Шпичак О. М. Особисті підсобні господарства України - аналіз витрат та ефективності виробництва видів сільськогосподарської продукції / О. М. Шпичак, П. Т. Саблук, В. П. Ситник, З. П. Ніколаєва, Т. В. Ярославська, Р. Л. Бойко, Г. С. Лисогор, В. Л. Перегуда, С. Р. Камілова; ред.: О. М. Шпичак; УААН. Ін-т аграр. економіки. - К., 2001. - 236 c. - укp.Шляхом анкетування близько 600 особистих підсобних господарств (ОПГ) 14 областей України вперше визначено витрати живої та уречевленої праці, собівартість та рентабельність вирощуваних в ОПГ 19 видів продукції: пшениці озимої, ячменю, кукурудзи на зерно, капусти, помідорів, огірків, картоплі, цукрових буряків, кормових коренеплодів, сіна багаторічних трав і природних луків, молока, м'яса великої рогатої худоби, м'яса свиней, яєць курячих, меду, воску, пилку. Порівняно ефективність виробництва видів продукції в особистих господарствах з аналогічним показником колективних сільськогосподарських підприємств (КСП) у минулому. Вивчено зарубіжний досвід щодо організації збору деталізованої інформації про прибутковість виробництва у фермерських господарствах, який може бути корисним для налагодження постійно діючої служби таких обстежень в Україні. Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР0321.4
Рубрики:
Шифр НБУВ: ВА604034 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|