Рихтер А. А. Наследование содержания аскорбиновой кислоты в плодах гибридов персика с нектарином / А. А. Рихтер, Т. Н. Жебентяева, В. П. Орехова // Физиология и биохимия культур. растений. - 2001. - 33, № 1. - С. 79-82. - Библиогр.: 10 назв. - рус.Розглянуто вплив різних варіантів схрещування сортів нектарина та персика на успадкування рівня накопичення аскорбінової кислоти в плодах гібридів. Показано, що у випадку ксеногамії та інбридингу високовітамінного сорту нектарина зростала кількість сіянців із підвищеним вмістом аскорбінової кислоти в плодах. У тих випадках, коли в комбінації схрещування брав участь сорт із низьким або середнім вмістом вітаміну С, кількість високовітамінних форм у потомстві різко знижувалась. Ключ. слова: Persica vulgaris Mill., Persica vulgaris var. nectarina (Maxim.) Holub, плоды, аскорбиновая кислота, наследование Індекс рубрикатора НБУВ: П256.3-314.6
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ
![](/irbis_nbuv/images/info.png) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|