Шольц-Куліков Є. П. Вступ до харчової технології та інженерії (виноробство) : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. / Є. П. Шольц-Куліков, В. О. Русаков, В. А. Домарецький, В. О. Фуркевич; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2000. - 92 c. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.Наведено загальні вимоги до професії та підготовки спеціаліста технолога-винороба, відомості про виноградне вино, його класифікацію, хімічний склад і особливості вживання, а також харчові, дієтичні та лікувально-профілактичні властивості. Висвітлено стислі біографічні дані про найбільш відомих вітчизняних виноробів, які зробили значний внесок у підготовку спеціалістів, розвиток виноробної науки та виробництво вина - Л.С.Голіцина, С.Ф.Охременка, М.О.Ховренка, М.О.Герасимова та ін. Велику увагу приділено історії виноробства, його стану в Україні та світі. Подано стислу характеристику кращих сортів винограду та вин. Індекс рубрикатора НБУВ: Л874
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА601949 Пошук видання у каталогах НБУВ
![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|