / V. Ostapenko, O. Tkachenko, E. Iukuridze // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 2. - С. 278-290. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_2_9.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |