Болотських О. С. Овочівництво: екологічно адаптовані технології вирощування : Навч. посіб. для студ. вищ. навч. закл. зі спец. 7.130120 - "Агрономія" з спеціалізацією "Овочівництво" / О. С. Болотських; Харк. держ. аграр. ун-т ім. В.В.Докучаєва. - Х. : ХДАУ ім. В.В.Докучаєва, 1999. - 122 c. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.Визначено потреби людини у білках, жирах, вуглеводах і вміст їх в овочах, енергетичну цінність овочів, мінеральний склад, органічні кислоти, ефірні олії, а також норму споживання овочів. Викладено допускні кількості нітратів у овочах, особливості накопичення їх у рослинах. Наведено технологію застосування добрив, а також еколого-кліматичні фактори накопичення нітратів. Проаналізовано технологічні прийоми та кулінарну обробку, які знижують склад нітратів у овочах. Розглянуто антирадіаційні властивості овочів, зниження в них вмісту важких металів і допустимі рівні пестицидів. Індекс рубрикатора НБУВ: П24-4 я73-1
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА596623 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|