Адамовская В. Г. Изменение протеиназно-ингибиторной системы пшеницы и ячменя в связи с устойчивостью к фузариозу / В. Г. Адамовская, О. О. Молодченкова, Л. И. Цисельская, О. В. Гонтаренко, Л. А. Дубинина, А. А. Линчевский, С. В. Бирюков // Физиология и биохимия культур. растений. - 1999. - 31, № 5. - С. 366-371. - Библиогр.: 9 назв. - рус.Вивчено активність нейтральних (pH 6,0) і кислих протеїназ (pH 3,5) та вміст інгібітора трипсину в 6-денних проростках озимої пшениці (Triticum aestivum L.) та ярового ячменю (Hordeum vulgare L.) за дії саліцилової кислоти. Встановлено різнохарактерну спрямованість зміни протеїназно-інгібіторного комплексу в надземній частині та коренях проростків різних родів злакових культур. Проведені дослідження довели існування загальних механізмів генетичної детермінації стійкості до фузаріозу кореневих систем злакових культур, що сприяють збереженню виду. Ключ. слова: пшеница, ячмень, салициловая кислота, протеолитические ферменты, ингибитор трипсина Індекс рубрикатора НБУВ: П212.103-317
Рубрики:
Шифр НБУВ: Ж61831 Пошук видання у каталогах НБУВ Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|