Ципріян В. І. Гігієна харчування з основами нутриціології : Підруч. для студ. вищ. навч. мед. закл. ІІІ - ІV рівнів акредитації, лікарів-інтернів і курсантів ін-ту удосконалення лікарів / В. І. Ципріян, В. Д. Ванханен, В. В. Ванханен, Б. Л. Смолянський, Б. М. Штабський; ред.: Ципріян. - К. : Здоров'я, 1999. - 568 c. - укp.Виходячи з сучасної теорії харчування і вчення про функції їжі та її біологічну дію на організм, висвітлено гігієнічні принципи раціонального харчування окремих груп населення, описано основи лікувально-профілактичного та дієтичного харчування. Викладено гігієнічну характеристику основних продуктів харчування та принципи поточного та запобіжного санітарного нагляду за технологіями їх виробництва. Розглянуто широкий спектр аліментарної та аліментарно зумовленої патології і наведено теоретичні та практичні аспекти їх профілактики. Вперше висвітлено теоретичні та методичні питання аліментарної токсикології, а також критерії безпеки їжі. Питання державного санітарного нагляду в галузі гігієни харчування подано з урахуванням нового законодавства України. Індекс рубрикатора НБУВ: Р123 я73
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА594190 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|