РЕФЕРАТИВНА БАЗА ДАНИХ "УКРАЇНІКА НАУКОВА"
Abstract database «Ukrainica Scientific»


Бази даних


Реферативна база даних - результати пошуку


Вид пошуку
Пошуковий запит: (<.>ID=REF-0000018034<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 1

Шарова А. П. 
Пектиназы микроорганизмов в биотехнологических исследованиях in vitro, направленных на повышение устойчивости картофеля к фитопатогенам / А. П. Шарова, Ю. В. Давыдова, В. А. Аветисов // Физиология и биохимия культур. растений. - 1999. - 31, № 3. - С. 179-185. - Библиогр.: 16 назв. - рус.

На різному рівні організації рослинного матеріалу (інтактні рослини, ізольовані органи і протопласти, клітини, що культивуються) вивчено вплив пектиназ мікроорганізмів на картоплю, що росте за умов in vitro на живильних середовищах, які містять ці ферменти. Чутливість картоплі до пектиназ залежала від її сортових та видових особливостей. Показано, що пектинази мікроорганізмів можуть використовуватись у системі in vitro для підвищення стійкості картоплі до фітопатогенів. Отримані стійкі до пектиназ регенеранти, серед яких частіше, ніж серед звичайних, зустрічались стійкі до патогенів форми. Використовуючи пектинази, нерідко відзначали форми з одночасною стійкістю до кількох патогенів.


Ключ. слова: Solanum tuberosum L., S.stoloniferum Bitt., S.vernei Bitt. et Wittn., in vitro, клетки, изолированные протопласты, корни, пектиназы микроорганизмов, устойчивость к пектиназам, устойчивость к патогенам, клеточная селекция
Індекс рубрикатора НБУВ: П215.1-317

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ 
  Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
 
Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського
Відділ наукового формування національних реферативних ресурсів
Інститут проблем реєстрації інформації НАН України

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського