Хакимжанов А. А. Изменение активности и изоферментного состава alpha-амилазы в суспензионной культуре риса / А. А. Хакимжанов, В. А. Кузовлев // Физиология и биохимия культур. растений. - 2000. - 32, № 6. - С. 449-452. - Библиогр.: 15 назв. - рус.Вивчено динаміку активності та ізоферментного складу alpha-амілази в суспензійній культурі щитка рису (Oryza sativa L.). Показано, що рівень активності ферменту залежить від концентрації сахарози в поживному середовищі, а також пов'язаний зі стадіями росту клітин і вмістом у них розчинного білка. Нативним електрофорезом установлено, що різке зростання активності alpha-амілази за умов цукровиснаженого середовища відбувалося за рахунок індукції синтезу її катодних ізоферментів. Отримані результати передбачають існування різних механізмів, що беруть участь у регуляції активності окремих ізоформ alpha-амілази рису. Ключ. слова: Oryza sativa L., щиток, суспензионная культура, alpha-амилаза, изоферменты Індекс рубрикатора НБУВ: П212.3-272
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|